Moord in Ommoord door Ben de Raaf

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 1319 woorden
  • 1 augustus 2006
  • 77 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.9
  • 77 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
190
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Moord in Ommoord
Shadow
Moord in Ommoord door Ben de Raaf
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Roel is blijven zitten in havo 4. Dit jaar doet hij nu over. Hij houd en weet veel over politie. In de klas waar hij nu in zit is een heel leuk meisje, Ingrid van de Heiden.
Ze moeten naar een stageplaats die in aanmerking komt met het profiel dat ze hebben gekozen. Hij wil het liefst naar de politie maar moet naar het ziekenhuis, daar heeft hij absoluut geen zin in. Van de decaan mag Roel zelf proberen een stageplek te regelen. Dat doet hij. Na schooltijd gaat hij naar een agent die het voor hem zal proberen te regelen. ‘s Avonds wordt hij teruggebeld en…….het mag. Hij beld gelijk Ingrid die heel blij is dat het mag. Op het zelfde moment wordt de oude mevrouw Heringa gebeld door haar kleinkind Hanneke. Dan gaat de bel en breekt mevrouw Heringa het gesprek af.
De volgende morgen wil Wim de leesmaprondbrenger een leesmap bij Mevrouw Heringa brengen maar er wordt niet open gedaan. Ook wordt er met het pasje van Mevrouw boodschappen gedaan die ze niet zelf doet…….en waar niemand iets van af weet

Maandagmorgen, Roel begint aan z’n stage. Opdat zelfde moment gaat Hanneke samen met haar man en zoontje naar Oma. Als ze daar zijn wordt de deur niet opengedaan en heeft niemand een sleutel. Ze bellen aan bij de buurvrouw, maar ook die weet niet waar ze is. Uiteindelijk klimt Tim, de man van Hanneke over de schutting en schrikt…Hij roept dat Oma Heringa in de keuken met der hoofd in een plas met bloed ligt. Ze zijn helemaal overstuur. De politie wordt ingeschakeld waar Roel mee mee mag. Ze zijn banmg dat Oma door geweld om leven is gekomen. Roel krijgt toestemming om het onderzoek mee te draaien. ’s Avonds komt Roel Ingrid tegen die terugkomt van de bibliotheek met een lekke band maar Roel die knappe jongen plakt hem eventjes.
De dag daarna gaat Roel in het Rechercheteam met de rest de feiten op een rijtje zetten. Ze gaan na wat er gebeurt zou kunnen zijn. De patholoog-anatoom heeft vast gesteld dat de dood het gevolg is van een hersenletsel door verbrijzeling van de schedel. De vrouw is overleden aan verwondingen Bij Roel begint het allemaal te duizelen, hij hoort alles te gelijk. Er is ook een buurtonderzoek geweest, verscheidene mensen dachten iets gezien of gehoord te hebben. Dan komt Tim Heringa met een verrassing, het bankpasje is weg! Na zijn werk gaat Roel naar een snackbar die naast een kast voor kledingopslag Polen. Dan komt er een bestelbusje met een vrouw er in die kleding er in gooit . Daarna komt er een man die de kast leegt. Hij haalt er een hamer tussen vandaan. ’s Avonds werkt hij z’n aantekeningen uit, stomp voor werp, stomp voorwerp, dan denkt hij op eens HAMER! Hij racet als een speer naar de Hesseplaats en vist de hamer uit de afvalbak bij de kledingkast. Op de kop van de hamer zit bloed, hebbes denkt hij. Als een speer racet hij weer terug naar huis maar onderweg valt hij, nu zit ook zijn bloed aan de hamer. Hij belt gelijk naar de Recherche die een hondengeleider stuurt om het voorwerp veilig te stellen.
De volgende morgen is iedereen blij maar er is wel een nieuw raadsel bij. Het Rechercheteam wordt voortaan HAMER_TEAM genoemd. Ook belt Tim om te zeggen dat er 5000 euro van de bankrekening is. Lisette en Roel gaan samen naar Tim om het hele verhaal aan te horen. De pinpas wordt geblokkeerd. Zo wordt er op het bureau veel geregeld. Daarna gaan Roel en Vagas naar de HEMA en naar een boetiekje om informatie te vragen maar eerst laat Roel bij de HEMA Ingrid schrikken. Als ze terug komen op het bureau wordt hun verteld dat de hamer het moordwapen is. ’s Avond heeft Roel een afspraakje met Ingrid wat heel gezellig wordt.
De dag erna hebben Roel en Lisette een afspraakje met de hulp van het thuiszorgcentrum, Hermien Zwart, die er al van af wist. Roel vindt de vrouw maar een raar ijskonijn. Maar later begint ze te huilen.Ze maken een afspraak op het bureau. In de auto zegt Lisette haar mening over dat ze al wist dat ze dood was terwijl ze pas maandag gevonden is, conclusie: ze liegt, maar Lisette spreekt haar mening niet uit. Meneer van Buuren is naar de begrafenis van Mevrouw Heringa. Dan wordt ze weer gebeld door Hermien die verteld dat ze de afspraak emotioneel niet aankan. Lisette zegt dat dat niet mag van haar, afspraak is afspraak. Bargas gaat weer terug naar het boetiekje voor een duidelijke beschrijving. Die krijgt hij. Dan staat Hermien in de hal voor het gesprek, nu zegt ze dat ze het pas maandag wist en dat het haar door haar collega verteld is Nathelie van Zwienen. Lisette vertrouwd het niet en belt die collega, ook daar hoort ze het verhaal van aan. Dan gaat de telefoon en moeten ze naar het winkelcentrum. Even later denken ze aan de hand van de gegevens dat Hermien het was die daar rondliep. Daarna hebben ze een vergadering met van Buuren. Ze bespreken alle punten. Ze hebben ook wel door dat Hermien niet van gisteren is, ze besluiten haar huisvuil te gaan doorzoeken. Vargas en Roel gaan dat vieze klusje doen. Roel maakt ’s Middags met Ingrid een afspraakje dat ze op Koninginnedag naar een concert te gaan. Mar bij de supermarkt ziet hij nog net dat Hermien kleren of zo iets in een kast doet. Roel onderzoekt dat.
Als Roel ’s ochtends vervroegt op zijn werk komt gaan ze gelijk als vuilnismannen werken. Als ze het gaan onderzoeken zien ze gelijk de frituurverpakking van de HEMA liggen. Dan komt van Buuren die zegt dat dit eigenlijk al voldoende bewijs is. Maar dan vraagt hij wat die kast daar doet, Roel verteld het hele verhaal waarop als antwoord van Buuren de kast gaat slopen. Ze vinden het jurkje van de HEMA met het prijskaartje er nog aan. Ook zien ze een zak met bonnen en de pas van Mevrouw Heringa. Op het bureau spreken ze nog wat dingen met het completen HAMER_TEAM af. Morgen ochtend, wordt besloten, halen we Hermientje Zwart nog op en dan is de zaak af.
De volgende morgen maakt Roel kennis met Elzeliene Broekman, officier van justitie. Ze gaan op weg naar Hermien maar eenmaal daar aangekomen wordt er niet opengedaan. Ze bellen aan bij de buurvrouw en krijgen daar te horen dat ze voor 6 weken op vakantie zijn naar Algerije.

Ze gaan meteen scheurend naar Schiphol. Ze hebben namelijk nog maar 10 minuten als ze daar aankomen voor Zwart & Co de lucht in gaan dus mogen ze meteen doorrijden. Ze worden daar door de marechaussee opgewacht. Ze moeten echter zelf de aanhouding regelen. Vargas tikt op Hermiens schouder die boos en verbaasd omkijkt Ze moet mee maar heeft daar geen zin in. Dan komt Lisette in actie en zegt:”Ik houd u aan op grond van doodslag”. Dan moet ze wel. De wachtmeester komt melden. Dan moeten ze van de wachtmeester vertrekken. Ze willen wel de koffer mee.
Op het bureau aangekomen worden ze meteen gefouieerd. Hermien en haar man Simon gaan gelijk in het VAU (voorlopig arrestanten verblijf). Vargas en van Buuren gaan gelijke de koffers doorzoeken en vinden daarin de beautycase. Daarna verhoren ze Simon en Hermien Zwart maar daar halen ze niks uit dus worden ze in verzekering gezet. ’s Avonds gaat Roel met Ingrid uit eten, ze vertellen elkaar van de stageweek. Daarna gaan ze naar een concert en vraagt Roel verkering aan Ingrid.
’s Ochtend komt Roel niet helemaal wakker de Recherchekamer binnen. Daar hebbn ze groot nieuws, Hermientje heeft een deel bekent. Alleen de hamer blijft een raadsel maar ook dat wordt opgeheldert. Hermien krijgt 9 jaar. Tim en Hanneke zijn er kapot van.

Roel sluit het dossier met zijn stageverslag

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

slecht hoor

5 jaar geleden

Andere verslagen van "Moord in Ommoord door Ben de Raaf"