Lotus brengt geluk door Ellen Tijsinger

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 385 woorden
  • 22 augustus 2006
  • 9 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.4
  • 9 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
156
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Lotus brengt geluk
Shadow
Lotus brengt geluk door Ellen Tijsinger
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Ik hou mijn boekpresentatie over het boek Lotus brengt geluk.
De auteur is Ellen Tijsinger, zij is geboren op 7 september 1947 in Utrecht. En gaf op de middelbare school les in verschillende vakken, toen haar dochter naar de basisschool ging, ging ze boeken schrijven.
De uitgever is Van Goor en in 2000 is het boek gemaakt

Nu een samenvatting van het boek.
De hoofdpersoon is Lotus en is 13 jaar. Ze is geadopteerd door Nederlandse ouders; Bob en Beatrijs. Ze kreeg er dus ook een broer en zus bij; Wout en Lonneke. Vroeger woonde ze in India in een weeshuis, haar moeder kon niet meer voor haar zorgen en een oude vrouw verzorgde Lotus toen. Maar later werd ze toch naar een weeshuis gebracht want de oude vrouw werd blind. Eigenlijk heet Lotus Nalini dat betekent lotusbloem, maar in Nederland werd ze Lotus genoemd. Lotus ging naar school en kreeg vrienden.
Maar een paar jaar later wilde ze weten hoe het in India was en hoe ze nou eigenlijk leefde. In de wereldwinkel ontmoette ze Pandit en zijn vrouw Sumila. Zij kwamen ook uit India en Pandit gaat elk jaar naar India voor zijn broer. Lotus mocht met Pandit mee, maar ze moest eerst wel geld sparen. Na een lange tijd hadden ze het geld en konden Lotus, Beatrijs en Pandit naar India.

Lotus heeft de oude vrouw, het weeshuis waar ze is opgegroeid en haar oude vrienden gevonden, maar haar echte moeder konden ze niet vinden.

Nu ga ik een stukje voorlezen.

Het onderwerp is Ontwikkeling in eigen leven en adoptie.
Lotus gaat naar india en zo ziet ze haar eigen leven voor zich. Ze ontwikkelt haar leven nog. En Lotus is geadopteerd door Nederlandse ouders, die nu voor haar zorgen. Daarom is het onderwerp ook adoptie.
Het ontwikkelen van je eigen leven is dat je je leven gaat ontdekken, bij iedereen gaat dat anders. Zoals bij Lotus in het verhaal ging ze haar leven ontdekken in India, omdat ze daar geboren is en gewoond heeft.
Adoptie is het nemen van een kind dat eigenlijk niet je eigen kind is, maar van andere ouders. Die ouders kunnen er niet meer voor zorgen en andere mensen gaan zorgen voor dat kind. Lotus is ook geadopteerd, dus ze wordt niet verzorgd door haar eigen ouders, maar door Nederlandse ouders.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lotus brengt geluk door Ellen Tijsinger"