Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het zwanenmeer (maar dan anders) door Francine Oomen

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Het zwanenmeer (maar dan anders)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 779 woorden
  • 23 oktober 2005
  • 113 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
113 keer beoordeeld

Boekcover Het zwanenmeer (maar dan anders)
Shadow
Het zwanenmeer (maar dan anders) door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: het zwanenmeer (maar dan anders) Schrijfster: Francine Oomen 1e druk: : 2003 Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf Verslag: Sam doet al jaren in haar eentje het huishouden en nu is het dus helemaal zat. Ze wordt woedend en meld haar vader dat hij ook eens moet gaan helpen. Het is donderdag en haar vader is nog niet op, ze plakt een geel briefje op zijn beeldscherm om te zeggen dat hij de vuilnisbakken moet buiten zetten en even naar het zwembad wil kijken. Dan gaat ze naar school. Als ze terug komt ziet ze politie voor het huis staan. Nog net ziet ze haar vader op een brancard de ambulance in gaan. Ze wil met hem mee maar dat gaat niet. Ze wordt door een politie man naar binnen geloodst en die verteld dat haar vader aangereden is door de vuilniswagen. Dan komt er een vrouw binnen in een vuilnis wagen pak. Zij vertelt dat zij in de vrachtwagen zat. Als de politie man vraagt waar hun moeder is zegt ze dat die later op de avond thuis komt. Dan komt Pip binnen en na wat tekens van Sam snapt hij ook dat hij het spelletje moet meespelen. Als de politie weg is en Beer is net thuis zegt de vrouw dat ze snapt dat ze geen moeder meer hebben. En vraagt waarom ze spelen van wel. Ze zeggen dat ze anders misschien naar een kindertehuis moeten en dat willen ze absoluut niet. Als ze in het ziekenhuis zijn en ze wachten voor de kamer van hun vader op de dokter smeekt Sam de vuilnisvrouw om haar moeder te spelen en gelukkig doet ze dat.. Hun vader legt nog in een coma en thuis begint Isabel alles schoon te maken. Sam wil zich niet aan haar hechten en denk dat ze zo aardig is omdat ze achter het geld aan is. De volgende dag uit school gaan ze gelijk naar het ziekenhuis. Isabel (de vuilnisvrouw) is er ook. De dokter vraagt of ze even meet wil komen naar zijn kamertje. Als Isabel terug komt vertelt ze dat ze een tumor in het hoofd van hun vader zijn tegengekomen. Ze gaan morgen opereren. Die nacht slaapt iedereen slecht en dus kruipen ze met z’n drieën in een bed, wat ze alleen vroeger deden. Als ze uit het raam kijken zien ze dat er 2 zwanen: Een witte en een zwarte. In het zwembad zwemmen. De volgende morgen is Isabel er ook al vroeg. Ze vertelt dat de dokter zou bellen als er nieuws was. Die middag al heeft de dokter gebeld gaan ze snel naar het ziekenhuis. De operatie is helemaal goed gegaan en vader licht in de uitrust kamer. Het verhaal loopt goed af, vader komt weer thuis en gaat weer voor zijn kinderen zorgen. Isabel komt bij hun wonen. Het boek eindigt met een groot feest voor vader en Isabel. Problemen: Ze moeten voor zichzelf zorgen en Beer doet dat en moed ook nog veel voor de anderen zorgen terwijl ze alle 3 even oud zijn dus dat gaat niet echt eerlijk! De personen uit dit verhaal:
De hoofdpersonen: Benerieke Aurora: ook wel Beer genoemd
Jean-Philip:ook wel Pip genoemd
Samantha-Maria: ook wel Sam genoemd Bijpersonen: Walter van Zwanenburg: de vader van de hoofdpersonen
Isabel: de vuilnisvrouw die walter aanrijd en later bij hun in huis gaat wonen. Verder zijn er nog wel wat personen maar die zijn niet echt belangrijk. Wat wil Francine hiermee bereiken: Een leuk kinderboeken geschenk maken, je laten ontspannen, en je vermaken! Mijn mening: Spannend: het was best spannend
Begrijpelijk: ik begrijp Beer heel goed
Vlot verteld: ik vond het best vlot verteld
Zielig: het is heel zielig voor de kinderen
Laat me meeleven: ik leef echt mee met de hoofdpersonen Gedichten: Ik ben lang gezocht naar klavertjes vier ik geef hem ons nu met plezier verzorg hem goed maak hem niet stuk want klaver vier brengt steeds geluk! Betekenis: het duurde lang voor dat het goed kwam en nu moeten ze het behouden want het kan snel weer fout gaan! Mijn jurk is versleten, mijn fiets is kapot. Mijn haar is de krul uit, mijn jas is een vod. Mijn spiegel heeft barsten, maar wat er ook geschied. Het komt allemaal goed, vergeet dat niet. Betekenis: er kan heel veel mis gaan en alles zit tegen maar alles komt een keer goed! Mocht er in je leven iets misgaan blijf er niet lang bij stil staan maar toon steeds je blije lach ook op een schaduwrijke dag! Betekenis: gaat het allemaal niet zo goed denk niet alleen aan de slechte dingen maar ook aan de goede en probeer er iets aan te doen!

REACTIES

I.

I.

Het is geen Berenieke, maar Berenice.

16 jaar geleden

I.

I.

Er staan meerdere typfouten in. En de volgorde is in het boek anders.

16 jaar geleden

M.

M.

leuk boek oomen ik ga mijn boekbespreking er over houden

14 jaar geleden

J.

J.

lieve francine,
ik vind het boek zuper cool en leuk
liefs julia

13 jaar geleden

E.

E.

Het is een superrr boek. Ik hoop wel op eem vervolg ervan!!!!

13 jaar geleden

Z.

Z.

het een toffe boek hoor... ik heb het all 7 keer helemaal gelezen.. echt SUPER!!
zae

13 jaar geleden

J.

J.

Leuk verslag, alleen kun je de volgende keer misschien een beetje minder het eind van het boek te vertellen. En @Ilsee, Berenice is in het boek van Beer maar in deze is het Berenieke.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het zwanenmeer (maar dan anders) door Francine Oomen"