Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Loverboy & girl door Joost Heyink

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Loverboy & girl
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 484 woorden
  • 24 juli 2007
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
16 keer beoordeeld

Boekcover Loverboy & girl
Shadow
Loverboy & girl door Joost Heyink
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Loverboy & girl. De schrijver van het boek is Joost Heyink. Joost Heyink is 14 Juni 1946 in Scheveningen geboren. Hij studeerde psychologie aan de universiteit in Groningen en promoveerde in 1992 in geneeskunde. Hij werkte als wetenschappelijk onderzoeker. En nu is hij schrijver en huisman. Gegevens van het Boek:  Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf  Aantal hoofdstukken: 13 hoofdstukken  Aantal pagina’s: 159  Illustrator: Johan Bosgra.  Het is een boek uit de Jonge Jury
Het is een verhaal en het genre is probleemverhaal.
Personen De hoofdpersoon is Fanny. De bijpersonen zijn:  Jeff, de loverboy  Haar moeder  Güntha, de slager  Igor, ook een loverboy  Martin, collega en later haar vriendje  Wanda, haar afdelingsleider  Debby, collega Tijd en plaats Het verhaal speelt zich af in de McBill. Bij Jeff thuis, bij haar thuis en in de stad. Het speelt zich af in het heden. Probleem Het belangrijkste probleem van het boek: Fanny gaat op onderzoek uit voor haar verslag over loverboys, ze laat zich inpalmen door een loverboy. Samenvatting Fanny werkt bij de McBill. Een vriendin van haar is een tijdje geleden door een loverboy ingepalmd en meegenomen. Ze heeft een schuldgevoel en daardoor wil ze een verslag maken over hoe loverboys te werk gaan. Ze laat zich daarvoor inpalmen door Jeff. Ze vindt hem eigenlijk wel leuk maar moet zichzelf onder controle leren houden. Martin vind haar leuk. Fanny neemt hem in vertrouwen en verteld hem waar ze mee bezig is. Hij verklaard haar voor gek. En wil dat ze ermee stopt. Fanny gaat op een avond met jeff mee naar huis. Ze maakt een foto van een bewijsstuk. Hij zag het. Hij bind haar vast aan de verwarming en gaat guntha halen. Gelukkig voor Fanny vertrouwde Martin het niet en ging er naar toe. Hij heeft haar bevrijdt maar Jeff was alweer terug. Ze proberen te ontsnappen via het balkon. Ze springen. Ze klimmen een dakraam in van het kraakpand ernaast. Güntha, en mario kwamen erachter aan. Fanny en Martin zijn het huis in. Güntha en Mario gingen erachter aan. Er zat een gat in de vloer. Ze zouden 3 verdiepingen naar beneden zakken. Ze gaan op hun buik erlangs. Mario komt erachter aan… maar valt in het gat. Hij is dood. Güntha is des duivels. Ze kruipen naar het gat. Daar zit de trap vlakbij. Fanny valt. Ze valt op de trap. Mario springt er achter aan. Hij heeft haar. Ze weet dat het nu gedaan is. Dat ze morgen niet meer leeft… maar dan springt Martin ook naar beneden. Hij geeft Güntha een trap tegen het hoofd. Hij laat Fanny los en valt. Ook dood. Fanny heeft het verslag opgestuurd naar de krant, politiebureau enz. De bende is opgepakt. Op de baas na. Hij is gevlucht. Mening Ik vond de eerste paar hoofdstukken een beetje saai. Het was niet zo spannend. De laatste hoofdstukken waren wel heel spannend en kon je makkelijk achter elkaar uitlezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Loverboy & girl door Joost Heyink"