Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

InhoudsopgaveAlgemeen

Hoofdpersonen, tijd, plaats

Samenvatting

Mening

Welke Rol ik zou willen spelenAlgemeenTitel van het boek: Kleine Leugens

Schrijver: Chris Bos

Uitgever: Leopold, Amsterdam

Foto auteur : Ingrid Wage

Omslag: Ron van Roon, AmsterdamHoofdpersonen, tijd en plaatsHet boek, kleine leugens, vertelt over de zestien jarige Solange.Meerdere hoofdpersonen zijn;

Ruben de achttienjarige jongen die een tijdje bij Solange in huis komt wonen.

De oma van Solange die in een verzorgingshuis woont, omdat ze zich zelf niet meer kan redden en ze nog al vergeetachtig is.

Het verhaal speelt zich af in deze tijd in NederlandSamenvattingSolange is een zestienjarig meisje. Ze vertelt veel leugens waar de titel dan ook naar wijst.

Solange is veel bij haar oma, die behoorlijk vergeetachtig is en in een verzorgingstehuis woont.

In de stad is Solange de 18jarige jongen; Ruben tegen gekomen. Ze had hem uitgenodigd bij haar thuis. Hij bleef slapen in een hut, in de achtertuin. Nadat haar ouders daar achter waren gekomen, mocht Ruben bij hen in huis komen logeren tot hij een beter onderkomen zou hebben gevonden.

De oma van Solange raakte in de war door de ontmoeting met Ruben waarna ze wegliep uit het verzorgingstehuis en vermist werd.

Niet lang na de vermissing werd haar oma gevonden in een meer.. Ze was verdronken.Na de begrafenis ging Ruben bij z’n vader wonen.

Solange was weer alleen en het leek of niemand er wat om gaf…MeningIk heb dit boek gekozen, omdat ik geen boek kon vinden en het als tip kreeg van een vriendin, omdat het een mooi boek zou zijn.Het boek; kleine leugens leek me erg leuk, maar het viel me achter af behoorlijk tegen. Het verhaal was grappig en het was boeiend om te lezen, maar nadat de oma stierf vond ik er niet zoveel meer aan. Toen later Ruben ook nog weg ging en ze alleen achter bleef, was er helemaal niets meer aan.Het verhaal had een open einde, waardoor het me nog meer tegenviel!Voor mij was dit een onbekende schrijver.Welke rol ik zou willen spelenIn het boek zou ik de rol van Ruben wel willen spelen, vooral omdat hij een lekker relaxte jongen was, die zich niet te veel bemoeit met andere mensen.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

WAT EEN INGEWIKKELD BOEK!

14 jaar geleden

Y.

Y.

Kerel Bedankt voor je samenvatting he!!!

14 jaar geleden