Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kappen door Carry Slee

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Kappen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 6e klas vwo | 442 woorden
  • 6 maart 2009
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
12 keer beoordeeld

Boekcover Kappen
Shadow

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. …

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voo…

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. Indra is de enige die voor Sander opkomt, en niet alleen omdat ze verliefd op hem is. Indra weet hoe erg het is als je niet wordt geloofd. Ze heeft de ziekte van Pfeiffer, maar iedereen denkt dat ze zich aanstelt. Indra verdedigt Sander, ook al kost het haar de vriendschap met Heike. Maar of dat zo verstandig is?

Kappen door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting
Als Sander uit school komt staan Maarten en Chris bij hem voor de deur. Maarten vraagt dan of hij zin heeft met hen mee te gaan om kennis te maken met hun nieuwe vriend Emiel. Sander gaat dan niet mee omdat hij die avond een klassenfeest heeft. Sander is verliefd op Indra, Sander hoopt dan ook dat zij ook op het klassenfeest komt, omdat Sander haar op het klassenfeest om verkering wil vragen. Indra is ook verliefd of Sander. Als Indra naar Heike gaat om te vragen of ze mee gaat naar het klassenfeest doet ze net alsof ze naar de winkel moet en dan gaat ze weg. René, de broer van Heike blijft alleen in het huis achter met Indra. René is ook verliefd op Indra, René probeert haar dan te versieren. Maar Indra wil niet met René.
Heike gaat niet mee naar het klassenfeest. Als Indra dan ’s avonds wel gaat, voelt ze zich duizelig en moe, ze gaat dan weer terug naar huis. Sander ziet dat Indra die avond er niet is. Een dag later op school hoort Sander dat Indra de ziekte van Pfeiffer heeft. Als Sander dat hoort, vindt hij het logisch dat Indra er niet was. Indra kan door de ziekte vaak niet naar school. Sander brengt haar elke dag het huiswerk zodat ze niet achter komt te liggen op school. Indra kon door haar ziekte niet bij de presentatie van geschiedenis zijn. Indra vertelt dan tegen Heike dat ze met Sander naar de bioscoop gaat. Heike wordt daardoor erg boos omdat Indra er niet met de presentatie kon zijn, maar wel naar de bioscoop kan gaan.

Sander wil intussen de vriendschap met Maarten, Chris en Emiel verbreken omdat ze veel kattenkwaad uithalen. Sander wil een keer afspreken om dat te zeggen. Als hij op de plek is waar ze hadden afgesproken, hoort hij zijn vrienden al schreeuwend aankomen, ze zijn weer dronken. Chris trapt dan tegen een fiets waardoor een meisje schreeuwt dat hij van de fiets af moet blijven. Zijn vrienden lopen dan naar dat meisje toe, het broertje van dat meisje gaat er  ook heen en zegt er wat van, hij zit in een rolstoel. Emiel trapt de rolstoel dan om. Sander wil de jongen dan overeind helpen, maar zijn vrienden trekken hem meer naar huis. De volgende dag staat het in de krant wat ze hebben gedaan. Het broertje van Heike zegt dan dat Sander er bij betrokken was. Niemand gelooft Sander nu meer. Indra gelooft René als enige niet. Indra verzint een alibi voor Sander. Hierdoor wordt haar beste vriendin Heike heel boos op haar. Later komt alles toch weer goed.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kappen door Carry Slee"