ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis

OFFLINE = OFF
Offline is een boek dat gaat over pesten het is geschreven door Caja Cazamier. De 13 jarige Jiska gaat naar de 2e van het vmbo, ze heeft een zus die geestelijk gehandicapt is. Vorig jaar was alles nog gewoon totdat ze bij Sophie in de klas kwam, Jiska word gepest, ze sluiten haar buiten en begonnen tegen haar te schelden op hyves en msn, zelfs over haar gehandicapte zusje. Ze moest iets doen maar wat? Hoe kan ze er bij horen? Ze had van alles geprobeerd, ze ging roken alleen daar kwam haar moeder na een poosje achter dus dat was geen optie. Ze dacht er zelfs aan om zelfmoord te plegen! Maar hoe doet ze dat? Zulke dingen zijn allemaal best heftig. zulke dingen vind ik wel leuk om te lezen, maar verder vind ik het boek niet zo heel leuk. Ik vind dat het te kinderachtig geschreven is. Er komen ook woorden in voor die zij scheldwoorden vindt waarvan ik denk oké… Als ik 11 was geweest had ik het wel een leuk boek gevonden. Er zijn natuurlijk ook wel goede dingen aan het boek want ik vind sommige stukjes wel weer leuk om te lezen en ik was wel gelijk in het boek want er komen spannende dingen in voor zoals een vechtpartij, dan wil je graag verder lezen. In het boek staan ook tips: wat je moet doen als je gepest wordt of als er iemand in jouw klas zit die gepest wordt, daarom zou ik het je het boek aanraden alleen als je over pesten wilt lezen, maar als je gewoon een leuk boek zoekt zal ik het je niet aanraden.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

B.

B.

het is inderdaad echt een heel saai boek, tenzij je 11 of jonger bent. Ik zou het niet lezen het is best saai.. maarja das mijn mening, ik ben 13.

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

Uuuhh... het einde??
Je maakt een samenvatting en opeens ga je verder over je mening..... RAAR!
xx Lala

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast