Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het schnitzelparadijs door Khalid Boudou

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Het schnitzelparadijs
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 504 woorden
  • 4 april 2006
  • 109 keer beoordeeld
Cijfer 5
109 keer beoordeeld

Boekcover Het schnitzelparadijs
Shadow

Na twee jaar vooral te hebben geslapen, kiest de jonge balorige Nordip het ruimte sop als afwasser in de keuken van het schnitzelparadijs De Blauwe Gier. In de Pannenhoek leert Nordip over het leven en de liefde, terwijl de rest van het keukenpersoneel zich afvraagt waarom uitgerekend deze sopdwaas de held is van de begeerlijke serveerster Agnes. Wanneer de FIOD onver…

Na twee jaar vooral te hebben geslapen, kiest de jonge balorige Nordip het ruimte sop als afwasser in de keuken van het schnitzelparadijs De Blauwe Gier. In de Pannenhoek leert Nor…

Na twee jaar vooral te hebben geslapen, kiest de jonge balorige Nordip het ruimte sop als afwasser in de keuken van het schnitzelparadijs De Blauwe Gier. In de Pannenhoek leert Nordip over het leven en de liefde, terwijl de rest van het keukenpersoneel zich afvraagt waarom uitgerekend deze sopdwaas de held is van de begeerlijke serveerster Agnes. Wanneer de FIOD onverwachts een inval doet, leggen de schnitzelmeesters hun vorken neer. Wie heeft deze kokende misêre op zijn geweten?

Het schnitzelparadijs door Khalid Boudou
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A) omslag: Auteur: Khalid Boudou Titel: Schnitzelparadijs Uitgever: Vassallucci Titelverklaring: hij werkt in een de Blauw Gier en dat is zijn ‘paradijs’ B) samenvatting van de inhoud Het verhaal gaat over een Marokkaanse jongen, Nordip. Hij wordt door iedereen op het werk Nordil genoemd. Hij is dus een bruine jongen en hij werkt in de Blauwe Gier als sopper, dat wordt niet echt gewaardeerd bij de anderen. Nordip Doenia heeft bijna 2 jaar niks gedaan, dat vindt zijn vader niet erg prettig. Hij gaat werken, bij de Blauwe Gier. Eerst werd hij gepest omdat hij de laagste rang had en daarna maakte hij meer vrienden en kreeg een hogere rang. Hij heeft dus een stuk van zijn leven een beetje geslapen en niet veel gedaan. Hij gaat nu werken, krijgt vrienden en een vriendin. Hij zei tegen zijn vader dat hij in de bibliotheek werkte, maar hij werkte dus in de Blauwe Gier. Er zijn ook nog andere belangrijke personen in het boek; Agnes, de serveerster en dochter van de baas. Daar had Nordip lang een oogje op, maar ze zag hem niet staan. Ze kregen een stiekeme relatie, maar ze werden betrapt. Het kwam wel weer goed! Krimo; zijn neeft waardoor hij in het restaurant werkt en Krimo werkt daar zelf ook. Het speelt zicht het meeste af in het huis van Nordip, en in de Blauwe Gier. Daar kan ik niet meer over vertellen. Hij heeft eigenlijk zijn oude baas overwonnen, want daardoor was hij ontslagen en hij is uiteindelijk toch eerste kok geworden. Terwijl Krimo dat eerst was en die heeft hem die baan geholpen, dus ook wel een beetje lullig,maar…… C) eigen mening Ik vond het een leuk boek, want het was een beetje mijn ‘ding’. Ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen.Het was wel opgewekt, omdat er altijd wel iets gebeurde. Ik hoorde allemaal mensen altijd over de film praten, maar die is heel anders dan het boek. De film wil ik zelf graag nog een keer zien overigens. Het liet me ook wel meeleven met Nordip, want hij had het heel moeilijk in het begin.
D) verwerkingsopdracht Beste Camille, Zoals we afgesproken hadden, elk boek dat we lezen voor school sturen we een brief om te kijken of het iets voor een van ons beiden is. Hier is de brief over ‘Het Schnitzelparadijs’. Jij hebt de film al gezien, maar de film is véél anders, dus een aanrader. Ik zou je een paar sterke punten geven. Je kunt erg meeleven met de hoofdpersoon ( Nordip), want hij heeft het heel moeilijk in het begin, en dan begint het weet beter te worden. Ik vond het ook tjaa, opgewekt, dat er heel veel gebeurt. En daar houd jij wel van, hé? Het was ook origineel, want hoe vaak zie je nou een boek over een schnitzelrestaurant…? En dat het ook zijn ‘paradijs’is geworden. De titel is ook aantrekkelijk vind ik. Trouwens nog bedankt van jouw brief over ‘De brief van de koning’. Groetjes, Michiel Zeeuw

REACTIES

T.

T.

Dit 'boekverslag' heeft niets, maar dan ook niets te maken met het boek 'Het Schnitzelparadijs' hierin worden dingen beschreven die in de film gebeurden, waar ze in het boek geheel anders waren, zo zegt Nordip in de film tegen zijn vader dat hij in een bibliotheek werkt, en dat is in het boe kniet het geval. Dit is maar een voorbeels, er zijn nog meer dingen waar ik uit afleidt dat dit verslag over e nefilm gata, en niet over het boek.

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het schnitzelparadijs door Khalid Boudou"