Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Leif, mijn lief door Corien Botman

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
Boekcover Leif, mijn lief
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 497 woorden
  • 9 november 2006
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
29 keer beoordeeld

Boekcover Leif, mijn lief
Shadow
Leif, mijn lief door Corien Botman
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Leif mijn lief Corien Botman Roman Het boek gaat over Cornelie, ze gaat op vakantie met Bies, ze waren vroeger erg goede vriendinnen. Bies houdt van scrabble en ze praat veel. Verder gaat het ook nog over Seger (Leif), hij is het vriendje van Cornelie, hij is best wel stil. Nergens wordt hun uiterlijk beschreven. Het wordt chronologisch verteld: ze gaan samen naar Ibiza, Leif komt naar Ibiza, ze gaan weer terug naar huis. Er komen veel flashbacks in voor: hoe Cornelie en Bies elkaar hebben ontmoet en over Cornelie en Leif. Het speelt zich af in deze tijd (er komen bijv. vliegtuigen in voor), in het vakantiehuis op Ibiza tijdens ongeveer een week. In het begin is de sfeer ongemakkelijk omdat Cornelie en Bies niet echt goede vriendinnen meer zijn, later wordt het beter want dan worden ze weer goede vriendinnen. Het is in de ik-vorm geschreven. Het grootste probleem in het boek is dat Cornelie Bies niet wil vertellen wat er tussen haar en Leif gebeurd is, later verteld ze het toch. Het eindigt gedeeltelijk goed: Cornelie en Bies worden weer goede vrienden. Maar het einde is ook open, je weet niet wat er tussen Leif en Cornelie gaat gebeuren. De titel: Leif mijn lief, Leif is de naam die Cornelie Seger gegeven heeft, en mijn lief omdat ze veel van hem houdt. Samenvatting Cornelie gaat met Bies mee naar Ibiza, ze snapt eigenlijk niet waarom Bies haar meevroeg. Ze zijn niet zulke goede vriendinnen als vroeger meer sinds Cornelie met Seger (Leif) heeft. Er is iets tussen Cornelie en Leif gebeurd maar dat wil ze niet aan Bies vertellen. Er zijn telkens flashbacks waarin je er langzaam achter komt wat er gebeurd is. Uiteindelijk vertelt ze het: Leif is vreemdgegaan, maar Leif weet niet dat Cornelie het weet. Dan stuurt ze Leif een sms’je dat ze het weet. Een paar dagen later staat Leif ineens voor de deur. Ze praten met elkaar in een restaurant, dan wordt Cornelie boos op hem en gaat ervandoor. Dan moeten Cornelie en Bies weer terug naar Nederland. Leif komt nog naar het vliegveld, maar Cornelie stapt in zonder afscheid te nemen. Zij en Bies zijn weer goede vriendinnen.
Mening Ik vond het een leuk boek, daarom zou ik het andere mensen aanraden. Je wordt na een tijdje echt nieuwsgierig naar wat er gebeurd is en of het nog goed komt. Soms was het wel een beetje verwarrend door al die flashbacks. Alles werd goed beschreven, zoals bijv. de gang in het vakantiehuis die helemaal beschilderd was. Ik kon het meeste meeleven met Bies omdat ze zich in de steek gelaten voelde maar toch nog bezorgd was om Cornelie. Ik vond alleen het einde niet zo goed want doordat er echt spanning werd opgebouwd en ze het telkens niet wilde zeggen, kreeg ik het idee dat er iets heel ergs was gebeurd. In ieder geval iets ergers dan dat hij haar bedrogen had, dat vond ik wel jammer.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Leif, mijn lief door Corien Botman"