Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ogen van tijgers door Tonke Dragt

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Ogen van tijgers
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 647 woorden
  • 25 november 2004
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
13 keer beoordeeld

Boekcover Ogen van tijgers
Shadow
Ogen van tijgers door Tonke Dragt
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Belangrijke momenten in het boek: 1. Bart Doran rijdt route Z (de moeilijkste route in het verkeerspark). Hij is minderjarig en mag dus nog niet rijden. Hij veroorzaakt een ongeluk en moet als straf schildercursussen volgen in het Centrum voor Creatieve Vorming, waar Jock Martijn werkt als creatieve begeleider. 2. Bart komt bij Jock op bezoek. Jock vindt zijn woonwijk er te mooi uitzien, alles is precies in de juiste verhouding geschilderd en gebouwd. Hij bedenkt op het balkon hoe hij het zou schilderen. Bart staat naast hem en vangt het idee van Jock op. 3. Edu Jansen, planeetonderzoeker, komt aan op aarde met een tussentijds verslag over de planeet Venus. Edu zoekt contact met Jock via hun gedachten. Jock voert dan zijn eerste gedachten gesprek met Edu en later ook met Anna, zijn halfzus, op wie hij heel er verliefd is. 4. Jock gaat samen met Edu naar de opening van een tentoonstelling van kunst over de buitenwerelden. Zelf exposeert hij ook op de tentoonstelling. Edu moet de tentoonstelling openen met een toespraak over Venus. In die toespraak maakt Edu uitspraken over het verbergen van hele werelden en over de kracht van een gedachte. In een interview verteld Jock over
5. Bart en de andere leerlingen van Jock verven de hele straat woont in felle, vloekende kleuren. Jock weet dat zijn leerlingen de “orgie van verf” hebben gemaakt. Hij ruimt samen met zijn leerlingen alles op. Tijdens het opruimen van de gebruikte spullen wordt Jock heel boos op Bart. Hij vertelt dan over de bijzondere gave die hij heeft, maar ook dat hij niet de enige is die gedachten kan lezen. Hij vertelt aan Bart dat hij die gave ook heeft. Bart rent boos en in de war weg. 6. Die avond willen ze alles uit de kelder van het Creatiefcentrum halen en ergens dumpen. Jock raakt betrokken bij een vechtpartij en breekt zijn been. 7. In het Genezingshuis, een soort ziekenhuis, valt Jock in een diepe droomloze slaap. Waaruit niemand hem wakker krijgt. 8. Edu brengt het tussentijdse verslag uit. Aan heel de wereld wordt bekend gemaakt dat Venus bewoond is door een telepathisch volk; de Afroini. 9. Jock slaapt nog steeds. De soort slaap waarin hij slaapt komt alleen voor bij telepaten. Die slaap is niet gevaarlijk, zolang hij maar niet te lang duurt. Hij slaapt nu al zo lang dat iedereen zich toch zorgen begint te maken. Anna probeert hem dan terug te roepen, wakker te maken. Gelukkig wordt hij door de roep van Anna wakker. 10. Jock gaat samen met Anna in één huis wonen. Dit boek gaat meer over de gevoelens en gedachten van mensen, dan dat het heel spannend is. Ik heb daarom naast een spanningsgrafiek ook een gevoelsgrafiek gemaakt. Hoe meer plusjes hoe heftiger de gevoelens van de personen zijn.
Mijn mening over het einde. In dit boek zie je de gebeurtenissen gebeuren via meerdere mensen. Daardoor werd het eind heel voorspelbaar. Jock hield van Anna, maar durfde daar niet voor uit te komen. Anna hield ook veel van Jock. Zij wil graag gaan verhuizen naar een ander huis. Zij mag daar alleen gaan wonen met nog een ander persoon. Dan weet je natuurlijk al dat zij daar samen met Jock gaat wonen. Jock had ruzie met Bart. Via Jock kom je te weten dat hij spijt heeft. In een ander hoofdstuk waar je de gebeurtenissen ziet door de ogen van Bart, krijgt hij ook spijt. Je weet dan natuurlijk al dat zij die ruzie op het eind zullen gaan bijleggen. De manier waarop de schrijfster naar het einde toewerkt, is wel heel leuk om te lezen. Zij beschrijft de gevoelens en de gedachten van de belangrijkste personen heel goed. Het boek speelt zich af in de toekomst. Ik heb eigenlijk nog nooit een boek gelezen dat zich in de toekomst afspeelt. Ik vind het toch wel heel apart, hoe andere naar de toekomst kijken en wat zij verwachten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ogen van tijgers door Tonke Dragt"