Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Ik mail je
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 381 woorden
  • 12 juni 2007
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
8 keer beoordeeld

Boekcover Ik mail je
Shadow
Ik mail je door Yvonne Kroonenberg
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1 Titelverklaring(indien mogelijk:Letterlijk en figuurlijk) Tijdens de vakantie heeft Dido Leon en Rens leren kennen. Na de vakantie is Dido gaan mailen met de drukke Leon, dacht ze, maar was het de stille Rens, een tweeling. 2 Naam, leeftijd, uiterlijk en karakter hoofdpersoon De hoofdpersoon is Dido. Ze is vijftien jaar oud. Ze heeft blond kort haar, ze heeft grijze ogen die als ze in de zon kijkt blauw lijken en volgens haar ouders is ze jongensachtig. Ze is verlegen, rustig en heeft maar één echte vriendin Marieke. 3 Problemen hoofdpersoon Ze is wel eenzaam. En ze heeft problemen met dat haar ouders leraar zijn bij haar op school. In 4HAVO krijgt ze haar moeder voor Frans en moet ze keuzes maken tussen haar moeder en vrienden.
4 Veranderingen hoofdpersoon Ze is wat meer volwassen geworden en maakt iets makkelijker keuzes. 5 Naam, leeftijd, uiterlijk en karakter van een andere belangrijke persoon De naam van een andere belangrijke persoon is Suzanne, de zus van Dido. Ze is zeventien jaar oud. Ze heeft honingblond haar en lichte ogen. Suzanne is onzeker over zichzelf en is gek op kleren en schoenen. 6 De plaatsen waar het verhaal zich afspeelt Het verhaal speelt zich in het begin af op de camping in Saint Julien sur Mésange in Frankrijk. Later speelt het zich af bij Dido thuis en op school. 7 De tijd waarin het verhaal zich afspeelt Het verhaal speelt zich nu af, omdat de titel al zegt dat het nu is. 8 De tijd die er in het verhaal verstrijkt Het verhaal begint in de zomervakantie en eindigt in de kerstvakantie, dus een half jaar. 9 Afloop van het verhaal Dido denkt dat ze met Leon aan het mailen is. Maar op het einde van het verhaal hoort ze dat ze de hele tijd mailtjes kreeg van Rens. Rens heeft het e-mailadres van Leon overgenomen zonder dat Leon het wist. Het laatste wat er in het boek gebeurd is dat Dido en Rens zoenen. 10 Mening over het verhaal Werkelijk, omdat je nooit zeker weet met wie je aan het mailen bent. Vlot verteld, omdat je het heel snel uitgelezen hebt.
11 Wat heb ik van het verhaal geleerd? Je moet niet zomaar aannemen dat je mailt met degene van wie je denkt dat je met hem/haar zit te mailen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ik mail je door Yvonne Kroonenberg"