ADVERTENTIE
Maak jij je ook zorgen over het klimaat?

Tijdens Young Impact Day gaan we samen 10.000m² vergroenen. Daar hebben we jouw hulp voor nodig! Wip een stoeptegel, plant een plantje en zorg voor meer groen in jouw buurt. Meld je vandaag nog aan én maak kans om bij de eindshow op 30 juni in Amsterdam te zijn met o.a. StukTV en Lucas & Steve!

Tijd en setting van het boekHet boek speelt zich af bij de ruitervolken van de Aziatische steppen,in een tentenkamp ,dat bewoond word door herders, die proberen te werken en leven in vrede.

De tijd wordt niet expliciet vermeld maar het speelt zich af ergens rond de Rennaissanceperiode van europa . Want ergens in het boek wordt er verteld over karavanen en zwervers die de « zijderoute *» volgen.*( zijderoute = Van Venetië naar )

vertelperspectiefAnton Quintana is in dit boek een auctoriële verteller. Hij is de alwetende, hij kent zijn personages door en door en hij kan van alle personages gedachten weergeven.

(in dit geval van Perregrin en Bod Pa)Typering hoofdpersonage(s)Er zijn eigenlijk twee hoofdpersonages, maar de belangrijkste van die twee is toch wel Bod Pa zelf ( zie titel ). Bod Pa wil letterlijk zeggen : « Man uit het Noorden ».

Bod Pa was een dwerg, een misvormde, een dronkaard, een zwerver, een blinde,een sjamaan, maar boven alles was hij een krijgsheer.De tweede hoofdfiguur is Perregrin. De zoon van de leider van een groep herders die een kamp hadden op weide van de grote aziatische steppe.Hij heeft een probleem, zijn been breekt altijd opnieuw. Perregrin’s vader besluit dus om een oude vriend van hem, een sjamaan, van ver te laten komen om het been van zijn zoon defintief te laten genezen. De sjamaan die de vader van perregrin laat komen is Bod Pa.Persoonlijke appreciatieIk vond het boek heel aangenaam om te lezen omdat ik de stijl van het schrijven heel goed vind. De schrijver, Anton Quintana, schrijft heel vlot en met vaak een diepzinnige achtergrond. Vooral wanneer Bod Pa vertelt of wanneer hij een lied zingt dan is dat heel filosofisch met vaak een diepere betekenis achter zijn woorden. Het boek is misschien een beetje lang maar het beschrijft goed het leven dat Perregrin ondergaat en de situaties waarin de beide hoofdfiguren verzeild geraken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Y.

Y.

Ik heb er wel iets uit kunnen halen..,
maar ik mis de gebeurtenissen.
Dat moet ik namelijk ook in mijn verslag voor school. m0et een a4tjuh zYn.. in lttrgro0te 12:S
nYaa,. d0ej

16 jaar geleden

I.

I.

De tijd staat aan de achterkant oen!

7 jaar geleden