Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Moederkruid door Carry Slee

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
Boekcover Moederkruid
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 497 woorden
  • 13 september 2010
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
5 keer beoordeeld

Boekcover Moederkruid
Shadow
Een meisje en haar zusje proberen de wereld te bekijken door de ogen van hun ouders. Dat is moeilijk, want die wereld is ingewikkeld en vaak onbegrijpelijk. Als de kleermakerij van hun vader failliet gaat, verhuist het gezin naar een andere buurt. Volgens hun moeder wonen ze hier ver beneden hun stand, en de meisjes mogen zich daarom met niemand bemoeien. De relatie t…
Een meisje en haar zusje proberen de wereld te bekijken door de ogen van hun ouders. Dat is moeilijk, want die wereld is ingewikkeld en vaak onbegrijpelijk. Als de kleermakerij van…
Een meisje en haar zusje proberen de wereld te bekijken door de ogen van hun ouders. Dat is moeilijk, want die wereld is ingewikkeld en vaak onbegrijpelijk. Als de kleermakerij van hun vader failliet gaat, verhuist het gezin naar een andere buurt. Volgens hun moeder wonen ze hier ver beneden hun stand, en de meisjes mogen zich daarom met niemand bemoeien. De relatie tussen de ouders - die toch al niet goed was - verslechtert verder tot de ruzies en het isolement ten slotte bijna te veel worden voor beide zusjes.
Moederkruid door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Moederkruid, Carry Slee

Vooraf
Dit boek stond op de literatuurlijst en ik had al van meerdere mensen gehoord dat ze het een mooi boek vonden. De voorkant sprak me meteen aan.

Tijdens het lezen
Carry spreekt mij aan. Ze lijkt me een heel zorgzaam meisje, vooral omdat ze zich zoveel zorgen maakt over haar moeder. Elsje heeft dit veel minder, maar dat komt ook omdat zij jonger is dan Carry en het allemaal nog niet zo goed begrijpt. Carry wil altijd helpen en probeert het leven van haar moeder zo comfortabel mogelijk te maken.

Door de tijdsprong van deel twee naar deel drie weet je niet wat er in de tussentijd gebeurt is, hierdoor snap je soms niet wat dingen met elkaar te maken hebben. Bij de sprong van deel één naar deel twee heb je hier minder last van.

Ik vind dat het boek in duidelijke taal is geschreven. Ik heb meerdere boeken van Carry Slee gelezen en haar stijl van schrijven kun je meteen in dit boek herkennen.

Na het lezen
Ik vond het een heel mooi boek, want Carry sprak me erg aan. De dingen die gebeurden in het boek zijn geen dingen die je dagelijks meemaakt. Niet ieder boek gaat over een moeder die heel vaak boos is en zelfmoord wil plegen. Ik denk dat de kinderen een zwaar leven geleid hebben. Van dit boek heb ik geleerd dat het leven vroeger heel anders was dan het nu is. Als je nu ziek bent, ga je naar de dokter of naar het ziekenhuis en vaak genees je weer.

Vragenlijstje

- Wat is het motto?
In dit boek heb ik geen motto kunnen vinden.

- Welke problemen maakt de hoofdpersoon mee?
Carry maakt veel problemen mee met haar moeder die haar eigen wil heeft en erg ziek wordt. Haar moeder vraagt Carry om iedere week naar de dokter te gaan om een kaartje te trekken dat ze weet wanneer haar moeder aan de beurt is. Vaak wordt haar moeder boos, de ene keer omdat ze te laat aan de beurt is en de andere keer omdat ze te vroeg aan de beurt is; het is nooit goed.

- Hoe overwint hij/zij dit probleem?
Carry vindt het heel erg vervelend dat haar moeder boos wordt maar ze blijft positief. Ze probeert het leven van haar moeder zo aangenaam mogelijk te maken.

- Beschrijf de hoofdpersoon.
Carry is een sociaal en behulpzaam meisje. Ze probeert het leven zo leuk mogelijk te maken, ook al is het soms helemaal niet leuk. Carry blijft positief en dat straalt ze ook helemaal uit.

- Wat heb je over dit boek geleerd?
Ik heb niet echt iets van het boek geleerd, maar je merkt wel dat het leven nu veel beter is dan het leven toen. Tegenwoordig is het veel normaler dat je een auto hebt en als je ziek bent ga je naar het ziekenhuis of naar een dokter. Van veel ziektes kun je tegenwoordig genezen, terwijl dat vroeger helemaal niet zo was.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Moederkruid door Carry Slee"