Maaike en Domenico door Susanne Witpenning

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Maaike en Domenico
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 1447 woorden
  • 2 maart 2011
  • 92 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
92 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2005
Pagina's
303
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Maaike en Domenico
Shadow
Maaike en Domenico door Susanne Witpenning
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Maaike en Domenico
Geschreven door: Susanne Wittpennig
Gemaakt door: Deliana, oktober 2010

Algemene gegevens
Titel boek: Maaike en Domenico
Schrijver: Susanne Wittpennig
Uitgeverij: Callenbach
Datum 1ste druk: 2005
Gelezen druk: 3de druk 2009
Aantal bladzijden: 292 Bladzijden
Illustrator/tekenaar: Hendriks Kampen

1. Ik heb dit boek gekozen omdat het bij de tips in de bibliotheek lag en het is voor 12 jaar en ouder en het boek zag er heel spannend uit.

2. Op de voorkant van het boek staan Maaike en Domenico zelf en op de achtergrond staat een lantaarnpaal.

3. Op de voorkant van het boek staan Maaike en Domenico en dat zijn de hoofdpersonen uit het boek met hun gebeurd het meeste. En ook zie je een lantaarnpaal en die heeft vooral veel met Maaike te maken want Over die lantarenpaal schrijft ze zelf een verhaal en aan het einde van het boek komen Maaike en Domenico samen bij de lantaarnpaal.

4. Omdat dat de hoofdpersonen uit het boek zijn ( Maaike en Domenico)

5. Het boek is een roman

6. Het onderwerp van het boek is vriendschap en problemen zoals geweld en drugsgebruik.

7. Maaike, Domenico, Delia, Manuela, Isabella

8. Maaike: Maaike is een meisje van 14 jaar en ze ziet er een beetje verlegen uit. Op school wordt ze veel gepest en daarom is ze nooit echt spontaan en valt ze niet zo erg op tussen de groep.

Domenico: Domenico is een jongen die nieuw komt op school en hij ziet er heel stoer uit, maar toch vind ik hem er zelf wel een beetje eng. Eigenlijk is hij van binnen heel anders dan van buiten hij ziet er stoer uit maar hij kan ook heel lief zijn voor iedereen bijvoorbeeld het opnemen voor iemand die gepest word.

Delia: Delia is een meisje die echt iedereen op school pest. Vooral pest ze Maaike veel. Samen met haar 2 vriendinnen zijn hun echt de zwartmakers van school. In het boek staat niet hoe zij eruit ziet.

Manuela: Manuela is de meeloper van Delia ze pest ook altijd iedereen maar volgens mij wil ze dat helemaal niet.

Isabella: Isabella is ook weer een meelopertje van Delia samen met zijn drieën pesten ze altijd Maaike.

9. Maaike: Ik vind dat Maaike best een beetje minder verlegen mag zijn maar toch vind ik het wel knap van haar dat ze het soms wel opneemt voor mensen. Als ik Maaike was zou ik wat minder verlegen proberen te zijn.

Domenico: Ik vind Domenico er een beetje eng uit zien en hij is zo noemt Maaike hem ook op school Mister Universal dus hij is een beetje stoer maar ook wel lief. Als ik hem was zou ik ook waar anderen bij zijn gewoon me ware innerlijk laten zien.

Delia: Delia is echt een kakker ze doet stom tegen iedereen en pest veel zelf vind ik haar niet leuk en ik zou zelf ook wat aardiger doen tegen mensen.

Manuela: zij pest samen met Delia iedereen maar ze wil dat volgens mij niet ik zou gewoon niet meer een meelopertje van Delia zijn.

Isabella: Zij pest ook weer iedereen Maar volgens mij vind zij het minder erg om kinderen te pesten dan Manuela. Ik zou ook gewoon stoppen met pesten al ik haar was.

10. Pesten en hoe je omgaat met je vrienden.

11.Maaike en Domenico blijven goede vrienden ondanks alle problemen die het gaf.

12.Eigenlijk had ik verwacht dat hun geen vrienden bleven maar deze afloop vind ik heel goed!

13. Het verhaal speelt zich het meeste af op school.

14. Deze tijd.

15. Ik vond dit een leerzaam leuk boek! En andere moeten dit lezen omdat het over pesten

Gaat en veel problemen die bij jongeren voorkomen.

16.Het mooiste vind ik dat aan het einde van het boek gaat Domenico weg maar toch blijft Maaike contact met hem houden. En later zien ze elkaar weer een keer en dan zie je dat het echt een super goede vriendschap was.

Samenvatting
Maaike is 14 jaar en wordt in haar klas erg gepest door een stel meiden(Delia, Manuela en Isabella). Als er op een dag een nieuwe jongen in hun klas komt vind Maaike hem echt helemaal niks maar alle andere meiden vinden hem helemaal geweldig en de leukste jongen van de klas. Eerst was Andre dat altijd dus hij word jaloers en daagt hem uit voor een gevecht na gym en Domenico doet dat En hij wint dus word hij nog populairder dan hij al was maar als hij het een keer voor een jongen(Patrick) in hun klas opneemt bekijkt ze hem opeens heel anders. Hij doet ook ineens veel aardiger tegen haar en Patrick en da worden Maaike en Domenico vrienden. Maaike durft nu ook veel meer en ze spreekt haar vader voor het eerst tegen als hij zegt dat zij niet me Domenico mag omgaan omdat hij een hele slechte invloed op haar zou hebben. Maar Maaike luistert niet en ze blijft me Domenico omgaan.

Als ze een keer met de hele klas gaan zwemmen, zwemt Domenico niet mee maar dan word hij uitgedaagd, en toen ze het niet merkte stond hij opeen op de bovenste duikplank om te gaan springen. Hij sprong en nadat hij in het water terecht kwam, kwam hij helaas niet meer boven. Maaike zag dit allemaal gebeuren en alle draaide om haar heen.

Ze hoopte natuurlijk dat hij nog leefde en gelukkig was dit ook zo.

Maar hij was wel een beetje gewond dus gingen Maaike en Patrick met hem naar de EHBO en Maaike deed zijn shirt uit. Toen ze de striemen op zijn rug zag schrok ze heel erg maar zei er niks van.

Nadat Domenico een hele tijd niet op school was geweest ging Maaike hem opzoeken.

Ze ontdekte dat hij in de buurt woonde waar zij nooit mocht komen van haar vader.

Ze had een niet zo fijne ontmoeting met de tweelingbroer van Domenico die verslaafd was aan drugs. Hij zei dat ze moest oprotten omdat ze een slechte invloed op Domenico had. Maar toch ging Maaike naar binnen en vond Domenico. Hij zei dat e niet moest komen en hij vroeg waarom ze het eigenlijk deed. Maaike legde hem uit dat ze heel erg bezorgd om hem was en ook omdat ze hem graag wou zien.

Toen vertelde hij dat hij niet meer op school kwam en vertelde wie zijn moeder was.

Hij ging met Maaike naar buiten en ging weer naar binnen om Maaike’s tas te halen.

Toen vond Maaike vond het geld dat gestolen was op school en ze sprak Domenico daarop aan. Hij werd heel erg boos en ze maakte lang ruzie daarna liep Maaike heel erg boos weg. Een paar dagen later ging Maaike naar het park toe maar Maaike en Domenico elkaar een eeuwige vriendschap hadden beloofd. Het bleek dat Domenico en zijn broer daar zaten en Domenico vertelde aan Maaike dat ze naar Sicilië gingen om dat hij teveel verkeerd had gedaan op school en thuis. Maaike zei hem met veel moeite verwel en zou hem erg gaan missen.

Op een dag stond de broer van Domenico voor de deuren gaf haar een briefje.

Hij zei dat ze binnen een uur vertrokken naar Sicilië en verdween weer.

In het briefje stond dat alles hem heel erg spijt en dat als het goed met haar ging dat ze een lint op de lantaarn in het park heen moest hangen zodat een vriend van hem die naar Sicilië ging hem kon vertellen dat alle goed met Maaike ging.

Maaike hing een dag later een lint om de lantaarn en ze staarde nog even naar de lantaarn en toen liep ze weg.

Na de zomervakantie ontving ze een brief van Domenico uit Sicilië daarin stond dat allen goed met hem ging en hij haar nooit maar dan ook nooit zal vergeten!

Later deed Maaike nog een keer een lint aan de lantaarn met erop:

IK HOU VAN JE! PS Delia is mijn vriendin! En ze kreeg later een brief terug.

Maaike voelde zich aan het einde van al dit gedoe een stuk fijner ze was niet meer bang om naar school te gaan. Ze vond zichzelf niet meer lelijk en ze is gestopt om te wensen dat ze knapper, sterker, sportiever of wat dan ook. Ze moest gewoon zichzelf zijn.

Ze was nu gewoon Maaike! Ook haar vriendinnen zoals Delia was nu ook geen pestkop meer maar deed ook haar best Maaike’s vriendin te zijn. Ook begreep Maaike haar vader nu veel beter waarom hij altijd zo bezorgd over haar was en zo streng tegen haar deed. Hij deed dat nu nog steeds wel maar ze begreep het nu beter.

Maaike had veel goede herinneringen aan Domenico. Ze vroeg zich vaak af of hij nu gelukkig was. Ze bleef hoop houden dat ze hem ooit weer zal zien.

REACTIES

N.

N.

Maaike en Domenico is een geweldige serie. Ik ben er zowat verslaafd aan. Ik wou dat ik maaike was. Geweldig, ik hoop dat er nog heeelveeel delen komen. ik heb ze t/m deel 6 gelezen!!<3 I love M&D!!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Maaike en Domenico door Susanne Witpenning"