Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kleine leugens door Chris Bos

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
Boekcover Kleine leugens
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 378 woorden
  • 1 oktober 2003
  • 61 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
61 keer beoordeeld

Boekcover Kleine leugens
Shadow
Kleine leugens door Chris Bos
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoudsopgave Algemeen
Hoofdpersonen, tijd, plaats
Samenvatting
Mening
Welke Rol ik zou willen spelen Algemeen Titel van het boek: Kleine Leugens
Schrijver: Chris Bos
Uitgever: Leopold, Amsterdam
Foto auteur : Ingrid Wage
Omslag: Ron van Roon, Amsterdam Hoofdpersonen, tijd en plaats Het boek, kleine leugens, vertelt over de zestien jarige Solange. Meerdere hoofdpersonen zijn; Ruben de achttienjarige jongen die een tijdje bij Solange in huis komt wonen. De oma van Solange die in een verzorgingshuis woont, omdat ze zich zelf niet meer kan redden en ze nog al vergeetachtig is. Het verhaal speelt zich af in deze tijd in Nederland Samenvatting Solange is een zestienjarig meisje. Ze vertelt veel leugens waar de titel dan ook naar wijst. Solange is veel bij haar oma, die behoorlijk vergeetachtig is en in een verzorgingstehuis woont. In de stad is Solange de 18jarige jongen; Ruben tegen gekomen. Ze had hem uitgenodigd bij haar thuis. Hij bleef slapen in een hut, in de achtertuin. Nadat haar ouders daar achter waren gekomen, mocht Ruben bij hen in huis komen logeren tot hij een beter onderkomen zou hebben gevonden. De oma van Solange raakte in de war door de ontmoeting met Ruben waarna ze wegliep uit het verzorgingstehuis en vermist werd. Niet lang na de vermissing werd haar oma gevonden in een meer.. Ze was verdronken. Na de begrafenis ging Ruben bij z’n vader wonen. Solange was weer alleen en het leek of niemand er wat om gaf…
Mening Ik heb dit boek gekozen, omdat ik geen boek kon vinden en het als tip kreeg van een vriendin, omdat het een mooi boek zou zijn. Het boek; kleine leugens leek me erg leuk, maar het viel me achter af behoorlijk tegen. Het verhaal was grappig en het was boeiend om te lezen, maar nadat de oma stierf vond ik er niet zoveel meer aan. Toen later Ruben ook nog weg ging en ze alleen achter bleef, was er helemaal niets meer aan. Het verhaal had een open einde, waardoor het me nog meer tegenviel! Voor mij was dit een onbekende schrijver. Welke rol ik zou willen spelen
In het boek zou ik de rol van Ruben wel willen spelen, vooral omdat hij een lekker relaxte jongen was, die zich niet te veel bemoeit met andere mensen.

REACTIES

M.

M.

WAT EEN INGEWIKKELD BOEK!

18 jaar geleden

Y.

Y.

Kerel Bedankt voor je samenvatting he!!!

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kleine leugens door Chris Bos"