Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Komt een vrouw bij de dokter door Kluun

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1150 woorden
  • 6 februari 2009
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
14 keer beoordeeld

Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor…

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter door  Kluun
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Klas:4t4
Titel:Komt een vrouw bij de dokter
Schrijver:Kluun

1
Het is:
• een niet speciaal voor jeugd/jongeren geschreven boek.

2
Voor het maken van dit verslag heb ik

b.geraadpleegd:
• internetsite, namelijk: www.scholieren.com

3
Ik heb dit boek gekozen omdat
Het thuis in de kast lag

4
a. Aantal bladzijden:317
b. Aantal hoofdstukken:deel 1:34 deel 2:39 deel 3:18
c. Hoofdstukken hebben geen titels
d. Bij het doorbladeren valt op: dat de hoofdstukken heel kort zijn. en boven elke bladzijde staat een klein stukje tekst.

5

a. Beschrijving voorkant van het boek. Je kunt in een raam zien dat er mooie auto’s in de straat staan dit verwijst naar het goede leven van Stein en Carmen. Ook staan er 2 schoenen die verwijzen naar 2 borsten waarvan er later 1 bij Carmen werd weggehaald.

b. Het verband tussen deze voorkant en de inhoud van het boek
Stein en Carmen hadden ook altijd een goed leven tot het moment dat Carmen borstkanker kreeg en haar leven instortte


6 Titelverklaring:
Carmen het hoofdpersoon komt bij de dokter en krijgt meteen te horen dat ze een hele erge vorm van borstkanker heeft.

7
a. Wat is het onderwerp (thema) van het boek?
Het boek gaat over de erge ziekte kanker. Carmen heeft te horen gekregen dat ze borstkanker heeft en voelt zich zwaar kloten want haar borst moet geamputeerd worden.
b. Welke bedoeling heeft de schrijver met het boek?
Laten inzien hoe erg kanker is, en wat voor gevolgen het voor iemand kan hebben in het leven.
c. Is dit voor jou een interessant onderwerp? Leg je antwoord uit.
Ja want mijn oma heeft het gehad en dit boek verteld je er wel heel veel meer over.
8 Het boek heeft een open/gesloten eind.

Gesloten eind want Carmen overlijd en alles is duidelijk

9 Beschrijving van twee hoofdpersonen uit het boek.

Persoon 1
Naam:Carmen

Uiterlijk: mooie vrouw met grote borsten

Karakter: Carmen is een opgewekte vrouw die toch vrolijk blijft terwijl ze weet dat haar man vaak vreemdgaat.

Persoon 2
Naam:Stijn

Uiterlijk: staat niet goed beschreven

Karakter: Stijn is de persoon die het verhaal echt beleeft. Hij is een man met monofobie. Dit betekent dat hij niet trouw kan zijn aan 1 vrouw. Het is een echte voetballiefhebber. Zijn kantoor is bijv. In het oude stadion van Ajax, en heel veel gebeurtenissen in het boek vergelijkt hij met voetbalwedstrijden of spelers.

10 Plaats van handeling (ruimte).: het speelt zich voornamelijk af in Amsterdam en in Zorgvliet

11 Tijd van handeling (Wanneer speelt het zich af?).: het speelt zich af rond deze tijd. Er staat geen precieze tijd in maar je kan afleiden dat het rond deze tijd is


12
a. Vertelde tijd. (Hoeveel tijd neemt het beschrevene in beslag?) : de vertelde tijd is ongeveer 3 jaar. Vanaf het moment dat Carmen krijgt te horen dat ze kanker heeft tot haar dood.

b. Het verhaal is
 chronologisch
c. Er zitten
 geen grote tijdssprongen

13
a. Het verhaalperspectief (vertelsituatie). Je ziet alles door de ogen van:
• een ik-persoon (ik-verhaal)/

b. De volgende zin/zinnen bewijst/bewijzen dat: blz.35 r1 ik schrijf.
Blz.44 r2 ik heb mijn arm om haar heen, mijn blik strak naar het einde van de gang gericht.

14 Vertel iets over de schrijver van dit boek (bijzonderheden, andere boeken,enz.): Kluun heeft ook het boek ‘de weduwenaar’ geschreven. Hij schrijft met grof taalgebruik.

15

Als bijlage is toegevoegd een samenvatting van de inhoud.
• Ik heb deze samenvatting overgenomen uit www.scholieren.com

16
Als bijlage is toegevoegd een belevingsverslag. Werk deze vragen uit en lever het samen met de rest uitgeprint in. Geef antwoord in zinnen en niet in losse woorden!!!!!!!!!

Inhoud belevingsverslag
 Waarom koos je dit boek? Omdat het thuis in de kast lag en ik nog geen boek had.
 Deed je er lang over? Ik heb het in ongeveer anderhalve week uitgelezen
 Hoe kwam dat? Omdat ik niet altijd evenveel tijd had en vooral ’s avonds heb gelezen
 Vond je het verhaal spannend, ontroerend, verhelderend, humoristisch en/of……….? Waarom? Ontroerend want het is niet normaal dat je vreemd gaat terwijl je vrouw borst kanker heeft.
 Roept het herkenning, verbazing, medelijden, angst, ongeloof, verwarring, nieuwsgierigheid op? Waarom? Medelijden omdat je je goed inleeft in het verhaal en hoe erg het allemaal is.
 Herken je iets van eigen of andermans ervaringen in het verhaal? Zijn er situaties die je aanspreken? Ik herken wel kleine dingen in het verhaal over de kanker maar niet over het vreemdgaan. En er zijn zeker geen dingen die mij aanspreken.

 Welke meningen, ideeën die je al had, worden door het verhaal versterkt? Waren er andere meningen dan jij hebt? Ik had wel kleine ideeën over kanker maar dat het zo erg allemaal zat wist ik ook niet met het verband eraf halen die ideeën zijn nu iets helderder geworden.
 Wat heeft je aan het denken gezet? Het vreemdgaan terwijl je vrouw kanker heeft. Dat zou ik dus nóóit doen.
 Hoe sta je tegenover de verhaalpersonen en hun gedachten? Stijn denkt dingen die echt niet door de beugel kunnen.
 Beantwoordde het boek aan je verwachtingen? Ja zelfs meer dan dat ik er van verwacht had.

Samenvatting:
Carmen en Stijn, zijn een jong gelukkig stel, met veel vrienden, en een dochter van 1, Luna. Ze hebben een rustig leven, met beide een eigen bedrijf, en veel uitgaan. Dit veranderd als Carmen te horen krijgt dat ze borstkanker heeft. Het is niet zoals een half jaar terug, toen ze dezelfde pijn had en het vastgesteld werd als vals alarm. Hun leven verandert compleet. Ze waren een heel gelukkig en zorgeloos stel, maar nu gaan ze samen naar het ziekenhuis voor chemokuren.
Stijn steunt zijn vrouw thuis waar hij kan, maar hij gaat vaak vreemd. Met collega’s, vriendinnen, en met vrouwen die hij kent van het uitgaan. Ondertussen gaat het steeds slechter met Carmen, ze heeft ook al een vermoeden dat Stijn vreemdgaat.
Met carnaval ontmoet hij een hele lieve en mooie vrouw, Roos. Hij gaat eerst niet in op haar geflirt, maar daarna ontmoet hij haar nog een keer in Amsterdam, en ze krijgen een verhouding.
Met Carmen gaat het steeds slechter, de kanker is uitgezaaid naar meer organen in haar lichaam, en ze is erg moe en mager. Stijn heeft over zijn vreemdgaan verteld aan Carmen, maar niets over Roos. Nog een jaar lang gaat het steeds slechter met Carmen. Ze leeft naar het ‘einde’ toe. In de laatste dagen genieten ze als nooit te voren. Voor Luna, die op dat moment al 3 is, is het extra moeilijk. Ze beseft niet dat haar moeder er over een tijdje niet meer zal zijn. Carmen krijgt steeds meer pijn, en ze heeft het met Stijn over euthenasie gehad. Op haar laatste dag, nodigt ze iedereen uit. Ze praat op bed met iedereen, en als laatst met Stijn en Luna. Ze praten over Roos, en Carmen vergeeft Stijn. Stijn vertelt haar nu alles. Ze nemen afscheid, en de dokter komt met een drankje. Carmen drinkt het drankje op, en even later overlijdt ze.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Komt een vrouw bij de dokter door Kluun"