Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hoe overleef ik een gebroken hart? door Francine Oomen

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik een gebroken hart?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 424 woorden
  • 30 oktober 2003
  • 137 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
137 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik een gebroken hart?
Shadow
Hoe overleef ik een gebroken hart? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
* samenvatting: Bij Rosa thuis is het niet gezellig, Apenbil heeft of met haar of met haar moeder ruzie, en dan gaat het alsnog over haar. Ook krijgt ze heel veel straf, ze doet alles verkeerd! Zonder Alexander vond ze het veel gezelliger. Het liefst wil ze dat hij dood is of weg is. Ze heeft ook nog een halfbroertje: Abeltje.. ze is helemaal gek op hem!! Op school gaat het ook niet al te best, alleen maar slechte cijfers!! Misschien moet ze blijven zitten. In de vakantie moet ze ook nog mee naar Barcelona, met Apenbil! Ze ziet er vreselijk tegen op. En als ze terug komt, gaat Neuz 3 weken weg, dus ze zien elkaar 5 weken niet! Gelukkig helpen haar vrienden Jonas en Esther haar met survivaltips per e-mail. Dan is het zomervakantie, Rosa is dit jaar blijven zitten. Ze baalt er flink van. In Barcelona met haar moeder broertje en apenbil is het ook niet echt een pretje. Ze gaat nergens mee naar toe en krijgt om de haverklap ruzie en straf. Ze zoekt steun in haar dagboek die ze na de vakantie aan Neuz geeft. Soms maakt ze ook stiekeme tochtjes door Barcelona en gaat naar een internet café. Als ze er nog een keer heen gaat heeft ze een e-mailtje van Neuz: hij heeft gezoend met een ander meisje. Het is uit voor Rosa, ze kan niet op van verdriet. 's Avonds gaat ze stiekem mee met een jongen die ze met 1 van haar stiekeme tochtjes heeft leren kennen: Rob naar het strand. Daar dronken vergeet ze Neuz een beetje. Maar Rob blijkt niet aardig te zijn, hij wil haar aanranden. Rosa is doodsbang en weet zich te ontsnappen. Midden in de nacht komt ze dus over haar toeren in het appartement aan waar ze verblijven. Alexander is razend, alsof er een bom ontploft is. Hij slaat haar zelfs (!!) en opeens loopt hij weg uit het appartement. De dag daarna moeten ze met het vliegtuig naar huis, maar apenbil is nog steeds niet terug. Als ze op het punt staan te vertrekken staat er politie voor de deur: Alexander is omgekomen bij een auto-ongeluk. Rosa heeft een gebroken hart, eerst Neuz en nu dit. Thuis wordt ze gelukkig goed opgevangen door Jonas en Esther, maar ze denkt alsnog dat het haar schuld is dat Alexander dood is. Haar moeder is ook in schok. Het is thuis een grote chaos. Maar als Esther en Jonas haar meenemen naar een graffiti tekening die Neuz voor haar gemaakt heeft, smelt ze als een suikerklontje!

REACTIES

A.

A.

heej .. uh .. ik wou je effe bedanken dat je dit op diej site had geset
ik heb ,. heb gebruikt als boekbespreking .. en .. ik heb een negenn gehaald ..
dus .. dankjewel!
kusje .. -XX- angela

20 jaar geleden

L.

L.

Hallo Koekiemonster,

Mooie samen vatting maar mis nog
belangrijke gegevens van dit boek.
Die bij de andere uittreksels wel
te vinden is dat vindt ik wel jammer.
Maar verder is hij er goed. Ik hoop dat
je er een goed punt voor heb gehaald.

Lieve Groeten Lucky

20 jaar geleden

:.

:.

Ik heb het boek zelf ook moeten lezen er een samenvatting van moeten maken maar deze samenvatting vind ik niet echt goed. Ik had beter verwacht van 2 havo/vwo i zelf doe nu 3 vwo.

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik een gebroken hart? door Francine Oomen"