Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Op blote voeten door Maren Stoffels

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Op blote voeten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 816 woorden
  • 14 februari 2009
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
40 keer beoordeeld

Boekcover Op blote voeten
Shadow
Op blote voeten door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting
Sam(Samantha): Sam is een meisje van ongeveer 15 jaar, ze wil geen Samantha meer genoemd worden maar Sam.
Benjamin: Benjamin is een jonge van ongeveer 16 jaar, hij is getint en heeft bruine ogen. Hij verhuist naar het huis naar het huis van Sam. Hij woont samen met zijn moeder en zusje. Ze beginnen een hotel.
Wendy: Wendy is een vriendin van Sam. Van Wendy kom je weinig te weten omdat Sam briefen naar Wendy schrijft maar Wendy niet naar Sam. Sam verstuurt de briefen ook niet, ze stopt ze in een doos die onder haar bed staat.
Elsa: Elsa is een meisje van ongeveer 15 jaar. Elsa heeft op haar been brandwonden en draagt daarom altijd een broek.


Sam voelt zich niet thuis in haar dorp. Ze voelt zich afgekeurd omdat ze er uitziet als een jongen. Ze heeft nog nooit een vriendje gehad. Het huis naast hun staat al een hele tijd leeg. Na een aantal maanden komen de nieuwe bewoners en Sam kan het niet laten om te kijken wie het zijn dus gaat ze hun begluren van achter een struik. Als ze Benjamin ziet wordt ze meteen verliefd. Benjamin kijkt om zich heen en ziet Sam achter de struik staan, Sam schaamt zich heel erg. De volgend dag als Sam uit school komt staat Benjamin op de oprit, Benjamin maakt een praatje met hem en nodigt haar uit om die avond bij hun te komen eten. Sam vind het goed alleen is er één probleem haar ouders mogen de nieuwe buren niet. Dus zegt Sam maar niks tegen haar ouders maar zegt ze maar dat ze bij haar vriendin eet. Sam voelt zich meteen op haar gemak als ze bij Benjamin en zijn familie komt. Benjamins moeder is heel aardig, zijn zusje vraagt of Sam een verhaaltje aan haar wil vertellen. Eigenlijk wil ze geen verhaaltje vertellen omdat ze daar slecht in is maar ze wil het zo graag dat ze er toch maar een verzint. Benjamins zusje vind het verhaal zo mooi dat ze er een tekening overmaakt en ze wil dat Sam haar naar bed brengt. Sam voelt zich heel fijn bij Benjamin en zijn familie dat hij zo vaak als hij kan naar hun toe gaat. Na een aantal keer dat ze daar geweest is vraagt de moeder van Benjamin of ze in het hotel als gastvrouw wil werken. Sam wil dat wel. Sam haar moeder nodigt een collega uit om te eten. Van haar collega komt ook haar dochter mee, Elsa. Sam mag Elsa niet omdat ze zo stil is en alles doet wat haar moeder haar zegt. Als Sam gaat zwemmen in de beek komt ze Elsa weer tegen, ze vraagt aan Elsa waarom ze niet gaat zwemmen. Elsa antwoord met dat ze er geen zin in heeft. Sam vind het maar raar want zei denkt dat je iedereen altijd zin in zwemmen heeft. Sam komt Elsa een aantal keer tegen bij de beek en praat steeds vaker met haar. Sam begint haar aardig te vinden. Als Sam jarig is nodigt zij Elsa ook uit. ’s Avonds gaan ze naar de disco, daar wordt Elsa meegenomen door een jongen naar buiten. De jongen wou haar verkrachten, maar de jongen wees haar af. Sam is Elsa kwijt en zoekt haar overal. Als Sam naar buiten gaat ziet ze Elsa huilend bij elkaar gekropen zitten en vraagt wat er is. Elsa verteld over de jongen. Sam wordt heel boos maar begrijpt niet waarom ze haar afwees. Elsa zegt dat ze het daar niet wil vertellen dus gaan ze naar de beek. Elsa verteld Sam dat ze heel veel littekens op haar been heeft en zich daardoor heel onzeker voelt. Ze laat het Sam zien, Sam schrikt heel erg.
Sam krijgt ruzie met Benjamin, het gaat eigenlijk nergens over. Sam wil haar excuses aanbieden zodat de ruzie over is, als Sam naar het huis van Benjamin gaat zegt de moeder van Benjamin dat hij niet thuis is maar dat hij naar de beek is. Sam besluit om naar beek te gaan. Als ze daar aankomt zit ze Elsa en Benjamin zoenend zitten. Ze schrikt heel erg en fiets zo snel als ze kan naar huis. De volgende dag had ze met Elsa afgesproken, Elsa vertelt aan Sam dat ze van haar brandwonden ook aan Benjamin heeft verteld. Later verteld ze ook dat ze met Benjamin heeft gezoend. Sam wordt heel boos op Elsa, Sam gaat naar huis. Thuis bedenkt ze dat ze ook nooit aan Elsa had verteld dat ze verliefd op Benjamin is. ’s Avonds gaat ze naar Elsa en geeft alle brieven aan haar die ze naar Wendy had geschreven. Daarin vertelde ze haar gedachten. Dus ook wat ze voelt voor Benjamin. Elsa vergeeft het Sam dat ze boos werd. Na dat ze bij Elsa is geweest gaat ze naar Benjamin om het goed te maken. Ze zoent met Benjamin.

REACTIES

L.

L.

wat een goede samenvatting, ik heb er heel veel aan gehad, je snapt wat ik bedoel:P
whahaha
Groetjes!

15 jaar geleden

R.

R.

GOed boekverslag hoor =D
Ik heb er veel aan gehad~~

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Op blote voeten door Maren Stoffels"