Lef door Hans Mijnders

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 454 woorden
  • 17 augustus 2006
  • 35 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.3
  • 35 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
150
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Lef
Shadow
Lef door Hans Mijnders
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Hoe begint het boek?
Bastiaan zit thuis en is op zoek naar een baantje, iets wat zijn ouders niet mogen weten. Ze zijn net verhuisd. Hij ziet een advertentie voor medewerkers in het squashcentrum. Hij rijdt er gelijk even langs.

Wie zijn de hoofdpersonen?
• Bastiaan: Een spontane jongen. Hij is erg behulpzaam en is uit op avontuur. Hij heeft rode krulletjes en word snel rood.
• Maarten: Hij is erg onzeker en durft niet voor zijn mening uit te komen.

Samenvatting
Bastiaan is vijftien jaar en is pas verhuisd, hij maakt al snel nieuwe vrienden in zijn nieuwe klas. Ook heeft hij een bijbaantje bij cafe Moonlight. Als zijn ouders daar achter komen zijn zij daar niet echt blij mee, want ze zijn bang dat hij gaat drinken. In het cafe werkt soms ook zijn klasgenoot; Maarten, die zich raar gedraagt. Bastiaan en zijn vriendin Evelien ontdekken dat Maarten erg veel drinkt en telkens veel geld heeft. Als ze in de krant lezen dat er een overval plaats heeft gevonden bij de pinautomaten, komen ze erachter dat er meer met Maarten aan de hand is. Op een avond vinden Bastiaan en zijn vader Maarten dronken in het winkelcentrum en ze nemen hem mee naar huis. Eenmaal thuis voelde Bastiaan in de zakken van Bastiaan. Er zat een blikje bier in, in de andere zak vond hij een brief die voor Bastiaan was bedoelt. Hij las hem voor aan zijn vader en moeder. Er stond in dat hij inderdaad pasjes stal met zijn vader en dat hij bang was voor zijn vader dat hij hem in elkaar zou gaan slaan.

Onder aan de brief stond: help! Help! Bastiaan en zijn ouders keken elkaar aan. Uiteindelijk verteld Maarten’s vader het hele verhaal aan de politie en Bastiaan verteld in de klas dat hij gedwongen zakken moest rollen van zijn vader. Gelukkig vat de klas het goed op en word Maarten eindelijk geaccepteerd.

Hoe eindigt het boek?
Het boek eindigt met het stuk dat Maarten aan de klas verteld dat hij gedwongen werd om zakken te rollen voor zijn vader. Helemaal aan het einde van het boek krijgt Bastiaan verkering met Evelien als hij haar opwacht bij de sporthal.

Eigen mening
Ik vond het een leuk boek om te lezen. Ik had het boek zo uit! Het is een beetje geschreven in de carry-slee stijl en dat vond ik fijn. Het thema vind ik niet erg goed uitgewerkt in het boek. Het speelt maar een kleine rol. Alleen dat Maarten vaak zijn verdriet weg drinkt en daardoor vaak dronken is. Maar het verhaal draait meer om het zakkenrollen. De hoofdpersonen vond ik goed omschreven, ik kon met ze mee leven dus dat maakte het boek extra spannend.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lef door Hans Mijnders"