Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het dagboek van Daffodil door Debora Zachariasse

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
Boekcover Het dagboek van Daffodil
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • vwo | 478 woorden
  • 3 april 2007
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
15 keer beoordeeld

Boekcover Het dagboek van Daffodil
Shadow
Het dagboek van Daffodil door Debora Zachariasse
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Het dagboek van Daffodil Auteur: Debora Zachariasse Uitgeverij: Fontein Jaar van uitgave: 2002 Genre: Psychologische roman Gebeurtenissen Daffodil is een meisje van 13 met ontzettend veel problemen; ze is dik, heeft te grote borsten, haar ouders hebben dikke ruzie en ze word gepest. Gelukkig heeft ze altijd grote steun aan haar beste vriendin Athe. De moeders van Athe en Daffodil zijn vriendinnen en ontzettend spiritueel. Dan krijgt de moeder van Daffodil kanker, waardoor Daffodil nog meer aan haar hoofd heeft. Op een gegeven moment kan Daffodil het niet meer aan en gaat ze een tijdje bij haar vader wonen. Op die manier vinden zij en haar moeder rust. Hoofdpersonen: Daffodil, een meisje die erg hulpzaam is. Ze denkt veel over dingen na. Ze is dik en heeft grote borsten.
Plaats: In een stad. De plaats is niet van belang in het verhaal. Tijd: Het verhaal speelt zich af in 1 schooljaar. Dit weet je omdat het begint aan het begin van een schooljaar en eindigt aan het eind van een schooljaar. Het verhaal loopt in chronologische volgorde. Begin: Het boek begint wanneer Daffodil een nieuw dagboek heeft, en het begin is dus de eerste bladzijde in het dagboek. Ze stelt zichzelf voor en vertelt wat over zichzelf. Probleem en afloop: Daffodil heeft meerdere problemen. Ten eerste is ze dik. Dit veranderd ze later door meer te gaan sporten en gezonder te gaan eten. Haar gymlerares helpt haar daarbij. Ten tweede hebben haar ouders ruzie. Haar vader is weggelopen van haar moeder met een andere vrouw. De ruzie word in het boek niet goed opgelost. Ook moet Daffodil altijd voor haar moeder zorgen. Dit wordt veranderd doordat haar vader haar een tijdje bij haar moeder weggehaald zodat haar moeder voor zichzelf moet leren zorgen. Het boek loopt op zich wel goed af, maar de moeder van Daffodil is nog steeds ziek. Je weet niet of ze ook beter word of niet dus het boek heeft een open einde. Het verhaal is ontzettend realistisch. Perspectief: Het boek word geschreven vanuit de ogen van Daffodil. Het hele boek is haar dagboek en zij vertelt alles.
Titel: De titel is duidelijk: Het dagboek van Daffodil. Het boek is het dagboek van Daffodil. Thema: Problemen van een tiener Beoordeling: Ik vond dit boek erg mooi en realistisch. Ook is het erg grappig omdat Daffodil alle normale dingen zo vreemd vind en er helemaal over gaat nadenken. Je leeft mee met haar. Het boek is realistisch omdat al deze problemen ook in het echt kunnen voorkomen. De opbouw van het verhaal is vreemd, maar dat maakt het leuk om te lezen. Het boek is een dagboek, en elke nieuwe dag begint met ‘vandaag’. Daffodil gebruikt geen datums omdat ze geloofd in het ‘eeuwige nu’, dat elke dag hetzelfde is. Als het later op de dag is dan schrijft ze: ‘vandaag maar later’. Erg vreemd, maar leuk.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het dagboek van Daffodil door Debora Zachariasse"