Lange vingers door Mirjam Mous

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 8 | 375 woorden
  • 31 juli 2007
  • 40 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.5
  • 40 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
112
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Lange vingers
Shadow
Lange vingers door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting
Demi is een meisje van 11 jaar oud en ze hoort bij niemand totdat er een nieuw meisje in de klas komt. Hannah is de naam, zegt ze stoer. Maar als Hannah ziet wat Lincy bij Demi doet (uitschelden) komt Hannah voor Demi op en vanaf dat moment zijn ze zo goed als vriendinnen.
En ook vanaf dat moment respecteert iedereen Demi, enz. En als Hannah Demi uitnodigt voor een spelletje in de stad worden ze niet alleen goede vriendinnen maar hartsvriendinnen. Demi voelt zich of ze eindelijk bij iemand hoort.
Totdat Hannah's spelletjes wel heel erg ver blijken te gaan. En opeens verlaat Hannah hun school en gaat naar een hele oude bunker in een verlaten bos.

Samen met Demi gaat ze daar naar binnen en zegt dat Demi haar angst onder ogen moet zien.
Hannah's vader wordt even later opgepakt door de politie. En daar is Hannah zo vreselijk boos over dat ze haar boosheid op Demi afreageert.
Ze sluit Demi op in de oude, verlaten bunker en gaat er samen met haar vader (die uit de gevangenis is ontsnapt) vandoor.
Even later blijkt de donkere verlaten bunker helemaal niet zo verlaten te zijn want Levi (Demi's broer) en Tobias (de vriend van Levi) zijn net de bunker gaan openen. Als Levi zijn zusje ziet rent hij naar haar toe en maakt de touwen los van haar armen en benen.
De volgende morgen horen ze dat Hannah en de vader van Hannah opgepakt zijn. Ze waren ergens bij de grens van Engeland. Demi is blij van Hannah's vader, maar niet van Hannah want nu is haar beste vriendin helemaal foetsie. En op school hoort ze weer bij niemand en komt er een nieuw meisje in de klas: Helma, zegt ze tegen Demi. En ze wil dat Demi en zij hele goede vriendinnen worden en dat gaat ok gebeuren. En wie weet neemt Demi Helma weleens mee naar de bunker (omdat Helma bang is voor het donker), en misschien vertelt Demi haar nog eens van Hannah. Misschien, heel misschien dan.

Wat vond ik van het boek:
Ik vond dit boek heel super, maar natuurlijk heb ik nog niet alles van het boek verteld. Dat moet je dan zelf maar gaan uitzoeken in het boek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

P.

P.

vet cool boek

11 jaar geleden