Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 1165 woorden
  • 23 mei 2006
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
40 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1:Naam schrijver: Francine Oomen
Titel boek: Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) Uitgever: Areopagus De schrijfster 2: Informatie over de schrijver: Francine Oomen is op 27 maart 1960 geboren in Laren (Noord-Holland) als oudste van vijf Kinderen. Sinds Francine klein was hield ze al van lezen, schrijven en tekenen. Na de middelbare school en de Design Academie in Eindhoven, vestigde ze zich als zelfstandig industrieel ontwerper. Haar eerste stappen in het boekenvak deed ze als ontwerper van nieuwe soorten baby- en kleuterboeken. Later ging ze boeken voor steeds oudere kinderen schrijven, die ze meestal ook zelf illustreerde. De Saartje en Tommie-serie was haar eerste internationale succes. De avonturen van de twee kleuters verschenen in de Bobo, op televisie en in boekvorm. Het eerste prentenboek van Francine was Sammie Eigenwijs, dat in 1995 verscheen en in vijf landen gepubliceerd werd. In 1997 verscheen het eerste deel van Francines eerste jeugdboekenserie, De Computerheks. Haar grote doorbraak kwam met de Hoe overleef ik…- en de Lena Lijstje-serie. In 2003 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk: Het Zwanenmeer ( maar dan anders). Francines boeken werden vele malen bekroond en er is nu een film en televisieserie in de maak. Francine’s boeken worden nu geïllustreerd door Annet Schaap. <>3: Andere boeken van Francine Oomen: • Hoe overleef ik mijn vakantie? • Hoe overleef ik het jaar 2000? • Hoe overleef ik de brugklas? • Hoe overleef ik mijn eerste zoen? • Hoe overleef ik mezelf? • Hoe overleef ik een gebroken hart? • Hoe overleef ik met/zonder jou? • Hoe overleef ik mijn vakantie in Duitsland? • Hoe overleef ik mijn vakantie in Frankrijk? • Hoe overleef ik mijn vakantie in Italië? • Hoe overleef ik mijn vakantie in Spanje? • Hoe overleef ik mijn vakantie in Engeland? • Hoe overleef ik mijn vakantie in Turkije? • Ezzie’s Dagboek 2004 • Lena Lijstje • Het geheim van Lena Lijstje • De reis van Lena Lijstje • De computerheks • Computerheks in gevaar • Lang leve de computerheks! • Computerheks in de sneeuw • Het Zwanenmeer ( maar dan anders) • Het boek van Beer 4: Titelverklaring Ik denk dat dit boek deze titel heeft omdat het voor Rosa soms moeilijk is om haar moeder te begrijpen wat ze altijd wil,maar dat het voor haar moedere ook maar moeilijk is om haar dochter te begrijpen wat ze allemaal doet en denkt. Er komen ook handige tip in voor hoe je beter met je ouders overweg kunt komen en zij met jou.
5: Jaar van verschijning Het boek kwam voor het eerst uit in 2005. De tijd 6: In welke tijd het verhaal zich afspeelt: Het verhaal speelt zich af in deze tijd, dat kun je zien doordat er bijvoorbeeld euro’s in voorkomen, een webcam en MSN. De ruimte 7: waar het verhaal zich afspeelt: Het verhaal speelt zich af in Nederland, in Amsterdam. Het is best belangrijk waar het verhaal zich afspeelt, omdat Rosa ver van haar vrienden woont. Vertelde tijd 8:Duur van het boek: het boek duurt twee maanden. Leestijd 9:Hoeveel tijd ik er aan besteed heb: ik heb er drie dagen over gedaan. Vertelwijze 10:Het vertellersstandpunt: Het is een hij/zij boek. Personen 11:Hoofdpersonen: Rosa: Ze is 15 jaar, heeft lang blond haar, heel eigenwijs en ook wel een beetje koppig. Vincent (Neuz): hij is het vriendje van Rosa. Hij heeft en een hele grote neus
Heleen:De moeder van Rosa, ze is snel bezorgt, soms iets te bezorgd. Joop:Hij is de vader van Rosa, hij vindt het erg dat hij niet meer erg goed contact heeft met Rosa. Bijpersonen: Abeltje: dat is het 3 jarige broertje van Rosa. Hij zit in een periode van waar hij alles zelf wil doen terwijl hij het nog niet zo goed kan. Esther: Esther is een goede vriendin van Rosa, ze heeft altijd haar eigenkledingsmaak gehad. Rosa en Esther wonen ver van elkaar weg en houden contact via de e-mail. ' Jonas: Hij is ook een vriend van Rosa, hij woont in limburg. Hij heeft een bril en rood stekeltjes haar, en houdt heel veel van dichten. Hij houd contact met rosa via de e-mail.Hij weet niet zeker of hij homo is. Joya:Ze heeft lang blond haar en bruine ogen. Ze is wel stil,maar niet verlegen. Carmen:Ze is een beetje donker van huidskleur, best druk en ze houd ook wel van eten. Noa: Haar ouders zijn streng moslim en daarom mag ze geen vriendjes hebben.Verder is ze aardig maar ze brobeert haar gevoelens te verbergen. Realisme 12:Het is een realistisch boek, het zou ook in het echt kunnen gebeuren.
Inhoud 13: Rosa is een meisje van bijna 16, dat heel koppig en eigenwijs is. Rosa’s ouders zijn gescheiden, haar vader woont in Den Bosch, en zij woont in Amsterdam met haar moeder en haar broertje. De moeder van Rosa is hertrouwd met Alexander. Samen met hem heeft haar moeder Abeltje. Alexander was omgekomen bij een ongeluk. Ze hebben niet zoveel geld dus ze moeten zuinig zijn. Tot ze een brief krijgen van de levensverzekering van Alexander waarin staat dat ze een erfenis van 350.000 euro krijgen. Van dat geld kopen ze een huis in het centrum van Amsterdam. Eerst vindt Rosa dat niet zo leuk, want dan zou ze alweer naar een andere school moeten, maar gelukkig heeft ze haar moeder kunnen overhalen dat ze nog op haar oude school mag blijven. Rosa krijgt een baantje bij een bloemenzaak, die “Het Roosje” heet. Rosa heeft bijna geen contact meer met haar vader. Dat komt omdat ze denkt dat hij niet meer van haar houdt, omdat hij nooit meer iets van zich laat horen. Totdat de nieuwe vriendin van haar vader Rosa op belt, en vertelt dat haar vader een hartinfarct heeft gehad. Rosa schrikt dan zo erg, dat ze meteen haar spullen pakt en naar het treinstation gaat op weg naar het ziekenhuis, waar haar vader ligt. Als ze in het ziekenhuis is, mag ze eerst niet blijven, maar als Rosa het verhaal vertelt dat ze haar vader al zo lang niet meer heeft gezien, besluit de zuster dat ze toch mag blijven. Ze is dan de hele nacht bij haar vader. Daarna gaat ze naar haar vaders vriendin, en haar zusje Flora die ze nog nooit heeft gezien. Als ze van plan is om naar huis te gaan, denkt ze aan Jonas, Die ze al lang niet meer gezien heeft. Dus in plaats van de trein naar Amsterdam te pakken, pakt ze de trein naar Limburg. Ze helpt Jonas om zijn ouders te vertellen dat hij homo is. Dan gaat Rosa weer naar het treinstation, maar ze gaat nog steeds niet terug naar huis. Ze gaat naar Den Bosch, naar haar beste vriendin Esther. Die vindt dat Rosa haar een beetje buitengesloten heeft, omdat ze niet meer zoveel van haar laat horen. De volgende dag is Rosa jarig, ze gaat samen met Esther terug naar Amsterdam. En ze viert haar verjaardag in de “Pink Lagoon” een disco in Amsterdam.Met haar vader heeft Rosa weer goed contact. Mening 14:wat ik van het boek vind
Ik vind dit een heel leuk boek,een van de leukste van de hoe overleef ik…. Serie.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen"