Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Minkes tegenbeeld door Caja Cazemier

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Minkes tegenbeeld
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 643 woorden
  • 8 januari 2002
  • 60 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
60 keer beoordeeld

Boekcover Minkes tegenbeeld
Shadow
Minkes tegenbeeld door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Hoofdpersoon; Minke, 15 jaar. Denkt veel over dingen na, en dan niet over make-up maar over milieuproblemen. Ze is een echte binnenvetter, geeft zich niet gauw bloot. Heeft astma en wordt ‘bedreigd’ door haar vroegere vriendje Jeroen. Ze kan soms best onzeker zijn. Bijpersonen; Evelien; Goede vriendin van Minke en het buurmeisje. Is blijven zitten, en zit nu dus niet meer bij haar vrienden in de klas. Ze heeft gescheiden ouders en woont bij haar moeder en haar vriendin. Ze is verliefd op Sjors. Sjors; Lieve normale jongen, is verliefd op Minke en zit bij haar in de klas. Jeroen; 16, was vroeger het vriendje van Minke, gebruikt drugs en is zichzelf een beetje kwijtgeraakt. Belangrijkste gebeurtenissen in het verhaal; Aanranding en vriendschap. Hoe vervelend verliefdheid kan zijn en hoe goed je vervelende gebeurtenissen kan wegstoppen. Het verhaal speelt zich af op het eiland en in de stad.
Samenvatting Vroeger woonde Minke in de stad en had ze een goede vriend, Jeroen. Maar Minke is verhuist en woont op een eiland omdat ze astma heeft. Als ze de mavo afgemaakt heeft op het eiland gaat ze bij haar oude buren (in de stad) in de kost, zodat ze de havo kan doen. Nadat ze tegen een stilstaande auto aan is gereden komt ze Jeroen naar 8 jaar weer tegen. Ze waren elkaar uit het oog verloren na die ene keer op het strand. Jeroen zat de hele tijd aan haar, hij wilde met haar vrijen en was al heel lang verliefd op haar, maar Minke niet op hem. Hij was erg veranderd die keer. Minke schrok hoe Jeroen eruit zag, hij gebruikte namelijk drugs. Op school had Minke al wel vriendinnen gemaakt, ze zat altijd bij Sjors, Bouwen, Akky, Renate en Evelien. Evelien woonde ook nog naast haar en ze werden goede vriendinnen ondanks dat Evelien soms wel wat jaloers op Minke was omdat zij een jaar was blijven zitten en Minke nu haar plaats innam in de klas. Evelien is al een poosje verliefd op Sjors, maar hij is niet op haar verliefd maar wel op Minke. Als Minke een weekend naar huis toe gaat, zoekt Sjors haar onverwachts op, Evelien denkt dat ze hem uitgenodigd heeft en er ontstaat een ruzie. De ruzie wordt opgelost als Evelien ziet dat Jeroen Minke lastig valt in het fietsenhok en ze springt op Jeroen af en vecht met hem. Minke is helemaal overstuur, maar Evelien ook en na lang praten besluit Evelien dat weekend toch mee te gaan naar het eiland, Minke had namelijk haar vrienden uitgenodigd op bezoek te komen bij haar en de ruzie is bijgelegd. Vroeger is Evelien wel eens met haar moeder naar een eiland op vakantie geweest en toen ze een keer alleen in de duinen was zag ze twee mensen vrijen, maar het meisje vond het niet leuk, in plaats dat ze het meisje hielp is ze hard weggerend en heeft het diep in haar gedachten weggestopt. Nu ze wat ouder wordt (ze wordt bijna 16) denkt ze er wat vaker over na.. haar ouders zijn gescheiden maar Evelien herinnert zich alleen de grote lijnen, ze heeft het er nooit over met haar moeder maar één ding herinnert ze zich wel, dat haar vader precies hetzelfde deed met haar moeder als het meisje in de duinen en als Jeroen bij Evelien in het fietsenhok. En dat meisje was ook Minke…. Op het eiland wordt het Evelien allemaal te veel, ze kan het niet meer aan en rent bij de groep vandaan. Als Minke haar naar een poos weer vindt, vertelt ze alles, dat zij, Evelien, Minke vroeger niet heeft geholpen, maar gelukkig neemt Minke haar niets kwalijk maar van Evelien.Volgens Evelien moet Minke het aan haar ouders vertellen en aangifte van aanranding doen ook goede vrienden kunnen veranderen. En Evelien gaat eens goed met haar moeder praten als ze thuis komt.

REACTIES

K.

K.

Heel erg bedankt! groetjes Kitty

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Minkes tegenbeeld door Caja Cazemier"