Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 266 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 45 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.8
  • 45 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2002
Pagina's
149
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Verfilmd als
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2003 Winnaar) , Hotze de Roos-prijs (2003 Winnaar)

Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Zakelijke gegevens:


Ø Titel: hoe overleef ik mezelf.
Ø Naam schrijver: Francine Oomen.
Ø Hoeveelste druk: zesde druk, 2003.
Ø Uitgever: Van Holkema & Warendorf.
Ø Aantal bladzijden: 149.
Ø Aantal hoofdstukken: 19.


De ouders van Rosa zijn gescheiden en hebben allebei een nieuwe vriend en vriendin. Rosa woont bij haar moeder die nu samenwoont met Alexander en hebben samen een kind, hij heet Abel. Omdat haar ouders zijn gescheiden zijn ze verhuisd. Ze woonden eerst in Den Bosch en nu woont ze in Groningen. Ze heeft een heel goeie vriendin in Den Bosch achtergelaten: Ester. En ze heeft internet verkering met Jonas.
Rosa vindt alles fout aan zichzelf en besluit om zichzelf te veranderen. Daarvoor noemt ze zichzelf Rooz( ze heeft gehoord dat andere kinderen op school haar Miss Piggy noemen). En Rooz wil ook gaan afvallen daardoor eet ze niet meer, ze wordt duizelig en steekt ook haar vinger in haar keel. Ze wil ook een piercing, andere kleren en ader haar. Eerst neemt ze een nep-piercing, dan een echte. Ze gaat haar eigen gang en het maakt haar niet uit war haar moeder en Alexander er van vinden. En ze ontdekt dat ze een nieuwe hobby heeft : graffiti spuiten! Ook verft ze haar haar paars. Als ze een keer samen met Neuz( die heeft ze ontmoet toen ze stiekem s’nachts ging spuiten ) betrapt word op graffiti spuiten op elektriciteits kastjes moet ze een nacht op het bureau zitten en Rooz en Neuz krijgen verkering. als ze weer uit de cel is komt ze in een gevecht terecht en Rooz en Neuz worden bewusteloos geslagen en komen in het zieken huis te liggen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

noud ie broertje heet wel abel maar hij wordt allen maar appie genoemd met een soort voegwoordje erbij dus verander dat pleas ff

15 jaar geleden

B.

B.

Het boek heeft geen 19 hoofdstukken maar 23 hoofdstukken.

11 jaar geleden

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen"