Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Over Tijd door Dirk Bracke

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Over Tijd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 412 woorden
  • 9 november 2011
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 7
25 keer beoordeeld

Boekcover Over Tijd
Shadow
Over Tijd door Dirk Bracke
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens:
titel: Over Tijd
schrijver: Dirk Bracke
druk: 2007, leuven

Titelverklaring:
Het boek heet over tijd. Dit past mooi bij de inhoud.

Doel van het boek:
Het doel van Dirk Bracke is vooral informatie geven over hoe het nou is om als tiener zwanger te zijn.

Hoofdpersonen:
Dorien: zij is de hoofdpersoon van het boek.
Ze is erg eigenwijs want: ze is besloten het kindje te houden, wat er ook gebeurd. Haar moeder is het hier niet mee eens. Maar ze doet toch wat ze zelf wil en is niet om te praten.
Maar ze is ook erg onzeker: vooral als het om haar kindje gaat, ze twijfelt al om de kleinste dingen zoals bijvoorbeeld of het badwater niet te heet is.


Lies en Anneke; zij werken in het tehuis waar Dorien en de andere meiden opgroeien. Allebei deze personages zijn erg behulpzaam en hebben veel geduld. Dit merk je aan de manier hoe zij met de meisjes en hun kinderen omgaan. Wat er ook gebeurd ze blijven altijd rustig.

samenvatting:
Dorien is 15 jaar als ze wordt verkracht. Ze raakt hierdoor zwanger. Ze weet eigenlijk meteen al dat ze het kindje niet wil afstaan. Haar moeder denkt hier anders over. Hierdoor onstaat een flinke ruzie en gaat Dorien zelfs het huis uit. Ze gaat in een tehuis wonen met andere tienermoeders. Hier leert ze hoe ze een kind moet verzorgen. Ze wordt hierbij geholpen door Lies en Anneke. Maar als Aisha eenmaal geboren is is het zwaarder dan gedacht. Dorien heeft het moeilijk met school en ze ontmoet ook een nieuwe jongen. Hij heet Martin. Ze is helemaal verliefd maar durft niet te vertellen dat ze een dochtertje heeft. Als hij er uiteindelijk achterkomt maakt hij het uit. Dorien was kapot. Ze zag het leven met een kindje niet meer zitten en besloot het af te staan. Het kindje werd geadopteerd en Dorien zocht het op als ze kon. Na 5 jaar ongeveer nam Dorien het kindje weer terug. Ze begon een nieuw leven met haar kindje en haar nieuwe vriend.

thema:
het tema van het boek is tienerzwangerschappen en hoe het nou is om een tienermoeder te zijn.

verteller:
het boek word vertelt door Dorien. De ik-persoon dus. Je leert Dorien ook kennen door haar gevoelens en gedachtes.

mening:
ik vindt het een leuk en interessant boek. het is een boek met een beetje diepgang en het is ook erg realistisch. Dit boek komt zeker in mijn top 10. Dus ik zeg lees hem!!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Over Tijd door Dirk Bracke"