Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Maaike en Domenico door Susanne Witpenning

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Maaike en Domenico
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 476 woorden
  • 15 mei 2011
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
26 keer beoordeeld

Boekcover Maaike en Domenico
Shadow
Maaike en Domenico door Susanne Witpenning
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Maaike & Domenico: zo dicht bij elkaar en toch zo ver weg. Susanne Wittpennig. Een succesvolle tienerserie vol romantiek en levensechte problemen. Geschreven door Susanne Wittpennig en de meest realistische serie ooit voor tieners geschreven.

Inhoud:

De 15-jarige Maaike kan het nauwelijks geloven dat de leukste jongen van de school Leon een oogje op haar heeft maar ze kan haar gevoelens voor Domenico niet meer verbergen..sinds ze hem heeft ontmoet op school is het voor haar anders geworden ze werd eerst steeds gepest en nu is ze zelfs vriendinnen met het meisje wat haar zo pestte… ze moet steeds denken aan Domenico die al bijna een jaar weg is met zijn verslavende tweeling broer Mingo naar Sicilië is gevlucht. Ze sluit zich steeds meer af van haar ouders en zou er alles voor doen om Domenico weer op te zoeken…

En sinds wanneer speelt haar moeder op de achtergrond weer piano?? En waarom weet Maaike eigenlijks bijna niks van haar overleden broertje??


En waarom is haar vader zo streng?? Maar gaat toch mee naar Sicilië?


Wel of niet?

Het is heel mooi geschreven en heel ontroerend en heel erg herkenbaar voor de jeugd.. ook omdat de dingen meer en meer gebeuren bijv. roken en aan de drugs… het is ook een voorbeeld voor meisjes die maar onzeker over zichzelf zijn… wan een jongen hoeft je niet leuk te vinden om je uiterlijk maar vooral aan je innerlijk! Het is heel eerlijk en betrouwvaar geschreven.. het enige wat misschien wat minder kan is.. de verborgenheid maar op de een of andere manier is dat ook wel weer spannend.


Karaktereigenschappen?

In oktober 2009 was ze voor een auteursbezoek in Nederland. Ze is veel jonger dan ze lijkt is verlegen en blijft het liefst op de achtergrond. Daarom heeft ze Maaike ook zo gemaakt..verlegen en rustig. Maar haar vader was geen arts maar een zeeleeuwenoppasser. Dat is nogal een groot verschil. Maar Maaike heeft weer veel karaktereigenschappen van Susanne. Maaike is net als haar.. ze denkt over dingen na… maar is ook heel enthousiast. En net als Maaike droomde ze ervan om een leuke jongen te hebben net zoals Domenico. Maar het is beter om ervan te dromen zegt ze maar hij neemt ook het hoognodige problemen met zich mee… en het hangt ook heel erg van je ouders af.


Hoeveel delen?

Susanne Wittpennig is met het 1e deel begonnen en de 5e is net uit.. ze heeft op de hyvespagina al twee fanpagina’s .. tiener zien er enorm naar uit naar het volgende boek.. maar ze zegt het moet ook gewoon blijven.. dus.. er zijn in totaal nu 5 delen en ze hoopt nog een deel te kunnen maken.. maar dan is dat waarschijnlijk echt de laatste!!


Mening:
Ik vond het een topboek..heel mooi geschreven en eerlijk opgesteld.. tegen de wereld van nu!ik zeg gewoon TOPPIE!!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Maaike en Domenico door Susanne Witpenning"