Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het zwanenmeer (maar dan anders) door Francine Oomen

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Het zwanenmeer (maar dan anders)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 617 woorden
  • 5 juni 2007
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
38 keer beoordeeld

Boekcover Het zwanenmeer (maar dan anders)
Shadow
Het zwanenmeer (maar dan anders) door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De flaptekst: Het boek gaat over de drieling Sam, Beer en Pip van Zwanenburg. Ze zijn 14 jaar oud. En een moeder hebben ze niet want die is overleden bij hun geboorte. De drieling wordt dus opgevoed door hun vader, tenminste dat zou eigenlijk moeten. Maar de vader denk eigenlijk niet aan opvoeden . Hij is een beroemd schrijver, maar nieuwe boeken kun je een tijdje niet meer van hem verwachten. Hij weet niet waarover hij z'n boeken moet maken, Hij komt zijn kamer nauwelijks meer uit. De kinderen kunnen gelukkig voor zichzelf zorgen. Ze hebben alle drie een PP, dat wil zeggen PinPas. Daar kopen ze de spullen voor het huishouden en voor kleren enzo. Waarom heb ik dit boek gekozen? Ik vond de omslag er wel leuk uitzien, en de flaptekst vond ik ook leuk. Er lagen eigenlijk geen leuke boeken en deze vond ik het meest leuk. Ik had een beetje doorgebladerd in de bieb, en toen leek het me wel een leuk boek. En dat was het ook!
Hoe ziet de omslag eruit? De omslag zie je al op de bladzijde hiervoor (het voorblad) Hij is groen en er staan 2 zwanen op, een zwarte en een witte. Die zwanen staan erop omdat: het in dat huis van hun heel vies is.. Want ze moeten voor alles zelf zorgen, ook is het zwembad echt heel vies. Er zitten kikkers in enzo, en ook zwanen.. Waarom heet de titel zo? Het heet zo omdat, zoals ik net al zij; die 2 zwanen in het zwembad zien Pip en Sam, Sam begint te lachen en zegt dan: Net het zwanenmeer, maar dan anders. Vandaar de titel denk ik. Makkelijk/moeilijk? Ik vond het best een makkelijk boek, niet te makkelijk.. maar er waren geen woorden waarvan ik echt dacht: Wat betekent dat? Ik vond het wel een makkelijk boek om te lezen! Over de schrijver: Francine Oomen. Francine Oomen is in haar jeugd veel verhuisd, van Laren naar Eindhoven, naar Groningen en weer terug naar Eindhoven. Na de middelbare school ging ze naar een school in Eindhoven. Later ging ze samenwonen en kreeg drie kinderen, twee zonen en een dochter. Toen ze een serie boeken had bedacht, vond ze al snel een illustrator. Omdat ze zo snel geen schrijver kon vinden, schreef ze de boeken zelf maar. Daarna is ze niet meer opgehouden met schrijven. Francine Oomen heeft lange tijd in Zuid-Limburg gewoond maar ze woont nu op een boerderij in Noord-Holland. Francine Oomen begon met het schrijven van boeken voor peuters en kleuters; over Saartje en Tommie schreef ze ongeveer dertig boeken. Ze maakte ook voor jonge kinderen boekjes van materialen zoals stof en hout. Ze begon ook te illustreren (tekenen). Het schrijven en illustreren werd steeds belangrijker voor haar. Toen haar eigen kinderen ouder werden, ging ze ook voor oudere kinderen schrijven. Het bekendst is de Hoe overleef ik-serie maar ook de boeken over Lena Lijstje en over Sam, Beer en Pip zijn ook populair. De boeken schrijft ze op een bekendbare manier over opgroeiende kinderen. Bron: http://www.kjoek.nl/schrijvers.php?schrijversid=73a7ac3a6fc59fc1b0e&sorteren=m-p Mijn mening: Ik vond het echt een heel leuk boek! ik vind sowieso alle boeken van Francine Oomen heel leuk zoals Hoe overleef ik enzo. Want ze schrijft het op een hele leuke manier.. Het boek was best zielig enzo omdat die kinderen helemaal voor zichzelf moesten zorgen en ze geen moeder hadden. Maar het was echt een heel leuk boek want ik leefde echt mee. Ik zat echt helemaal in het boek alsof ik de hoofdpersoon was, en dat heb ik dus niet vaak, dus het was echt een geweldig boek vind ik!

REACTIES

L.

L.

ze zijn twaalf

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het zwanenmeer (maar dan anders) door Francine Oomen"