Kid kind door Caja Cazemier

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Kid kind
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 673 woorden
  • 26 september 2001
  • 133 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
133 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2001
Pagina's
144
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Kid kind
Shadow
Kid kind door Caja Cazemier
Shadow

Titel: Kid Kind

Schrijver: Caja Cazemier

Wat voor soort boek: Drama

Wie waren de hoofdpersonen: Emma, Stijn

Korte omschrijving: In het begin worstelt Emma nog met problemen over de liefde. Ze maakt het uit met Ben, die dat niet accepteren kan. Hij is er echt helemaal kapot van. Emma twijfelt ook of het wel de goede beslissing was, tot ze verliefd wordt op Stijn, een jongen van haar saxofoongroep. Tot dan toe waren dit de enige echte problemen waar Emma mee te doen had. Liefdesproblemen en zo nu en dan een puberaal ruzietje met haar ouders. Maar als Emma erachter komt dat haar vader haar vader niet is, lijken die zogenaamde liefdesproblemen helemaal niets meer te betekenen. Emma had altijd het gevoel gehad dat iets niet klopte, maar als ze op een gegeven moment, zomaar zonder aanleiding aan haar moeder, Marie, vraagt of ze geadopteerd is komt de aap uit de mouw. Haar moeder kan het niet langer verzwijgen en verteld dat Anna een kid- kind is. Emma’s vader, Sander, was al eerder getrouwd geweest en had bij zijn eerste huwelijk ook nog twee kinderen, Hanneke en Remi. Toen Emma’s moeder en vader gingen trouwen, wilden ze zo graag een kind, maar aangezien dit niet bij henzelf lukte, moesten ze iets anders verzinnen. En zo komt het dat Emma’ s echte vader sperma gedoneerd heeft en zodoende Emma’s moeder zwanger gemaakt heeft. Als Emma er over nadenkt valt ook alles op zn plaats. Geen wonder dat ze niet sportief is, dat had ze van haar echte vader. En dat ze geen gevoel voor taal heeft, had ze ook van hem, want zowel Sander als haar moeder hadden talenknobbels. Ze wilde weten wie haar echte vader was. Maar hoe kwam ze daar achter? Om ieder moment met haar “nepvader” Sander te ontwijken gaat ze naar haar halfbroer, Remi en zijn zwangere vriendin Amber toe. Daar bleef ze slapen. Voor maar 1 nachtje. Zo gaan de dagen, weken voorbij. Als Sander haar verbied naar een concert van Blof te gaan, heeft ze het gehad en pakt ze de trein naar de stad waar ze de eerste twee jaar van haar leven heeft gewoond. Op weg naar het ziekenhuis waar ze was geboren. Misschien dat ze daar wisten wie wel haar biologische vader is. Maar ze durfde niet naar binnen. Wat moest ze nu? Ze besloot naar haar halfzus Hanneke te gaan. Maar het was midden in de nacht en als Hanneke niet thuis is, belt Emma dan toch haar ouders maar op. Haar vader komt haar ophalen en ze praten met elkaar. Op haar 16e verjaardag, krijgt Emma een cadeautje van Sander. Het is een papiertje met een telefoonnummer erop. Het telefoonnummer van het ziekenhuis waar Emmas moeder was behandeld. Emma belt ernaar toe, en de assistente belooft te zullen kijken wat ze voor Emma kan doen. De week erop belt Emma met veel optimisme opnieuw naar het ziekenhuis. Ze wordt doorverbonden met een maatschappelijk werkster die haar verteld dat ze Emma niet kunnen helpen. Emma zal er nooit achter komen wie haar biologische vader is. Gelukkig heeft Emma Stijn nog die haar door dik en dun steunt. En door middel van haar saxofoon kan ze soms even alles vergeten wat er verder speelt.

Waarom heb je dit boek gekozen: Omdat ik uit ervaring weet dat Caja Cazemier goede boeken schrijft. Haar onderwerpen spreken mij bijna altijd wel aan en ze schrijft ze heel mooi en vaak aangrijpend.

Hoe vond je het: Heel goed

Waarom vond je dat: Nou omdat het dus zeer aangrijpend was en niet eentonig. Het gaat over liefde, maar niet alleen maar. Ik leefde erg mee met Emma, de hoofdpersoon, en kon me goed in haar verplaatsen door middel van de woordspeling die Caja gebruikt heeft. En het boek is ook niet erg voorspelbaar. Je zou denken dat ze er wel achter komt wie haar biologische vader is, maar dat is niet zo. Maar ondanks dat, of misschien juist wel , door dat heeft het boek toch een happy end.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kid kind door Caja Cazemier"