Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn eerste zoen?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 674 woorden
  • 15 oktober 2003
  • 534 keer beoordeeld
Cijfer 7
534 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn eerste zoen?
Shadow
Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting Rosa is net verhuisd van Den-Bosch naar Groningen. Ze baalt ervan want ze is nu weg van haar vrienden ; Sacha, Esther en Jonas. Gelukkig heeft Rosa nog wel haar computer en Haar stiefvader Alexander mag haar niet, en haar moeder is alleen maar bezig met het toekomstige broertje. Ook op school gaat het niet goed met Rosa, niemand mag haar en ze doet ook heel afstandelijk tegen iedereen, de enige die Rosa een beetje mag is Karien .Ze is dan ook dolbij als ze op een dag een gigantisch leuke jongen ontdekt: Thomas. Hij is knap, en woont vlak bij haar op het plein. Vaak komt hij naar haar toe via het dak, om een praatje met haar te maken. Na dat hij een paar keer is langsgekomen is ze zelfs smoorverliefd op hem. Opeens blijkt dat het niet goed gaat met Rosa’s moeder, de baby komt te vroeg. Ze moeten met spoed naar het ziekenhuis. Rosa is dus alleen thuis. Om zich een beetje te vermaken zit ze vaak achter haar computer, ze chat er dan vaak met een zogenaamde “ sprookjesprins”. Ook gaat het goed met Thomas en Rosa, ze hebben zelfs verkering. Ook hebben ze al voor het eerst gezoend. Rosa heeft klappen gekregen en huisarrest van Alexander. Ook heeft Rosa ontdekt dat Thomas in drugs handelde, veel dingen vernielde, en geld jatte. Ze zag de verkering toen niet meer zitten en heeft hem gedumpt. Op een gegeven moment ziet Rosa het leven in Groningen helemaal niet meer zitten en stapt in de trein op weg naar Den-Bosch. Eenmaal aangekomen ziet ze Jonas staan. Hij wacht op zijn chat-vriendin, omdat hij van haar heeft gehoord dat ze het thuis niet meer ziet zitten. Uiteindelijk blijkt dat Jonas de zogenaamde “ sprookjesprins” is en Rosa zijn chat-vriendin. Uiteindelijk komt ze wel weer thuis terecht, en gaat alles goed. Ze heeft een nieuw broertje genaamd Abeltje. En ze heeft niet meer zo vaak ruzie met Alexander. Ook heeft ze een nieuw vriendje:Jonas. Over de schrijver : Titel : Hoe overleef ik mijn eerste zoen? De schrijfster van het boek is. Francine Oomen werd in 1960 geboren in Laren. Sinds ze klein was, heeft ze hobby's en die zijn altijd hetzelfde gebleven: lezen, schrijven en tekenen. Ook heeft ze 3 kinderen: Joris, Lotte en Daan. Ze schrijft voor kinderen in alle leeftijden. Francine’s boeken zijn spannend, grappig en altijd vol verrassingen en fantasie. Andere boeken van haar zijn : hoe overleef ik de brugklas, hoe overleef ik mezelf en hoe overleef ik mijn gebroken hart.
Het boek Ik heb het boek gekozen omdat de voorkant van het boek er leuk uit zag en omdat de achterkan van het boek intersant was. Ook had ik van mensen gehoord dat het een leuk boek was. daarom heb ik dit boek gekozen. Mening : Ik vond het een leuk boek om te lezen. Ik had het boeken binnen een paar dagen uit om dat ik niet kon stopen met het boek. Er stonden veel grappig dingen in.Toen Rosa op haar kamer met haar vriend zat en opeens haar vader binnen kwam. Maar er zatten ook wel droevige dingen in. Dat het kindje te vroeg werd geboren. En dat Rosa geslagen werd door haar vader en huisarrest kreeg. Het leukste stukje uit het boek vind ik als Rosa jonas op het station tegen komt omdat Rosa het helemaal niet leuk vond dat ze was verhuisd en dat ze eindelijk haar vriendje weer is ziet. Eerst wou ik eigenlijk een ander boek doen. Maar ik had hem niet op tijd uitgelezen. Daarom heb ik dit boek maar gedaan. Ik vond de samenvatting heel moeilijk om te maken want ik het was al weer een tijdje geleden dat ik het boek had gelezen en ik had geen tijd om het boek nog een keer te lezen. Maar de samenvatting op te zoeken en wat plaatjes er bij vinden vond ik wel leuk. Ik vond het leuk om te doen. De samenvatting en de informatie van de schrijver staan vermeld op www.scholieren.nl

REACTIES

J.

J.

eyz deze is echt goed. Bedankt he
echt bedankt

20 jaar geleden

M.

M.

heey vet goed boekverslag!!
zou ik er dingen van mogen gebruiken
doeii mandy

19 jaar geleden

A.

A.

ik vond het wel goed maar het laatste stuk klopt niet. dat was alles wat ik ff woe zegge

19 jaar geleden

A.

A.

echt handig joh ik heb mooi cijfer betere dan eerst een 9,5 echt heel goed verder gaan met dit super werkje hoor

13 jaar geleden

R.

R.

eyy, deze is echt cool , zkr gebruiken

12 jaar geleden

X.

X.

ik ga dit zkkrr gebreuken hooorrrrrrrrwww

12 jaar geleden

A.

A.

hee francien
het boek is heel erg leuk om te lezen ik heb er van genoten om dit te gaan lezen

11 jaar geleden

A.

A.

mooi boek, maar ik vond het jammer dat er alleen maar negativiteit was, en dat het niet goed af is gemaakt.

11 jaar geleden

A.

A.

ik het echt een leuke boek. ik kon gewoon niet stoppen met lezen. In twee dagen had ik het boek uit.

7 jaar geleden

A.

A.

Super bedankt

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen"