Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Onvoltooid verleden door Hugo Claus

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
Boekcover Onvoltooid verleden
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 329 woorden
  • 1 mei 2002
  • 35 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
35 keer beoordeeld

Boekcover Onvoltooid verleden
Shadow
Onvoltooid verleden door Hugo Claus
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting Onvoltooid verleden is het verhaal van een wat achterlijke man, Noël die ondervraagd wordt door commissaris Blaute. Zijn verhaal begint op de dag dat hij een pakje in zijn handen krijgt voor zijn directe werkgever, dhr. Dekerspel. In dat pakje zitten naaktfoto’s van een meisje met een bijhorende brief. Noël leest de brief niet maar trekt direct zijn conclusies. Hij stuurt daardoor een dreigbrief naar Dekerspel, wat geen effect heeft. Dus stuurt hij een brief naar mijnheer Felix, de werkgever van Dekerspel en brengt hem op de hoogte van diefstal binnen het bedrijf. Door zijn brief aan Dekerspel wordt Noël ontslagen. Ondertussen is hij op bezoek geweest bij een doodzieke vriendin van hem, Camilla. Deze sterft. Kort daarop krijgt hij een brief van een notaris in verband met het testament van Camilla. Deze woont in zijn geboortedorp Alegem. Bij de notaris ontmoet hij Judith terug, de dochter van een illegale hoer, die ervan verdacht werd een spionne te zijn. Ze hebben geruime tijd een bizarre vriendschap, maar hun wegen gaan dan weer uit een. Tegelijkertijd besluit Noël Dekerspel te bespioneren. Deze denkt dat Noël uit is op zijn vrouw en bezoekt hem bij hem thuis. Daar vermoordt Noël hem. Dan bezoekt Judith hem weer. De moordenaar vertelt haar alles, ook dat hij zijn vrouw Alice en zijn kat Caramel vermoord heeft en in vuilniszakken heeft gedumpt. Ook geeft hij aan haar toe verliefd op haar te zijn. Daarop antwoordt ze dat ze zijn hulp nodig heeft. De notaris zou nog geld van haar hebben, dus Noël besluit met haar mee te gaan als ze het geld gaat opeisen. Daar blijkt dat Judith een buitenechtelijke dochter van de notaris is, en wanneer ze als een klein meisje op diens schoot gaat zitten kan Noël zich niet meer bedwingen en vermoordt hij hem op een gruwelijke manier. Deze korte samenvatting hoorde bij een opdracht (schrijf een ander einde aan het verhaal).

REACTIES

O.

O.

Je hebt een mooie samenvatting gemaakt ma ik heb een vraagje heb je hierop goed gescoort???En nog een proficiat:-D

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Onvoltooid verleden door Hugo Claus"