ADVERTENTIE
Open Avond = ontdekken of jij hier past Leren is keuzes maken. Continu blijven zoeken, twijfelen, vallen en opstaan. Dát leren, dat leer je bij Hogeschool Inholland. Tijdens onze Open Avond op woensdag 30 oktober staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Kom langs en ontdek of jij hier past.

Meer info!
Tijd en setting van het boek

Het boek speelt zich af bij de ruitervolken van de Aziatische steppen,in een tentenkamp ,dat bewoond word door herders, die proberen te werken en leven in vrede.
De tijd wordt niet expliciet vermeld maar het speelt zich af ergens rond de Rennaissanceperiode van europa . Want ergens in het boek wordt er verteld over karavanen en zwervers die de « zijderoute *» volgen.

*( zijderoute = Van Venetië naar )

vertelperspectief

Anton Quintana is in dit boek een auctoriële verteller. Hij is de alwetende, hij kent zijn personages door en door en hij kan van alle personages gedachten weergeven.
(in dit geval van Perregrin en Bod Pa)

Typering hoofdpersonage(s)

Er zijn eigenlijk twee hoofdpersonages, maar de belangrijkste van die twee is toch wel Bod Pa zelf ( zie titel ). Bod Pa wil letterlijk zeggen : « Man uit het Noorden ».
Bod Pa was een dwerg, een misvormde, een dronkaard, een zwerver, een blinde,een sjamaan, maar boven alles was hij een krijgsheer.

De tweede hoofdfiguur is Perregrin. De zoon van de leider van een groep herders die een kamp hadden op weide van de grote aziatische steppe.Hij heeft een probleem, zijn been breekt altijd opnieuw. Perregrin’s vader besluit dus om een oude vriend van hem, een sjamaan, van ver te laten komen om het been van zijn zoon defintief te laten genezen. De sjamaan die de vader van perregrin laat komen is Bod Pa.

Persoonlijke appreciatie

Ik vond het boek heel aangenaam om te lezen omdat ik de stijl van het schrijven heel goed vind. De schrijver, Anton Quintana, schrijft heel vlot en met vaak een diepzinnige achtergrond. Vooral wanneer Bod Pa vertelt of wanneer hij een lied zingt dan is dat heel filosofisch met vaak een diepere betekenis achter zijn woorden. Het boek is misschien een beetje lang maar het beschrijft goed het leven dat Perregrin ondergaat en de situaties waarin de beide hoofdfiguren verzeild geraken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

De tijd staat aan de achterkant oen!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Y.

Y.

Ik heb er wel iets uit kunnen halen..,
maar ik mis de gebeurtenissen.
Dat moet ik namelijk ook in mijn verslag voor school. m0et een a4tjuh zYn.. in lttrgro0te 12:S
nYaa,. d0ej

14 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast