Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Mzzlmeiden door Marion van de Coolwijk

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Mzzlmeiden
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 588 woorden
  • 19 juni 2007
  • 35 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
35 keer beoordeeld

Boekcover Mzzlmeiden
Shadow
Mzzlmeiden door Marion van de Coolwijk
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Informatie Het boek MZZL meiden is geschreven door Marion van de Coolwijk. Het is in 2005 uitgegeven door: De Fontijn. Illustraties staan er niet in, maar de voorkant is gemaakt door: Peter van Duuren. Het boek heeft 206 bladzijden. Samenvatting: Tanja Joan en Hanna zijn een drieling maar bij hun geboorte zijn ze uit elkaar gehaald. Joan woont bij rijke luismensen, Tanja bij is bij een weeshuis terecht gekomen en Hanna woont in een pleeggezin. Ze kennen elkaar niet, en weten dus ook niks van elkeer, of elkaars bestaan. Op een gegeven moment, vlak voor hun 16e verjaardag krijgen ze een brief met erin gevraagd of ze bij de notaris willen komen. In het begin willen ze niets van elkaar weten, maar de nieuwsgierigheid voor hun vader brengt hun dichter bij elkaar. Joan is fan van The Jeans, een rockband uit Engeland. De leadzanger van de band heet Parrot, wat papegaai betekend. Als ze later samen in een disco zijn komen ze aan de praat met een jongen die ook fan is van the Jeans, en verteld hun dat parrot zijn echte naam John T. Als ze met z`n drieën naar een concert van de The Jeans gaan komen ze erachter dat Parrot hun biologische vader is. Ze proberen naar voren te komen maar allen Joan lukt dat. Terwijl hij door zingt schreeuwt Joan dat hij haar vader is. Eerst wil hij er niks van geloven, maar later blijkt het echt zo te zijn, en nodigt hen uit na het optreden in de kleedkamer. Ze vertellen dat hun moeder is overleden en dat ze hun alle drie een ketting met een papegaai heeft achtergelaten. De meiden en hun vader leren elkaar beter kennen. Na een verloop van tijd krijgen Joan en en waarvan ze dachten de "personal assistent" van Parrot een relatie. Dan komt Tanja, als ze samen met haar vader in Londen is dat die jongen hun broer is. Ook krijgt Tanja een relatie met de man die ze al heel lang leuk vind. Als ze een poosje daarna mee gaan naar de TMF-awards, en Parrot een prijs wint, verteld hij dat Joan, Tanja en Hanna zijn dochters zijn. Later gaan ze zelfs nog mee met hem op tournee. Personen De hoofdpersonen in het boek zijn Tanja, Hanna en Joan. De bijpersoon van het boek is Parrot( John Tana) Joan is erg verwend, zelfverzekerd, een doorzetter, eerlijk, spontaan, verstandig en achterdochtig

Hanna is erg betrouwbaar, verlegen, onzeker, zenuwachtig, vriendelijk, eerlijk, lief, sociaal, zorgzaam, is slim
en heeft veel verantwoordelijkheidsgevoel. Tanja is Ongelukkig, evenwichtig, dapper, kalm, lomp, onvriendelijk, gemeen, egoïstisch en gesloten. Parrot is een echt popidool, hij is een goede vader, en probeert alles te doen voor zijn dochters. hij is erg aardig. Tijd Het boek speelt zich af in de tijd van nu. Dat blijkt uit de verhalen en gesprekjes die erin staan. Dat kun je ook herkennen omdat het ook over de TMF-Awards gaat en dat hadden ze heel lang geleden nog niet. Titel De titel van het boek past wel goed bij, omdat het MZZLmeiden heet en dat zijn de ook echt wel omdat ze eerst echt helemaal niks van elkaar weten en dan opeens hun 2 zussen leren kennen en dan ook nog eens hun vader. Op de voorkant van het boek staan 3 totaal verschillende schoenen staan (die van Tanja, Hanna en Joan.) Er staan laarzen, sportschoenen en kisten op. Verder in het boek staan geen plaatjes, ook niet bij de hoofdstukken. Genre De genre van het boek is Avontuurlijk, familiebanden en Komisch.

REACTIES

J.

J.

Ik vind dat je het heel goed hebt uitgelegd, omdat je de belangrijkste gebeurtenissen schrijft. Dikke duim omhoog!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Mzzlmeiden door Marion van de Coolwijk"