ADVERTENTIE
Proefstuderen vanuit huis? Wil je vóór dat je een studie kiest, zeker weten of het qua inhoud is wat je ervan verwacht? Dat kan! Volg één van de vijf online proefstudies en ontdek hoe het is om aan de universiteit van Wageningen te studeren. Je volgt videocolleges en maakt opdrachten, gewoon vanuit je slaapkamer. Je wordt begeleid door studenten, die je vragen kunt stellen over de inhoud van de proefstudie of gewoon over het studentenleven! Alles is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Meld je aan!
Jan Terlouw

Info van het boek

De titel van het boek is Oorlogswinter. Het boek is geschreven door Jan Terlouw.

Titel en genre
Ik heb dit boek gekozen omdat het mij een spannend boek leek en omdat het over de tweede wereld oorlog ging. Mijn favoriete genres zijn detectives en oorlogsverhalen. Het boek Oorlogswinter behoord volgens mij tot het genre oorlogsverhalen. Ik vind de titel goed gekozen omdat het over de oorlogswinter van 1944/1945 gaat en wat de hoofdpersoon daarin allemaal meemaakt. Een andere goeie titel voor het boek zou misschien ‘de laatste winter in de oorlog’ of ‘de hongerwinter’.

Vorm
Het boek wordt verteld in het hij/zij perspectief. Het effect van het hij/zij perspectief is: dat de personen in het verhaal zinnen zeggen die de schrijver verzonnen heeft.

Personen
In het verhaal is Michiel de hoofdpersoon. Aan het begin van het verhaal gaat Michiel zijn vriend(die bij het verzet zit) een overval plegen op een distributiecentrum en wordt daarbij opgepakt door de Duitsers. Als dat zou gebeuren zou Michiel een brief naar een vriend van zijn vriend brengen. Maar die is ook opgehaald. Dus Michiel opent de brief en daar staat in dat er een geheime schuilplaats is waar een gewonde Engelse piloot zit. Michiel gaat zorgen voor die piloot. Later is de piloot hersteld en als de oorlog voorbij was dan zou de Engelse piloot weer naar zijn vaderland gaan.
Het uiterlijk van de hoofdpersoon werd niet goed beschreven. De uiterlijke kenmerken: In het verhaal staat dat hij over het algemeen redelijk zelfstandig en volwassen.
Citaten:
Erica zegt: ‘Op het ene moment is het een volwassene en op het andere lijkt het nog net een kind’.

Ik zou, als ik zo’n situatie net zoals de hoofdpersoon zat wel op hem willen lijken omdat de hoofdpersoon in het verhaal (Michiel) heel dapper is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

gast

gast

anoniem

anoniem

heel goed

11 maanden geleden

Antwoorden

gast

gast