Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Lotus brengt geluk door Ellen Tijsinger

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Lotus brengt geluk
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 385 woorden
  • 22 augustus 2006
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
9 keer beoordeeld

Boekcover Lotus brengt geluk
Shadow
Lotus brengt geluk door Ellen Tijsinger
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Ik hou mijn boekpresentatie over het boek Lotus brengt geluk. De auteur is Ellen Tijsinger, zij is geboren op 7 september 1947 in Utrecht. En gaf op de middelbare school les in verschillende vakken, toen haar dochter naar de basisschool ging, ging ze boeken schrijven. De uitgever is Van Goor en in 2000 is het boek gemaakt
Nu een samenvatting van het boek. De hoofdpersoon is Lotus en is 13 jaar. Ze is geadopteerd door Nederlandse ouders; Bob en Beatrijs. Ze kreeg er dus ook een broer en zus bij; Wout en Lonneke. Vroeger woonde ze in India in een weeshuis, haar moeder kon niet meer voor haar zorgen en een oude vrouw verzorgde Lotus toen. Maar later werd ze toch naar een weeshuis gebracht want de oude vrouw werd blind. Eigenlijk heet Lotus Nalini dat betekent lotusbloem, maar in Nederland werd ze Lotus genoemd. Lotus ging naar school en kreeg vrienden. Maar een paar jaar later wilde ze weten hoe het in India was en hoe ze nou eigenlijk leefde. In de wereldwinkel ontmoette ze Pandit en zijn vrouw Sumila. Zij kwamen ook uit India en Pandit gaat elk jaar naar India voor zijn broer. Lotus mocht met Pandit mee, maar ze moest eerst wel geld sparen. Na een lange tijd hadden ze het geld en konden Lotus, Beatrijs en Pandit naar India. Lotus heeft de oude vrouw, het weeshuis waar ze is opgegroeid en haar oude vrienden gevonden, maar haar echte moeder konden ze niet vinden. Nu ga ik een stukje voorlezen. Het onderwerp is Ontwikkeling in eigen leven en adoptie. Lotus gaat naar india en zo ziet ze haar eigen leven voor zich. Ze ontwikkelt haar leven nog. En Lotus is geadopteerd door Nederlandse ouders, die nu voor haar zorgen. Daarom is het onderwerp ook adoptie. Het ontwikkelen van je eigen leven is dat je je leven gaat ontdekken, bij iedereen gaat dat anders. Zoals bij Lotus in het verhaal ging ze haar leven ontdekken in India, omdat ze daar geboren is en gewoond heeft. Adoptie is het nemen van een kind dat eigenlijk niet je eigen kind is, maar van andere ouders. Die ouders kunnen er niet meer voor zorgen en andere mensen gaan zorgen voor dat kind. Lotus is ook geadopteerd, dus ze wordt niet verzorgd door haar eigen ouders, maar door Nederlandse ouders.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lotus brengt geluk door Ellen Tijsinger"