ADVERTENTIE
Schoolexamens

Wist je dat je de boeken Examenbundel, Examenidioom, Zeker Slagen! en Samengevat ook heel goed kunt gebruiken bij het voorbereiden voor je schoolexamens?! Ze zijn momenteel in de aanbieding bij o.a. Bol.com.

Nu bestellen

Titel:

Hoe overleef ik een gebroken hart?Titel verklaring:

Het boek heet zo omdat er heel veel surivaltips (overleefingtips) in staan voor als je een gebroken hart hebt.Schrijver:

Francine OomenBeschrijving hoofdpersoon:

Rosa van Dijk: Rosa is een meisjes van 14 die een echt puber is, daarom heeft ze veel ruzie met haar stiefvader. Op zich is het een heel vrolijk en spontaan meisje maar omdat ze nu in de pubertijd zit heeft ze veel ruzie met iedereen.Tijd en plaats

Het speelt zich af in Groningen en in Barcelona in deze tijd (2003).

het boek is realistischSamenvatting

Bij Rosa thuis is het niet gezellig. Alexander haar stiefvader heeft of met haar of met haar moeder ruzie, en het gaat altijd over haar. Rosa krijgt ook veel straf omdat ze volgens Alexander alles verkeerd doet. Zonder Alexander vond ze het veel gezelliger. Het liefst wil ze dat hij dood is of weg is. Ze heeft ook nog een halfbroertje: Abeltje ze is helemaal gek op hem! Op school gaat het ook niet zo goed, Rosa haalt alleen maar slechte cijfers! In de vakantie moet ze ook nog mee naar Barcelona, met Alexander! Ze ziet er vreselijk tegen op. En als ze terug komt, gaat Neuz haar vriendje 3 weken weg, dus ze zien elkaar 5 weken niet! Gelukkig helpen haar vrienden Jonas en Esther haar met survivaviltips per e-mail.Dan is het zomervakantie, Rosa is dit jaar blijven zitten. Ze baalt er flink van. In Barcelona met haar moeder broertje en Alexander is het ook niet echt een pretje. Ze gaat nergens mee naar toe en krijgt om de haverklap ruzie en straf. Als Alexander en haar moeder dan ergens naar toe gaan zwerft Rosa in haar eentje door de stad. Ze gaat vaak naar een internetcafé. Als ze daar een mailtje van Neus opent staat erin dat hij heeft gezoend met een ander meisje. Dit maakt haar vakantie nog verschrikkelijker. Rosa ziet het echt niet meer zitten. Daarom gaat ze 's avonds stiekem met een jongen mee naar het strand die ze een keer in de stad had ontmoet. Daar dronken vergeet ze Neuz een beetje. Maar Rob de jongen die ze in de stad had ontmoet blijkt niet aardig te zijn, hij wil haar aanranden. Rosa is doodsbang en weet zich net te ontsnappen. Midden in de nacht komt ze dus over haar toeren in het appartement aan waar ze verblijven. Alexander is natuurlijk razend. Hij slaat haar zelfs en opeens loopt hij weg uit het appartement. De dag daarna moeten ze met het vliegtuig naar huis, maar Alexander is nog steeds niet terug. Als ze op het punt staan te vertrekken staat er politie voor de deur: Alexander is omgekomen bij een auto-ongeluk. Thuis wordt ze gelukkig goed opgevangen door Jonas en Esther haar vrienden, maar ze denkt alsnog dat het haar schuld is dat Alexander dood is. Haar moeder is ook in schok. Het is thuis een grote chaos. Maar als Esther en Jonas haar meenemen naar een graffiti tekening van Neuz is alles weer goed voor Rosa!


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

B.

B.

YO DUDE THX VOOR JE BOEKBESPREEKING KON HEM GOED GEBRUIKEN:P

15 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

H.

H.

goed verslag:D thnQx....:)

15 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

D.

D.

tnx man ik vind het boek leuk maar ik kan geen uittreksels maken dus BEDANKT :D:D:D

15 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

S.

S.

thnx voor dit man had dit egt nodig voor nederelands

9 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

thanx man had het echt nodig ben niet goed in samevatingen maken kon het echt goed gebruiken :d

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

heb je ook een interview met Rosa en de antwoorden moeten ik het boek staan

AVB X

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

n slechte samenvatting zeg ik eerlijk

8 jaar geleden

Antwoorden

A.

A.

Hoi, ik ben het daar absoluut niet mee eens, ik vind het totaal respectloos dat je dit zegt, de persoon die dit heeft gemaakt heeft er veel werk in gestoken, zeg een keer wat liefs. Aandachtzoeker.x Anoniem

5 jaar geleden

gast

gast