Lover of Loser: your choice door Carry Slee

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Lover of Loser: your choice
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 825 woorden
  • 20 november 2014
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
5 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2006
Pagina's
255
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Verfilmd als
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2007 Genomineerd)

Boekcover Lover of Loser: your choice
Shadow

Eva heeft problemen met haar stiefvader, die ze maar een engerd vindt. Haar moeder wil niet naar haar luisteren en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vriendje. Bij wie kan Eva dan wel met haar problemen terecht? Bij Mees, op wie ze verliefd is? Of wordt ze het slachtoffer van Ricardo?

In YOUR CHOICE Lover of loser is de keuze aan jou. Dit b…

Eva heeft problemen met haar stiefvader, die ze maar een engerd vindt. Haar moeder wil niet naar haar luisteren en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vrien…

Eva heeft problemen met haar stiefvader, die ze maar een engerd vindt. Haar moeder wil niet naar haar luisteren en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vriendje. Bij wie kan Eva dan wel met haar problemen terecht? Bij Mees, op wie ze verliefd is? Of wordt ze het slachtoffer van Ricardo?

In YOUR CHOICE Lover of loser is de keuze aan jou. Dit boek volgt de verhaallijn die de lezer kiest. Grote problemen, een happy end? Het is helemaal YOUR CHOICE!

Lover of Loser: your choice door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Samenvatting

Eva heeft problemen met de nieuwe vriend van haar moeder. Ze is als de dood voor hem. Haar moeder luistert niet naar haar en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vriendje. Ze is verliefd op Mees die werkt in de printshop maar door een foutje denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Dan komt ze Ricardo tegen die heel lief tegen haar doet. Ze weet alleen niet dat Ricardo een loverboy is. Ricardo belooft Eva dat ze naar Parijs gaan, hij kent daar namelijk een beroemde mode ontwerper. Eva wil namelijk mode ontwerpster worden. In plaats van naar Parijs te gaan brengt Ricardo haar  naar een sekshuis. Daar zegt hij tegen Eva dat ze alles wat ze van hem gekregen heeft  moet terug betalen door seks te hebben met de mannen die daar komen. Gelukkig komt Mees daar achter en red Eva.

Personen

Eva: Eva is een meisje van 15 jaar. Ze wil heel graag modeontwerpster worden. Ze weet niet wie haar vader is. Haar moeder heeft een nieuwe vriend Willem, die vind ze maar een engerd en hij raak haar aan op plekken waar zij dat niet wil. Ze word er een beetje moedeloos van dat haar moeder haar niet geloofd,  haar vriendin alleen maar met haar vriendje bezig is, en dat ze denk door een foutje dat Mees vreemd gaat. Het zit haar dus niet echt mee. Eva is ook erg verlegen en onzeker over zich zelf. Ze is ook wel goedgelovig.

Mees: Mees is een gitarist. Hij is samen met zijn vriend Sem bezig om een bijbaan te krijgen bij een cafe bij hun in de stad. Ze zijn bezig met een soort van audities waarbij hij samen met zijn band elke vrijdag kan komen optreden. Ook werkt Mees in de printshop, daar ziet hij Eva iedere dag. Mees weet niet dat ze Eva heet, hij denkt dat ze Julia heet. Ook is Mees degene die Eva samen met Julia ‘redt’ van Ricardo. Mees is erg betrouwbaar en sociaal maar wel wat onzeker als hij Eva ziet

Julia: Julia is de beste vriendin van Eva maar verwaarloosd haar een beetje omdat ze alleen intresse heeft in haar nieuwe vriendje Jesse(beste vriend van Mees). Ook komt ze in contact met Sara een nieuw meisje op school die Eva en Julia uit me kaar probeert te halen. Julia is wel een beetje een meeloper maar aardig 

Ricardo: Ricardo is de loverboy in het verhaal. Hij zorgt er voor dat Eva verliefd wordt op hem en als dat is gelukt belaadt hij Eva met cadeaus zoals kleren. Hij vertelt Eva dat ze naar Parijs gaan zodat ze mode ontwerper kan worden. In plaats daarvan brengt hij haar bij een sekshuis en zegt dat ze alles moet terug betalen als drinkmeisje. Hij heeft dit al met meerdere meisjes gedaan. Ricardo is heel onbetrouwbaar en zelfverzekerd.

Plaats

Het speelt zich af in Eva’s huis, in het sekshuis, op het tankstation, in de printshop, op school en in het park.

Tijd

Welke tijd speelt het verhaal zich af: het speelt zich af in de moderne tijd. Dat kan ik zie aan het feit dat ze mobiele telefoons hebben,  in auto’s rijden, ze hebben skateparken en er is een sekshuis in het verhaal.

Vertelde tijd: tussen het begin en het einde van het verhaal is er ongeveer een maand verstreken.

Verteltijd: het boek bestaat uit 255 pagina’s.

Het verhaal loopt zoals in de werkelijkheid. Dus het loopt in chronologische volgorde.

Spanning

  • In het boek word niet meteen vertelt dat Ricardo een loverboy is toch kom je daar eerder achter dan de hoofdpersonen. Er is dus een onverwachte wending, je denkt namelijk niet meteen dat Ricardo een loverboy is. Ook maakt de schrijfster dus gebruik van informatie voorsprong.
  • Eva komt in een gevaarlijke situatie als ze in het sekshuis zit. Ook is dat sekshuis een gevaarlijke plek.
  • In het verhaal is er eerst psychologische spanning want als ze in dat sekshuis komt, weet ze nog niet wat ze moet doen, of wat er gaat gebeuren. Daarna is er actie spanning want ze moet op eens met vreemde mannen naar bed.
  • In het verhaal komt ook een cliffhanger voor. Dat is er op het moment dat Mees Eva wil redden maar dan richt Ricardo zijn pistool op Eva. Op dat moment weet je niet of ze het gaat redden of niet.

Perspectief

Het boek wordt vertelt door de ogen va een verteller die als het ware bij de personages alles beleeft en weet wat ze denken en voelen. Het verhaal gaat over wat Eva en Mees meemaken.

Titel

Het boek heet Lover or Loser omdat het boek over liefde (lover) en ook over iemand die doet alsof hij een lover is maar hij is een loverboy (loser). Ik vind de titel ook goed bij het boek passen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lover of Loser: your choice door Carry Slee"