Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het dolfijnenkind door Patrick Lagrou

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Het dolfijnenkind
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 820 woorden
  • 17 februari 2005
  • 99 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
99 keer beoordeeld

Boekcover Het dolfijnenkind
Shadow
Het dolfijnenkind door Patrick Lagrou
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel van het boek: Het Dolfijnenkind
Schrijver: Patrick Lagrou
Jaar van uitgave: 2002
Uitgever: Clavis, Hasselt Amsterdam
Genre: Dierenliefde Motivatie Leg uit waarom je juist dit boek hebt gekozen. Ik heb dit boek gekozen omdat ik het zelf een heel mooi boek vind. En daarom heb ik hem al meerdere keren gelezen, elke keer als ik het boek op nieuw lees ontdek ik af toe weer is wat nieuwe dingen die ik de vorige keer niet heb gelezen of niet goed heb begrepen. Maar in dit verhaal kan ik mezelf heel goed inleven in Marijn de hoofdpersoon, en dan lijkt het dat ik alles zelf meemaak. Korte samenvatting van de inhoud. -Wat is het onderwerp/genre van het verhaal? Het verhaal gaat over een jongen. De jongen kan alles voelen wat zijn dolfijn ook voelt. En als hij terug gaat naar zijn geboorten land dan beleefd hij alles weer op nieuwe.
-Wie is de hoofdpersoon(en)? Marijn de jongen uit het verhaal, en zijn moeder Saskia Arens. -Wat is zijn/haar probleem? Saskia probeert allerlei dingen te verbergen om niet aan het verleden herinnerd te worden. Voorbeeld: Al Marijn`s vriendjes mogen leren zwemmen en veel met dolfijnen bezig zijn maar dat mag Marijn nooit. Omdat Saskia bang is dat er dan iets gebeurd waar het verleden zich zal herhalen. -Lost hij dat op? Zo ja, hoe? Maar op een gegeven moment gebeurt er iets ergs, en dan komt zijn moeder voor een moeilijke opdracht te staan. Zijn moeder besluit hem mee te nemen naar zijn geboorteland en hem daar alles te vertellen waarom hij niet alles van haar mag. En dan kan hij alle dingen die ze samen daar hebben mee gemaakt op nieuwe beleven. -Wie zijn de voornaamste andere personen? De dolfijnen zijn grootste vrienden. -Wat heb zij met de hoofdpersonen te maken? De dolfijnen hebben bijna alles met Marijn meegemaakt. Toen Marijn nog in de buik van Saskia zat. De dolfijnen communiceerden toen met Marijn. En de grootste vriend van Marijn is Derbie, want op het moment dat Saskia zwanger was van Marijn was Gipsy zwanger van Derbie. -Waar en wanneer speelt het verhaal zich af? Op het eiland waar Marijn is geboren is. Het eiland heet Long Island.
-Hoe begint en hoe eindigt het verhaal? Begin. De herinneringen van Marijn halen zich op als de meester uit het dagboek van Columbus gaat voorlezen. Want de meester tekent de baai waar Marijn geboren is. (Mangrovebaai) De meester tekent de opening aan de verkeerde kant. Want de meester tekende de baai aan de linkerkant, maar in het echt was de ingang aan de rechterkant. Einde. Maar als er een hevige tornado uit barst, proberen zijn moeder en Marijn zich te verschuilen met de rest van de bewoners in een grot ,maar Marijn was te laat in de grot, dus die zwierf buiten rond. En het spannendste ga ik natuurlijk niet vertellen. -Waar slaat de titel op? Het dolfijnenkind heet het boek. De titel gaat over een jongen die heel goed met dolfijnen over weg kan het zijn ook zijn grootste vrienden en daar komt de titel vandaan. -Wat is de belangrijkste gebeurtenis? De belangrijkste gebeurtenis is dat alles wat hij heeft gedroomd over zijn jongeren jeugd jaren allemaal echt waar zijn. -Je oordeel over het boek. Verrassend, boeiend, spannend, origineel en vlot verteld. -Wat sprak je aan in het verhaal? Dat de jongen al heel slim is voor zij leeftijd en dat hij nog allemaal gebeurtenissen heeft onthouden toen hij 1 en 2 jaar oud was. -Hebben het gedrag van de personen of de gebeurtenissen in het verhaal je beïnvloed of aan het denken gezet? Ja ik heb heel erg goed nagedacht hoe het zou zijn als je Marijn zelf was. Het lijkt me zelf een hele gave gebeurtenis maar ik denk dat ik het zelf wel heel eng zou vinden als ik zelf Marijn zou zijn. -Vind je de gebeurtenissen in het verhaal net echt of duidelijk verzonnen? Het verhaal is zo geschreven dat het in de werkelijkheid ook zou kunnen gebeuren. Want er zijn niet echt dingen waar van je kan zeggen dat die dingen niet kunnen gebeuren.
-Gaan de personen voor je leven? Kun je je in hen verplaatsen? Ik kan me zelfs heel goed in de personen verplaatsen want deze schrijver schrijft in één woord gewoon geweldig!!! -Is de opbouw van het verhaal overzichtelijk of verwarrend? De opbouw van het verhaal is heel erg goed. De opbouw is absoluut niet verwarrend want alles is heel erg overzichtelijk. -Wat valt je op aan het taalgebruik? Het valt mij heel erg op dat het net mijn eigen taal gebruik is dus dit bewonder ik heel erg!!! -Kun je het boek aan anderen aanraden? Waarom? Dit boek kan ik heel goed aan anderen aan raden want ik lees heel veel boeken en ik weet precies waar je op moet letten als je iemand anders dit boek aan wil raden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het dolfijnenkind door Patrick Lagrou"