Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het gouden ei door Tim Krabbé

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Het gouden ei
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 2215 woorden
  • 26 februari 2016
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 5
13 keer beoordeeld

Boekcover Het gouden ei
Shadow

Rex pakte het polaroid-toestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zometeen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: TOTAL-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Aut…

Rex pakte het polaroid-toestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zometeen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, …

Rex pakte het polaroid-toestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zometeen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: TOTAL-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Autoroute zal chauffeuren. De foto aan een punt houdend keek hij hoe het TOTAL station en de geparkeerde auto’s, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden.

Het gouden ei door Tim Krabbé
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Berend van der Wal                                                               4KBL

Boek: Het gouden EI                                      schrijver: Tim krabbel

inlever datum: 13-01-2016

                                                   

motivatie bij het gekozen boek

ik heb natuurlijk dit boek oké een deel gekozen omdat ik een boek nodig had voor dit verslag.

ik heb dit boek oké gekozen omdat dit een boek was wat mijn aandacht trok een goud ei wie wil dat nou niet. Dit boek leuk mij oké een goede keuze omdat het een dun boekje was en meneer Velda zij all dat zal je niet snappen Berend. Berend was weer eigenwijs en zij dat snap ik wel een beetje vertrouwen ik was door de eerste drie hoofd stukken en toen dacht ik oke wat ik snap er geen #### meer van.

Wat ik al weet van het boek is dat het hoogst waarschijnlijk om een gouden ei gaat misschien gaan er mensen vechten en gebeuren er veel spannende dingen. De verwachting die ik had waar het boek over zou gaan was helemaal verkeerd het boek was niet echt spannend maar heel saai en moeilijk te begrijpen.

Ik verwacht van het boek dat het een leuk boek wordt met veel spanning misschien een beetje liefde en vooral heel veel actie. En daar ben ik weer om te vertellen dat het boek niet vol spanning zat en het heel anders was dan ik had gedacht.


 

Algemene gegevens

titel:           HET GOUDEN EI VAN TIM KRABBE

uitgever:   Uitgeverij Bert bakker is een onderdeel van Uitgeverij Prometheus

schrijver:  Tim Krabbe

druk:          De eerst druk was in 1984 dit is de 7e druk in 1998

 

Beschrijving van de voorkant

ik wil wel eerst zeggen voordat ik op dit onderdeel een een krijg het stelt echt niks voor.

De voorkant van dit boek is paars met geen plaatjes en alleen de naam van de schrijver en de titel.

 

De titel van het boek staat in het groot in alleen maar hoofd letters opgeschreven en het wordt ei staat er in het aller groots onder. Als je kijkt naar de titel zit er een oranje gloed achter aan de rechter kant van de letters zit het oranje gedeelte. De naam van de schrijver staat oke in hoofd letters op de voorkant boven in.de naam van de schrijver heeft geen bijzonder hedden behalve dan dat het allemaal hoofd letters zijn.

 

Titelverklaring

De titel van het boek past wel bij het boek. De titel luid het gouden ei dat is de droom van de vriendin van Rex die zo wat altijd de nachtmerrie heeft dat ze in een gouden ei allen door de ruimte drijft. De titel is oké een goede aandacht treken iedereen wil wel eens lezen over het gouden ei. Oke komt het ei het gouden ei vaker terug in de tekst en keer bij zoon zomer huisje. En een keer in een nieuws bericht. En aan het einde als alles is af geloopen. Dus ik vind dat de titel van het boek wel goed bij de titel past omdat hij vaak genoeg terug komt.

 

Genre of verhaalsoort

 

Ik heb de genre spanning en verhaal soort gekozen omdat hij achter op mijn boek staat eigenlijk op de kaft. Ik denk oké wel dat het er een beetje bijpast want heel af en toe komt er wel een stukje langs wat wel spannend is of een beetje gevaarlijk bijvoorbeeld dat hij de moordenaar eindelijk ziet. Of wanneer hij oké levend begraven wordt.

De genre komt dus wel voor in het boek en het past er dus oké wel bij maar er had net nog wel wat meer spanning in gekund.

 

Samenvatting/inhoudelijke gegevens

Rex Hofman en Saskia Ehlvest  willen samen op vakantie  gaan naar een huisje in Frankrijk . Wanneer ze stoppen om uit te rusten en nieuwe benzine te halen gebeurde er iets vleesrijks Saskia wordt de auto in gelokt door een psychopaat.  Rex wauw eerst niet gaan Tanken. Ondanks het protest van Rex moest hij toch nog tanken bij een TOTAL-station. Terwijl Rex zijn bennen strekte ging Saskia even de winkel van de pomp in, Toen ze terug kwam beloofde ze dat zij de rest van de rit zou rijden. Nadat ze beloofd had dat ze weer na lange tijd ging autorijden. Saskia gaat nog een keer naar de pomp om daar wat drinken voor onderweg te halen. Maar ze komt nooit terug van de benzine pomp. Als Rex wat ongerust wordt gaat hij haar zoeken, maar het lijkt dat ze van de aardbodem is verdwenen. Hij kan haar nergens meer vinden hij gaat met een foto van haar bij iedereen langs eerst bij de kassier die zegt dat ze bij de koffie automaat aan het praten was. Maar voor de rest is er niks meer. oke een verdere zoektocht leid tot niets.

Rond 1950 logeerde de 16-jarige Raymond Lemorne (de pyschoaat) bij zijn oom en tante in Dijon. Op een dag als hij naar buiten stapt met een boek om op het balkon wat te lezen was hij van plan om vanaf de balustrade flat Af te springen. Zijn oom en tante  Hadden Niks door. En hij sprong ook. Hij was er van dat hij echt compleet gek is en een of ander rare kerel was die een raar systeem. in zijn hoofd heeft over de dingen die je wel en niet kan doen , eens als je eraan gedacht hebt moet je het doen tenminste dat denkt hij. 21 jaar later komt hij weer tevoorschijn hij was scheikunde leraar geworden en Hij was  getrouwd, en hij had twee dochters een van 13 en een van 11 jaar. Hij woonde in Frankrijk en Hij geeft daar les op een gymnasium. Op een dacht heeft hij de gedachte dat hij oke een misdaad kan plegen of niet. Hij kwam op die gedachte op het moment dat hij een kind van de verdrinkingsnood redde het kind was zo stom o ik kan niet zwemmen maar ik spring toch achter mijn pop aan die in het water is gevallen boe hoe.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

Nog een keer later om precies te zijn drie jaar later ging hij zijn vakantiehuisje verbouwen, het huisje was afkomstig uit een tegenvallende erfenis van zijn vrouw er staat voor de rest niet ceht bij of hij het wel leuk vond maar shit hepens. En vanuit het vakantie huis begon het Hij ging  experimenteren met wat moet ik doe hoe moet ik het doen. Hij heeft zelfs een keer slaap middel op zich zelf gebruikt om te kijken hoe lang het zou werken. En hij gin  repeteren om een vrouw in zijn auto te lokken en hij hij haar dan het best kon vast houden en hoe hij haar mee kon nemen en hij een zak doek in haar gezicht kan stouwen. Hij had een geweldig plan:  Hij zou naar een plek en dan een meisje op pikken haar in de auto lokken en drogeren.

Hij zou op de snelweg bij een tankstation met een mitella proberen een vrouw naar zijn auto te lokken en daarna zou hij haar vast houden en  bewusteloos te maken met een in chloroform gedrenkte zakdoek. Als hij een paar keer heeft gevaaldt door een dome actie van hem waar bij eendelijk iemand achter in zijn auto stapte  maar hij  zijn neus snoot in die zakdoek.

 

3 jaar later komt Saskia weer ter sprake, tijdens een vakantie intalië van Rex met haar toekomstige vrouw, Lieneke. Die nacht merkt Lieneke dat Rex een nachtmerie heeft over ´het gouden ei`. Na de vakantie houdt Rex met  een beetje succes een advertentiecampagne, want Raymond Lemorne komt er op af. Hij doet Rex het voorstel om het mysterie op te lossen, door hem hetzelfde te laten ondergaan, met een dood als gevolg. Rex stemt toe en na het drinken van een slaapmiddel bij het

Total-station, wordt hij wakker opgesloten in een doodskist. Hij is levend begraven!

Er werd nooit meer iets van beide vernomen, ze leken van de aardbodem verdwenen.



 

Onderwerp of Thema

 

Het onderwerp van het het boek gaat over Rex die Saskia kwijt raakt ze is ontvoerd.

De titel van het boek HET GOUDEN EI verwijst naar de nacht merrie van Saskia.

Het gaat over dat hij op zoek is naar haar en naar 3 jaar eindelijk een stapje dichter bij komt. Maar dan gaat het oké mis voor Rex. Het gaat er dus eigenlijk over dat Rex Saskia wil vinden de zoek tocht naar het gouden ei.

 

De personages

 

Rex: Ik kan aan het boek niet echt af lezen wat hij draagt

Als je wat langer in het boekleest kom je er achter dat hij best gestrest is omdat hij Saskia             niet kan vinden. In het boek kan je oké wel een beetje lezen dat hij best aardig is maar wel gestrest zo als ik zij. Hij reageert natuurlijk op die manier Omdat hij haar wil vinden en er alles voor wil doen om haar te vinden. Hij denkt niet positief over de gebeurtenissen natuurlijk en hij laat het oké niet over zich heen komen hij blijft om haar zoeken. Hij heeft niet echt vijanden in het boek

 

Saskia: Saskia komt niet lang voor in het boek maar heel even zelfs.

Ik weet niet echt wat Saskia draagt of droeg. Saskia klinkt wel als een aardig miese die oké wel voor haar zelf op komt. ze heeft niet echt een manier om reageren want het gebeurd allemaal met haar. Haar gedachten worden niet echt besproken maar ik denk wel dat ze echt heel erg bang was. En Saskia heeft oké geen vijanden meer.

 

De tijd en ruimte

 

Tijd: De tijd die over dit boek gaat is een heel stuk je hebt dat ze vermist raakt en dan dat hij nog steeds op zoek naar haar is.  dus gaat er over dit boek een soort jaren tal wat er over heen gaat van ongeveer 3 jaar.

Waneer: ik denk het maar ik weet het niet zeker dat het verhaal zich af speelt in rond 19 1999 ongeveer. In de film rijden ze allemaal in kleine oude auto's.

chronologische volgorde: de gebeurde nissen in het boek gaan wel volgens die volgorde want eerst is ze vermist natuurlijk daarna is hij op zoek naar haar dus het gebeurt wel in die volgorde.

Flasbacks: Hij heeft niet echt vlasbacks maar wel dromen die van het gouden ei de droom die zijn vriendin oké altijd had

omgeving: het boek speelt zich af in verschillende omgevingen het meeste is in nederland en in Frankrijk.







 

Eigen mening  

 

Het is een op zich wel een leuk boek maar er komen oké dingen in voor waar ik niet echt heel veel aan vind dingen die wel wat sneller mochten of wat spannender. De manier waarop de schrijver dit boek heeft geschreven vindt ik wel moeilijk want het is heel ingewikkeld om te lezen. wat de ene keer ben je op zoek naar Saskia en de andere keer ben zit je lekker op het strand tennis te spelen. het hoofd persoon in dit boek sprak me niet echt aan omdat hij op sommige situaties heel anders reageerde dan dat ik zou doen dus dat vind ik wel wat minder aan hem. Maar voor de rest lijkt het wel een aardige man. Het onderwerp van het boek spreekt me niet zo veel aan dit is niet echt een boek waar ik heen zou lopen en zeggen He dit lijkt me een leuk boek om te lezen. ik hou wel van die boeken die on waar zijn die sifi boeken. het boek was inderdaad anders dan dat ik had gedacht ik had meer spanning en en sensatie verwacht dat het iets leuker zou worden iets wat ik oké wel leuk zou vinden. Ik denk niet echt dat anderen jongens en meisje dit boek oke zouden lenen om hier een boek verslag over te maken. Ik moet blijk baar zelf oke nog wat verzinnen dus daar ga ik. de karakters bijvoorbeeld van die moordenaar dat karakter was wel heel raar voor een moordenaar en het paste er niet echt goed bij.

Het is een op zich wel een leuk boek maar er komen oké dingen in voor waar ik niet echt heel veel aan vind dingen die wel wat sneller mochten of wat spannender. De manier waarop de schrijver dit boek heeft geschreven vindt ik wel moeilijk want het is heel ingewikkeld om te lezen. wat de ene keer ben je op zoek naar Saskia en de andere keer ben zit je lekker op het strand tennis te spelen. het hoofd persoon in dit boek sprak me niet echt aan omdat hij op sommige situaties heel anders reageerde dan dat ik zou doen dus dat vind ik wel wat minder aan hem. Maar voor de rest lijkt het wel een aardige man. Het onderwerp van het boek spreekt me niet zo veel aan dit is niet echt een boek waar ik heen zou lopen en zeggen He dit lijkt me een leuk boek om te lezen. ik hou wel van die boeken die on waar zijn die sifi boeken. het boek was inderdaad anders dan dat ik had gedacht ik had meer spanning en en sensatie verwacht dat het iets leuker zou worden iets wat ik oké wel leuk zou vinden. Ik denk niet echt dat anderen jongens en meisje dit boek oke zouden lenen om hier een boek verslag over te maken. Ik moet blijk baar zelf oke nog wat verzinnen dus daar ga ik. de karakters bijvoorbeeld van die moordenaar dat karakter was wel heel raar voor een moordenaar en het paste er niet echt goed bij.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het gouden ei door Tim Krabbé"