Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Naar de brugklas door Caja Cazemier

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Naar de brugklas
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 624 woorden
  • 18 mei 2005
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
29 keer beoordeeld

Boekcover Naar de brugklas
Shadow
Naar de brugklas door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Naar de Brugklas De auteurs van het verhaal zijn: Caja Cazemier, Karel Eykman en Martine Letterie. Het boek is uitgegeven in 2002 door uitgeverij Ploegsma te Amsterdam. De genre van het boek is Realistisch. Wie zijn de hoofdpersonen? Isa is een klein meisje dat voor zichzelf opkomt als het nodig is. Lisa is haar beste vriendin. Ze komt er ook nog eens achter dat ze Jesse leuk vindt. Jesse is een lieve jongen met prachtig blauwe ogen, na een tijdje merkt ook hij dat hij verliefd is op Isa. Vera is een echte brugpieper en al aardig in de puberteit volgens haar ouders. Ze is erg bijdehand en laat niet over zich heen lopen. Verder is het een vlotte meid om te zien. De gebeurtenissen spelen zich af bij de kinderen thuis en natuurlijk op school gebeuren de gebeurtenissen ook. Tevens spelen de gebeurtenissen zich af in de tegenwoordige tijd. De belangrijkste gebeurtenis vind ik dat ze overgaan naar de Middelbare School, het Max Havelaar College, en dat ze daar de kleinste zijn, want eerst waren ze de grootste. Hoe het verhaal begint. Op de basisschool van Isa, Vera en Jesse krijgen ze de uitslag van de Cito-toets. Ze doen nog een musical en dan hebben ze lekker vakantie! Na groep 8 gaan ze naar hun nieuwe school: Max Havelaar College. In de vakantie gaan ze eerst allemaal dingetjes kopen voor school natuurlijk. Ze kopen onder andere: een schooltas, kaftpapier, etui(s), een agenda, pennen, schriften, multomappen en niet te vergeten coole kleding! Goede spullen voor school zijn erg belangrijk, want als je bijvoorbeeld op de eerste schooldag met de verkeerde dingen aankomt, dan weet je zeker dat je er niet meer bij hoort… Hoe loopt het af? Vera heeft heeft een aardige jongen uit de derde klas leren kennen. Jesse vindt een goede vriend in zijn nieuwe klas en Isa weet met haar grote mond zich snel te redden. Het gevoel om de kleinste te zijn van de middelbare school, maar weer te groot voor de basisschool gaat snel voorbij. Als Vera een keer langs de basisschool kwam wist ze zeker dat de Max Havelaar college haar echte nieuwe school is en op een gegeven moment worden Isa en Jesse verliefd! De titel slaat ook wel op het hele verhaal, want de titel zegt al heel veel waar het boek over gaat: een overstap van de Basisschool naar de Middelbare school, hoe is het om in een brugklas te zitten enz.
Korte samenvatting Nu worden ze brugklassers, Jesse, Vera en Isa, hoe zal het gaan op hun nieuwe school? Ze vinden het erg spannend, maar daarnaast ook wel erg eng. Op de basisschool waren zei de oudste leerlingen, nu beginnen ze weer helemaal opnieuw. Maar naast de gebruikelijke “pesterijen “als brugpiepers en een beetje duw en trekwerk, valt het ze toch reuze mee. Al snel hebben ze er nieuwe vrienden bijgemaakt en gezamenlijk gaan ze ook met elkaar naar school iedere morgen. Aan het einde van het schooljaar, tijdens het eindfeest, zijn ze er met z’n allen over eens dat het toch wel een ‘spannend’, maar ook erg leuk jaar is geweest. Op naar de tweede klas! Mening over het boek Ik vond het een leuk boek, want ik vind het wel leuk om nu juist op dit moment een boek over brugklas te lezen omdat ik zelf ook in de brugklas zit. Verder vind ik het ook wel spannend, want ze beleven allerlei avonturen. Ik vind het ook wel leuk omdat het een realistisch verhaal is. Ik kies deze beoordelingswoorden: - leuk --> omdat ik het een leuk boek vind - spannend --> omdat ik het spannend vind met al die avonturen - realistisch --> omdat ik realistische verhalen zoals deze leuk vind

REACTIES

B.

B.

je boekverslag is echtstom
heeft geneens hoofdstukken

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Naar de brugklas door Caja Cazemier"