Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Offline door Caja Cazemier

Beoordeling 3.5
Foto van een scholier
Boekcover Offline
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 276 woorden
  • 17 november 2011
  • 86 keer beoordeeld
Cijfer 3.5
86 keer beoordeeld

Boekcover Offline
Shadow

Jiska is een heel gewoon meisje van 13. Maar als ze bij de populaire Sophie in de klas komt, wordt alles anders. Waarom weet ze niet, maar om de ene of andere reden heeft Sophie  het op haar gemunt, en steeds meer klasgenoten doen met haar mee. Jiska wordt gepest, krijgt gemene sms'jes en er komt zelfs een anti-Jiska hyve. In korte tijd verandert haar onbezor…

Jiska is een heel gewoon meisje van 13. Maar als ze bij de populaire Sophie in de klas komt, wordt alles anders. Waarom weet ze niet, maar om de ene of andere reden heeft Sophie &n…

Jiska is een heel gewoon meisje van 13. Maar als ze bij de populaire Sophie in de klas komt, wordt alles anders. Waarom weet ze niet, maar om de ene of andere reden heeft Sophie  het op haar gemunt, en steeds meer klasgenoten doen met haar mee. Jiska wordt gepest, krijgt gemene sms'jes en er komt zelfs een anti-Jiska hyve. In korte tijd verandert haar onbezorgde leven in een hel.  Tevergeefs vraagt ze de anderen ermee te stoppen. Wat moet Jiska doen? 

Offline door Caja Cazemier
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

OFFLINE = OFF

Offline is een boek dat gaat over pesten het is geschreven door Caja Cazamier. De 13 jarige Jiska gaat naar de 2e van het vmbo, ze heeft een zus die geestelijk gehandicapt is. Vorig jaar was alles nog gewoon totdat ze bij Sophie in de klas kwam, Jiska word gepest, ze sluiten haar buiten en begonnen tegen haar te schelden op hyves en msn, zelfs over haar gehandicapte zusje. Ze moest iets doen maar wat? Hoe kan ze er bij horen? Ze had van alles geprobeerd, ze ging roken alleen daar kwam haar moeder na een poosje achter dus dat was geen optie. Ze dacht er zelfs aan om zelfmoord te plegen! Maar hoe doet ze dat? Zulke dingen zijn allemaal best heftig. zulke dingen vind ik wel leuk om te lezen, maar verder vind ik het boek niet zo heel leuk. Ik vind dat het te kinderachtig geschreven is. Er komen ook woorden in voor die zij scheldwoorden vindt waarvan ik denk oké… Als ik 11 was geweest had ik het wel een leuk boek gevonden. Er zijn natuurlijk ook wel goede dingen aan het boek want ik vind sommige stukjes wel weer leuk om te lezen en ik was wel gelijk in het boek want er komen spannende dingen in voor zoals een vechtpartij, dan wil je graag verder lezen. In het boek staan ook tips: wat je moet doen als je gepest wordt of als er iemand in jouw klas zit die gepest wordt, daarom zou ik het je het boek aanraden alleen als je over pesten wilt lezen, maar als je gewoon een leuk boek zoekt zal ik het je niet aanraden.



REACTIES

L.

L.

Uuuhh... het einde??
Je maakt een samenvatting en opeens ga je verder over je mening..... RAAR!
xx Lala

11 jaar geleden

B.

B.

het is inderdaad echt een heel saai boek, tenzij je 11 of jonger bent. Ik zou het niet lezen het is best saai.. maarja das mijn mening, ik ben 13.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Offline door Caja Cazemier"