Loverboys door Helen Vreeswijk

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 554 woorden
  • 9 november 2006
  • 783 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 783 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
317
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Loverboys
Shadow

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun schoenen staan. Mo overlaadt hen met cadeaus en doet alles om het de meisjes naar de zin te maken. Lisa en Kelly worden allebei smoorverliefd op hem en dat is precies wat hij wil. Hij speelt de…

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun sch…

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun schoenen staan. Mo overlaadt hen met cadeaus en doet alles om het de meisjes naar de zin te maken. Lisa en Kelly worden allebei smoorverliefd op hem en dat is precies wat hij wil. Hij speelt de twee vriendinnen tegen elkaar uit, maar de meiden willen hem niet teleurstellen en zeker niet verliezen. Om te bewijzen dat ze van hem houden, gaan ze ver. Veel te ver. Door toedoen van Mo komen ze in de prostitutie terecht. Dan volgt een barre strijd om te ontsnappen aan zijn terreur.

Loverboys door Helen Vreeswijk
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Een meisje uit de klas van Lisa: Fatiha heeft een neef Mo. Hij heeft een mooie auto, altijd mooie kleding aan en overlaad iedereen met cadeautjes. Lisa ziet hem wel zitten en ze krijgen iets met elkaar. In het begin gaat het hartstikke goed. Ze krijgt mooie kleren, cadeaus en wordt verwend door Mo. Lisa merkt dat er wat aan de hand is met Mo. Hij heeft geldproblemen bij een vriend, als die niet betaald dan zou er wat met hem gebeuren. Hij vraagt of Lisa wil gaan werken als serveerster. Natuurlijk wil Lisa dit wel doen, ze is zo gek op Mo en wil hem niet teleurstellen en al helemaal niet kwijtraken. Als Mo zegt dat dat niet snel genoeg gaat vraagt hij haar om als hoer te werken. Lisa weet het op het begin nog niet, maar ze is zo gek op Mo dat ze het wel voor hem wil doen.
De moeder van Lisa merkt dat er iets niet goed is en gaat op zoek naar Lisa. Ze krijgt een auto ongeluk met een vrachtwagen. Lisa krijgt dit te horen van iemand en wil zo snel mogelijk naar huis. Dit mag ze niet van Mo! Hij zegt dat het niet zo erg is en Lisa gelooft dat. De oom van Lisa: Joost is homo. En hij is een tijdje bij hun in huis komen wonen, omdat de moeder van Lisa in het ziekenhuis ligt met een hersenschudding en veel wonden. Lisa is voor Mo aan het werken in een hoerentent.

Ondertussen ontmoet Kelly Mo. Zij vindt hem ook helemaal geweldig, maar weet dat hij iets heeft met Lisa. Mo zegt dat het uit is met Lisa en hem. En Kelly en Mo krijgen wat. Het gaat hetzelfde als bij Lisa. Hij verwend haar met mooie cadeautjes en mooie kleren.
Ze voelt zich helemaal geweldig. Mo zegt weer hetzelfde verhaal als bij Lisa dat hij in geldproblemen zit. Kelly gelooft hem en gaat ook voor hem werken.
Lisa krijgt te horen dat Kelly ook voor hem werkt en Dikke Lien (ook een prostituee) zorgt ervoor dat de twee meisjes elkaar te zien krijgen zodat ze met elkaar kunnen praten. Ze komen erachter dat Mo een loverboy is. Kelly en Lisa zijn héél boos op Mo en willen ontsnappen, maar Mo houdt hun heel goed in de gaten.
Een vriendin van Dikke Lien helpt ze om te ontsnappen en Dikke Lien zou Mo aan de praat houden.
Ze hebben heel veel auto’s geregeld zodat Mo er niet achter kan komen in welke auto ze zitten.
Lisa had een mes mee en had Mo gestoken, omdat ze hem meenam.
Mo gaat naar dikke Lien en vraagt waar die haar heeft gelaten. Dikke Lien houdt maar vol dat ze niet weet waar ze is en Mo gelooft dat.
Op het einde van het boek krijgt Dikke lien een kaartje van Lisa en Kelly Met de tekst: Wij houden van je. Twee hartsvriendinnen.
Lisa en Kelly deden aangifte en vertelden hun avontuur aan de politie. De meisjes durfden niet meer naar huis. Ze waren bang dat de loverboys op wraak uit waren, Lisa woont nu bij haar oom Joost. De moeder van Lisa woont daar nu ook. Kelly heeft haar school afgemaakt en werkt nu als verpleegster in het ziekenhuis

Dit verhaal is waargebeurd!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

kelly en lisa zijn door elkaar gehaald en er klopt helemaal niets van.

12 jaar geleden

K.

K.

Het verhaal is niet waargebeurd. Het is alleen gebaseerd op waargebeurden verhalen.

12 jaar geleden

N.

N.

Lisa is in dit verslag Kelly en Kelly is in dit verslag juist Lisa...Dat klopt niet helemaal. Het hoort andersom te zijn. Want eerst gaat Kelly werken voor Mo en dan pas Lisa.

14 jaar geleden

I.

I.

Volgens mij gaat Kelly in de hoerentent werken en niet Lisa. (lees het boek maar, Lisa wordt vastgehouden in Belgie om te tippelen voor Mo)

14 jaar geleden

R.

R.

er staat een fout in er staat dat Lisa en in een hoerentent ging werken maar dat moet Kelly zijn.

groetjes Romy

14 jaar geleden

E.

E.

In dit boekverslag staat dat Lisa in een hoerentent gaat werken, maar dat is Kelly. De 2 hoofdpersonen zijn dus omgewisseld.

14 jaar geleden

C.

C.

in dit boekverslag klopt een gedeelte wel maar zij heeft een groot gedeelte omgedraait want niet lisa gaat al dat werk doen maar kelly werk als serveerster en naderhand als prostituut.. lisa krijgen ze moeilijk onder de knie dit wouw ik even zeggen groetjes.

14 jaar geleden

K.

K.

Hoi, ik heb het verslag van het boek gelezen, en gister zelfs nog het boek zelf, het verhaal klopt niet helemaal, ik denk dat het belangrijk is als het even word gewijzigd, want anders heeft dalijk iemand een verslag dat niet klopt, ik hoor het wel via de email als jullie willen dat ik het goede verslag opstuur.

15 jaar geleden

Y.

Y.

ik heb een fout gevonden:

eerst word Kelly gevraagd als HOER te zijn en later Lisa

15 jaar geleden

L.

L.

kelly heeft mo gestoken met het mes


15 jaar geleden

C.

C.

het is niet kelly die in het hand steekt en ze had het mes niet mee het mes lag in het restaurant


15 jaar geleden

G.

G.

het verhaal is erg warrig en ze heeft wat namen verwisseld
kelly ging eerst voor mo werken want mo had steeds ruzie met lisa en duurde het bij haar dus wat langer voordat ze voor hem ging werken kelly ging in een sekshuis werken en lisa die moest tippelen

15 jaar geleden

P.

P.

aan het einde komt mo binnen bij Lien in dat 'hoerenhuis' en als Lien volhoudt dat ze het niet weet waar kelly heen is gegaan schiet mo haar in haar schouder, en gaat daardoor de gevangenis in, omdat de baas van dat huis, de neef van Mo, hem laat oppakken

15 jaar geleden

A.

A.

Ergens onderaan het verhaal staat: Lisa had een mes mee en had Mo gestoken.

Maar daar moet geen Lisa staan maar Kelly. Want Kelly had Mo gestoken.

15 jaar geleden

R.

R.

lisa en kelly hebben rond dezelfde tijd een relatie met mo.

15 jaar geleden

A.

A.

ik zou graag een paar foutjes willen melden :
als lisa hoort dat haar moeder een ongeval heeft gehad gaat ze meteen terug.Lisa gaat helemaal niet tippelen dikke lien huurt mensen om ze daar weg te houden voor een half uurtje en zend ze dan terug zonder dat iets heeft moetn doen . het is helemaal niet lisa die mo heeft gestoken het is kelly
sorry voor de last maar ik wou dit even kwijt

15 jaar geleden

J.

J.

van dit boekverslag klopt helemaal niks...

15 jaar geleden

J.

J.

Er klopt niet veel van dit boekverslag.
Lisa steekt Mo helemaal niet neer met het mes, dat doet Kelly.
En zo zie ik wel meer foute dingen staan.

13 jaar geleden

F.

F.

Heey, ik ben ook 5 jaar slachtoffer van een loverboy geweest, waar ik 24 uur per dag en nacht moest werken. En daar heb ik nu zoveel lichamelijke klachten aan over gehouden, dat ik het niet meer verder weet.
Liefs fuchsia3

12 jaar geleden

X.

X.

Mo is niet de neef van Fatiha hooor! Het is een vriend van Ramon... De neef van Fatihaa!
Sorrryy!.....:$

11 jaar geleden

S.

S.

er klopt echt helemaal niks vamn ik heb het boek zelf ook gelezen en dat ging anders. xx
PS. je hebt inderdaad alles omgedraaid

11 jaar geleden

J.

J.

Kelly is degene die Mo met een mes heeft gestoken. Niet lullig bedoeld :O

11 jaar geleden

A.

A.

Idd, dit klopt niet.
Kelly ging werken als serveerster en niet Lisa.

11 jaar geleden

S.

S.

hoi

fatima is een vriedin van lisa en ramon is een vriend van fatima. mo is ook een vriend van ramon en je hebt kelly en lisa door elkaar gehaald. je bent het stuk vergeten dat ze gingen stelen en blowen. je bent vivan in het verhaal vergeten en kelly en lisa ontmoeten mo tegelijk tijd want ze waren met fatima. je bent het stuk van de politie vergeten en het stuk over kelly's ouders. het stuk dat lisa weer terug ging naar haar moeder en toen weer naar mo ging. je bent ook nog de halve terug reis vergeten en je bent ook vergeten te vertellen dat lisa ging tippellen.

11 jaar geleden

I.

I.

Ik vind het een goede samenvatting ik heb het ook gelezen. Er zitten echt alleen maar hele kleine foutjes in. xx

11 jaar geleden

B.

B.

Ramon is fatiha's neef, mo is een vriend van hem.

11 jaar geleden

H.

H.

nee het klopt inderdaad niet, kelly en lisa zijn even door elkaar gehaald want lisa die wou helemaal niet bij de hoeren, en ging alleen op het eind tippelen. verder zitten er ook nog een paar foutjes in.

11 jaar geleden

J.

J.

in die samen vatting zit er wat fouten in.in de boek is t iets anders

11 jaar geleden

K.

K.

uuh....jah het is ook alweer een tijdje geleden dat ik het boek gelezen heb maar waar in het boek staat dat het waargebeurd is?

11 jaar geleden

M.

M.

Hey,
In je verslag staan echt enorm veel fouten.
1. je hebt Kelly en Lisa door elkaar gehaald, want Lisa is pas op het laatste moment als hoertje gaan werken & Kelly doet dit al bijna meteen.
2. Kelly steekt Mo in zijn hand, niet Lisa.
3. Mo is de vriend van Ramon & Ramon is Fatiha's neef.
4. Mo gelooft Dikke Lien niet en schiet haar neer.
5. Dikke Lien krijgt in het ziekenhuis een kaartje van Lisa & Kellt

De volgende keer wat beter je boeken lezen! Zodat mensen niet de fout ingaan ; )

11 jaar geleden

D.

D.

dit is echt boelshit niks klopt aan deze boekverslag

11 jaar geleden

A.

A.

dit is echt heel slecht -.-

11 jaar geleden

L.

L.

meisje, je hebt je boek niet goed gelezen, je samenvatting van het boek is helemaal omgedraaid
lees volgende keer je boek een beetje beter, dan ga je die fouten niet maken -.-'

11 jaar geleden

R.

R.

bijna niks klopt hier van.....
lees de volgende keer beter!!

10 jaar geleden

N.

N.

Lisa is geen serveerster dat is Kelly.
Volgende keer wat beter lezen he!

9 jaar geleden

D.

D.

Op het einde van het boek krijgt Dikke lien een kaartje van Lisa en Kelly Met de tekst: Wij houden van je. Twee hartsvriendinnen.

Dit klopt niet, Hun geven een kaartje aan Lisa en Kelly, niet andersom.

9 jaar geleden

K.

K.

oke ik moet een boekverslag over dit boek maken en wou ff kijken hoe andere dit hebben gedaan maarja dit is wel heel slecht alles is omgedraait enzo....
dus de volgende keer als je een boekverslag maakt moet je het boek wat beter lezen
xxx <3

9 jaar geleden

D.

D.

eerst geeft lien een kaartje aan lisa en kim. Later krijgt lien een kaartje van lisa en kim met daarop: we houden van je 2 hartsvriendinnen. dat klopt dus wel

9 jaar geleden

L.

L.

Dit verslag is inderdaad niet juist, er staan een heleboel fouten in..! MENSEN, GEBRUIK DIT VERSLAG NIET, ER KLOPT BIJNA NIETS VAN! >:(

8 jaar geleden

M.

M.

Dit verslag klopt helemaal niet Lisa gaat helemaal niet als serveerster in een hoerentent werken. Dat is Kelly die Mo in Antwerpen dumpt om Lisa nog voor de gek te kunnen houden zodat ze LATER pas als hoer gaat werken..

8 jaar geleden

O.

O.

hier klopt niks van GEBRUIK DIT VERSLAG NIET!!!!!

8 jaar geleden

S.

S.

Leuke boek

7 jaar geleden

Andere verslagen van "Loverboys door Helen Vreeswijk"