Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!*Kern 1: Over de schrijfster.De schrijfster van het boek is Francine Oomen. Francine Oomen werd in 1960 geboren in Laren. Sinds ze klein was, heeft ze hobby's en die zijn altijd hetzelfde gebleven: lezen, schrijven en tekenen. Ook heeft ze 3 kinderen: Joris, Lotte en Daan. Ze schrijft voor kinderen in alle leeftijden. Francine’s boeken zijn spannend, grappig en altijd vol verrassingen en fantasie. Ze illustreert en ontwerpt ook boekjes voor peuters en kleuters.*Kern 2: Wat er allemaal in het boek gebeurt.Rosa is net verhuisd ,ze vindt het erg want woont nu ver weg van haar vrienden; Sacha, Esther en Jonas. Ook zit het niet mee thuis, Rosa en haar stiefvader Alexander kunnen het niet goed met elkaar vinden en haar moeder is alleen maar bezig met Rosa’s toekomstige broertje. Ook op school gaat het niet goed met Rosa. Uit verveling chat ze veel en kijkt ze heel vaak uit haar raam met een verrekijker, dan ziet ze opeens een kanjer! Blonde spikes bruine gespierde armen, Rosa is meteen tot over haar oren verliefd. Als ze verkering met hem heeft krijgt ze haar eerste zoen. Later blijkt dat hij geld van haar stal .Ook wou ze hem een keer verrassen en bij hem op bezoek gaan. Hij was haar buurjongen en ze ging over het dak naar hem toe, maar dan ziet ze hem met een ander meisje. Rosa schrikt zo dat ze van het dak valt. Gelukkig heeft ze een gluurderige overbuurman, die altijd kijkt wat er overal gebeurd. Die ziet haar hangen en belt de brandweer, zo wordt Rosa gered. Alexander slaat haar van schrik en woede. Dan besluit ze weg te lopen naar iemand die ze via de chatbox heeft ontmoet. Diegene blijkt Jonas te zijn, die ze nog kent van waar ze vroeger woonde. Zij krijgen verkering met elkaar.

*Kern 3: De belangrijkste personenRosa: Zij is de belangrijkste persoon in het boek. Ze is 14 jaar en zit middenin de puberteit. Ze heeft lange blonde krullen en blauwe ogen.Thomas: Hij is een knappe jongen van 17 jaar, die net als zijn vrienden en veel jongens van zijn leeftijd veel drinkt, rookt en stoer probeer te doen.

Hij heeft blond haar met spikes erin, donkere wenkbrauwen en een gebruind gezicht.Jonas: Jonas is een goede vriend van Rosa. Hij is meestal aan het mailen met Rosa en ze geven elkaar tips en Rosa en Jonas krijgen zo ook Internet verkering.*Kern 4: Een fragment uit het boekAshley leest blz. 107 voor. Rosa heeft net ruzie gehad met haar stiefvader Alexander. Ze wil haar vriendje Thomas zien. Dan besluit ze naar Thomas te gaan. Als je er aan komt ziet ze iets verschrikkelijks.Yanti leest blz. 29/30 voor. De moeder van Rosa was voor dit stukje al in verwachting. Thomas was in Rosa’s kamer toen Alexander binnen kwam stormen.

*Kern 5: Onze meningWij vonden dit een leuk boek, er staan veel gebeurtenissen in die wij goed kunnen herkennen. Zoals voor de eerste keer echt verliefd worden. Maar ook bijvoorbeeld ruzie met je ouders. In dit boek staan veel tips zoals: versiertips, verliefdheid, frisse adem. Maar het gaat ook over NEE durven te zeggen.*Slot: Wat wij nog willen zeggenWe vonden het leuk om aan deze boekbespreking te werken, we hopen dat jullie het ook leuk vonden. Als er nog vragen zijn mogen jullie die vragen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

E.

E.

het is niet zo'n grote fout maar een fout is een fout er staat dat jonas en rosa nog internet verkering hebben maar das niet zo!:P

13 jaar geleden

R.

R.

ik vind het een leuk onderwerp en ik vind het een goeie boekbespreking (boekverslag) leuk gedaan liefs Romee

8 jaar geleden