Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Krassen door Elle van den Bogaart

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Krassen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 578 woorden
  • 21 oktober 2009
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
9 keer beoordeeld

Boekcover Krassen
Shadow
Krassen door Elle van den Bogaart
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Eigen mening

Ik vond het spannend, maar ook een zielig boek. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om geen moeder te hebben. Het boek vond ik zielig, omdat Kars zich zelf bekrast omdat hij zo verdrietig is en eigenlijk niemand hem kan troosten. Het boek vond ik spannend, omdat je wilt weten of Kars erachter komt waarom zijn moeder zelfmoord heeft gepleegd.

Samenvatting
Kars Vierhout is een jongen van 15 jaar. Zijn moeder heeft een tijdje geleden zelfmoord gepleegd. Ze had een overdosis medicijnen ingeslikt. Hij, zijn zus en zijn vader hebben het er heel erg moeilijk mee. Nadat zijn moeder zelfmoord heeft gepleegd gaat zijn vader steeds meer alcohol drinken en zijn zus praat steeds minder met hem. Kars zelf krast zich zelf steeds met een stuk koraal dat hij in de laatste vakantie van zijn moeder had gekregen. Hij heeft totaal geen idee waarom zijn moeder zelfmoord heeft gepleegd. Ze was altijd zo vrolijk en altijd in de buurt van Kars en zijn zus. Ook de laatste vakantie had hij niets geks aan haar gemerkt. Hij besluit om te gaan zoeken naar bijvoorbeeld een afscheids brief of iets anders waar zijn moeder vast op heeft geschreven waarom ze zelfmoord heeft gepleegd. In de kamer van zijn vader vindt hij na een tijd zoeken een blauw boekje. Er staan hele vage zinnen in. De zinnen zijn geschreven door zijn moeder. De zin ‘iemand in de steek laten zou ik nooit meer doen’ kwam er vaak in voor. Hij begreep helemaal niks van. En werd erg verdrietig en zette het stuk koraal weer in zijn arm en begon zichzelf te krassen. Hij leest nog meer in het boekje en komt zielige verhalen tegen. Dan ontmoet hij Pien zij zorgt voor wat afleiding in het leven van Kars. Toen hij een keer wat met Pien ging doen, merkte zij de krassen op zijn arm. Hij had er meteen spijt van. Hij moest haar beloven dat hij het nooit meer zou doen. Dan vertelt hij Pien over de zoektocht naar de dood van zijn moeder Pien wil Kars graag helpen met het zoeken.
Als hij er tijdens de zoektocht achter komt dat zijn moeder verliefd was op een andere man vraagt hij Pien of zij mee wil gaan de man opzoeken. De man heet Peter van Durlingen. Hij is een heel aardige man en zou Kars ook graag willen helpen. Jammer genoeg weet hij niet zoveel van Kars zijn moeder af.

Een paar dagen later wordt Kars gebeld door Peter. Peter verteld Kars dat hij e-mails van een zekere Peter Owen in de computer van zijn moeder heeft gevonden. Weer gaat Kars er samen met Pien heen. Kars, Pien en Peter lezen de mailtjes en ze krijgen door wat zijn moeder allemaal wel niet heeft meegemaakt. Kars moeder werd op haar zeventiende al zwanger maar ze moest het kind achterlaten in Amerika van haar ouders. Peter Owen was dus het kind van Kars zijn moeder en dus zijn broer. Ze had blijkbaar dus problemen met haar ouders en een schuldgevoel over Peter Owen.
Kars schrikt heel erg maar aan de andere kant ook heel erg blij dat hij weet waarom zijn moeder zelfmoord heeft gepleegd. Ondertussen heeft hij verkering met Pien gekregen en praat zijn zus weer tegen hem en drinkt zijn vader niet meer zoveel. Als Kars het tegen zijn vader en zijn zus vertelt zijn ze erg opgelucht en blij dat ze nu weten waarom ze zelfmoord heeft gepleegd.




REACTIES

A.

A.

Wel grappig... Bijna alle EIGEN meningen beginnen met precies de zelfde zin...Ik kan me niet voorstellen hoe het is om geen moeder te hebben.

xxx

12 jaar geleden

J.

J.

Idd wel typisch.....

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Krassen door Elle van den Bogaart"