ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis

Titel: Kronieken van de Onderwereld: Stad van Beenderen

Auteur: Cassandra Clare

Illustrator: Russell Gordon 

Originele Titel: The Mortal Instruments: City of Bones

Vertaler: Elsbeth Wit

Jaar van uitgave: 27 Maart, 2007 (U.S.), 2 Juli, 2007 (UK), 2010 (NL).

Inleiding:

Ik heb dit boek gekozen, omdat U het een heel leuk boek vond en het mij ook een heel leuk boek leek. Ik had voordat ik dit boek ging lezen best hoge verwachtingen, omdat U er zo enthousiast over was!

Ik heb een extra opdracht gedaan namelijk: een interview met de schrijver bedacht.

Samenvatting:

Als Clary en Simon op een avond naar de pandemonium club gaan weet ze niet wat haar te wachten staat als ze 3 getatoeëerde jongeren een jongen ziet vermoorden, en om het nog raarder te maken kan alleen zij het zien.

Niet veel later verdwijnt haar moeder ook nog eens, en komt ze er achter dat zij zelf een schaduwjager is.

Ze gaat samen met Jace (een van de getatoeëerde jongeren) uitzoeken wat er aan de hand is en zo komt ze er achter dat ze zelf een schaduwjager is en ieder jaar een geheugenslot krijgt van de hoge heksenmeester van Brooklyn Magnus Bane.

Haar moeder blijkt vroeger de vrouw van de grootste schurk van de schaduwwereld te zijn geweest: Valentijn.

Ze gaat met Jace uitzoeken wat er met die Valentijn aan de hand is, en komen er achter dat hij de levensbeker wil dus ze willen hem voor zijn en halen hem eerder, maar Hodge de mentor van Jace blijkt een afspraak met Valentijn te hebben.

Jace en de levensbeker worden mee genomen door Valentijn naar Renwick (een oud ziekenhuis), Clary gaat daar samen met Luke (haar ‘oom’) naartoe, en  komt er achter dat Valentijn haar vader is en Jace Wayland die eigenlijk Jonathan Christopher Morgenstern blijkt te heten haar broer is, en zij niet Clary Fray maar Clary Morgenstern heet.

Jace wist zelf ook niet dat hij Jonathan heet, omdat Valentijn hem liet denken dat hij Jace was zodat als hij een zelfmoord in scene zou zetten de Lightwoods hem verder zouden opvoeden.

Hoofdpersonen:

Clary Fray / Clary Morgenstern.

Clary is 15 jaar oud, en woont samen met haar moeder in een appartement in Brooklyn, als haar moeder wordt vermoord komt ze er achter dat ze een schaduwjager is.

Wat ik persoonlijk wel gaaf vind, omdat er zomaar veel actie in haar leven komt.

Op Clary lijk ik niet zoveel, omdat ze veel banger is dan ik, maar ik zou er wel mee omgaan omdat ik haar levensloop heel gaaf vind.

Jace Wayland / Jonathan Christopher Morgenstern.

Jace is 17 jaar oud en woont op het instituut van New York, als hij Clary plotseling tegenkomt denkt hij in eerste instantie dat het een aardse normalo is, maar als hij er achter komt dat zij hem kan zie weet hij bijna meteen zeker dat het een schaduwjager is.

Ik vind zijn leven als schaduwjager best stabiel, omdat er in dat van Clary ineens een hele grote plotwending in zit, wel vind ik dat ik best veel op Jace lijkt maar omdat ik een totaal andere opvoeding hem gehad dat niet zo te merken is de dingen die hij uitspreekt denkt ik heel vaak bij dat zal ik maar niet zeggen, omdat ik een andere opvoeding heb gehad.

Ik zou het heel leuk vinden om met Jace om te gaan, omdat ik het een heel gaaf personage vind.

Bijfiguren:

Valentijn.

Valentijn de vader van Jace en Clary is erg egoïstisch hij denkt dat hij het voor iedereen goed doet maar eigenlijk komen al de problemen die hij wil oplossen door hem hij is ook erg standvast, en overtuigd van zijn eigen gelijk.

Zonder Valentijn zou het verhaal heel anders zijn geweest, omdat door hem bijna al de problemen komen.

Alec Lightwood.

Alec is 17 jaar oud en woont net als Jace op het instituut van New York, hij is homo en verliefd op Jace, Jace weet dit niet maar Clary en Isabelle wel.

Alec wordt in het verhaal heel erg boos op Clary, omdat zij het in zijn gezicht vertelt.

Ik vind Alec wel gaaf, omdat hij iedereen heel erg beschermd, daardoor zou het verhaal ook heel anders zijn geweest zonder Alec.

Isabelle Lightwood.

Izzy zoals ze in het verhaal vaak genoemd wordt is ook 17 jaar oud en de zus van Alec ook zij woont op het instituut van New York, in het begin van het verhaal kan ze niet zo goed met Clary opschieten, omdat ze gewend is het enige meisje te zijn. In de loop van het verhaal verandert dit wel.

Ik vind Izzy wel grappig, omdat ze vecht met een gouden zweepje.

Ik vind Izzy wel grappig, omdat ze vecht met een gouden zweepje.

Izzy heeft een soort broer / zus relatie met Jace. 

  

Info over het verhaal:

Het boek begint heel vreemd en totaal niet aantrekkelijk. In het begin moet je echt doorlezen waar ik best veel moeite mee had.

Het verrast me wel dat er zo weinig tijd zit tussen het begin en het eind, omdat het toch best een dik boek is.

Je leest het boek vanuit een toekijkend persoon alsof je een vage schim bent die hun niet zien.

De titel City of Bones is waarschijnlijk gekozen, omdat Clary naar de stille boerders gaat voor het geheugen slot weg te halen daar leggen ze uit dat schaduwjageres naar hun dood worden gecremeerd zodat ze er marmer van kunnen maken voor de stille stad.

 

Recensie:

Van onze verslaggever.

De Amerikaanse bestseller City of Bones is werkelijk geweldig ik heb hem zelf ook gelezen, en ik sta werkelijk met mijn mond vol tanden wat een pracht boek.

Wel heb je in het begin veel moeite om er in te komen maar dan gaat alles als een lopend vuurtje, de schrijfstijl, de opbouw noem maar op werkelijk geweldig  ik kan werkelijk niks anders zeggen dan KOOP HEM NU!!!

 

Auteur:

Cassandra Clare is geboren in Iran, als klein kind heeft ze veel rondgereisd met haar familie.

Later is ze boeken gaan schrijven voor jongeren haar eerste boek was City of Bones.

Ze heeft ook nog City of Ashes, City of Glass, City of Fallen Angles, City of Lost Souls, City of Heavenly Fire, Clockwork Angel, Clockwork Prince en Clockwork Princess geschreven.

Ik vond haar schrijfstijl in het begin heel erg wennen maar nu wel heel fijn.

Verwerkingsopdracht:

In plaats van dat aan het einde van het verhaal Jace met Clary weg gaat van Renwick gaat hij met zijn vader mee naar Idris om vervolgens de schaduwwereld over te nemen dit met succes, ze winnen van de kloof en roeien alles uit behalve de schaduwjagers die het met hem eens zij. 

Bronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Cassandra_Clare#The_Mortal_Instruments_2

http://bicat.webopac.nl/cgi-bin/bx.pl?wzstype=;woord=Stad%20van%20beenderen;vestfiltgrp=;dcat=1;nieuw=;extsdef=01;event=titelset;qs=stad%20van%20beenderen;wzsrc=;recent=N;rubplus=TX0;recno=1704791568;sid=af5a769f-1f75-4d2c-a124-df8369c619d6;vestnr=6621;prt=INTERNET;cdef=018;taal=nl_NL;sn=18;var=portal;aantal=10

http://www.cassandraclare.com/

 

Extra verwerkingsopdracht:

Interview met Cassandra Clare door Alex Vriends.

Welk personage vind je het leukst?

Ik vind Jace het leukste personage, omdat hij altijd te veel lef heeft en nooit angstig is.

Welk boek vind je het leukst?

Ik vind City of Glass het leukst, omdat je in dat boek ook naar Idris en Alicante gaat (City of Glass is de bijnaam van Alicante).

Op welk personage lijk je het meest?

Ik lijk het meest op Simon, omdat zijn vrienden eigenlijk personen zijn die ik in het echte leven ken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

E.

E.

Jace wist wel dat hij jonathan heette, jace was alleen een afkorting dat zegt hij zelf in het eerste boek. Ik heb ook alle delen gelezen en ik vind het echt hele goede boeken. Uiteindelijk komt Jace er achter dat hij idd niet de zoon is van Valentijn en dus niet de broer van Clarissa (Clary) is. Ze naam is echter wel Jonathan.

verder goed verslag, ik heb het ook over dit boek gedaan.

2 jaar geleden

Antwoorden

E.

E.Izzy is trouwens zestien in het eerste boek.

2 jaar geleden

gast

gast

Naomi

Naomi

Jullie hebben allemaal gelijk en ik wil er nog aan toevoegen dat Jocelyn, Clary's moeder, niet doodgaat

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Naomi

Naomi

Jullie hebben allemaal gelijk en ik wil er nog aan toevoegen dat Jocelyn, Clary's moeder, niet doodgaat

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Caro

Caro

Ik heb de hele serie uitgelezen! Ik ben echt onder de indruk. Blijft een van m'n favorieten! Uiteindelijk blijkt ook dat Jace helemaal niet de broer van Clarissa is maar ik wil niet al te veel verklappen. Verder een goed verslag!

4 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

ow en btw jace wist wel dat zijn naam jonathan was en jace was zijn bijnaam

5 jaar geleden

Antwoorden

Alex

Alex

1 Dat wist hij pas toen Valentijn dat aan het eind dat aan hem vertelde. 2 in boek 3 blijkt dat hij niet Jonathan is.

4 jaar geleden

gast

gast

M.

M.

Luke was clary's oom niet
omdat het voor haar net als een oom is noemt zij hem zo.
Luke is een goede vriend van Jocelyn

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Andere verslagen van "Kronieken van de Onderwereld: Stad van Beenderen"