Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Philosopher's Stone
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 680 woorden
  • 13 december 2015
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
15 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Harry Potter en de Steen der Wijzen
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1997
Pagina's
336
Geschikt voor
vmbo/havo/vwo
Punten
3 uit 5
Oorspronkelijke taal
Engels
Literaire thema's
Verfilmd als
Prijzen

Boekcover Harry Potter and the Philosopher's Stone
Shadow

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receiving mysterious letters and his life is changed for ever. He is whisked away by a beetly-eyed giant of a man and enrolled in Hogwarts School of Witchscraft and Wizardry. The reason: Harry Potte…

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receivin…

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receiving mysterious letters and his life is changed for ever. He is whisked away by a beetly-eyed giant of a man and enrolled in Hogwarts School of Witchscraft and Wizardry. The reason: Harry Potter is a wizard!

Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

HARRY POTTER- DE STEEN DER WIJZEN

Samenvatting: Harry Potter woont bij zijn oom Herman en tante Petunia en niet te vergeten, zijn vreselijke, dikke neef Dirk. Harry woont niet bij zijn ouders omdat ze zijn omgekomen in een auto-ongeluk. Tenminste, dat denkt hij. De waarheid is dat Harry’s ouders zijn vermoord door Voldemort. Hij heeft ook geprobeerd Harry te vermoorden, maar dat lukte niet. Sterker nog, hij is er heel erg door verzwakt. Zo erg dat hij niet meer als mens kon leven. Hij is nu weg om op krachten te komen, al bijna 11 jaar.

 Een week voordat Harry elf word krijgt hij een brief. Maar hij mag hem niet lezen van oom Herman. De dagen daarna krijgen ze zo veel brieven dat dat oom Herman er helemaal gek van wordt! Hij neemt het gezin mee naar een afgelegen plek, waar ze bezoek krijgen van Hagrid, een grote reus. Hij vertelt aan Harry dat hij een tovenaar is, en wat er echt met zijn ouders is gebeurd.

 Harry gaat na de zomervakantie naar de toverschool Zweinstein. Daar ontmoet hij Ron en Hermelien, en ze ontdekken al gauw dat er iets niet pluis is. Ook doet professor Sneep heel raar en ze denken dat hij iet met Voldemort te maken heeft.

 Ze ontdekken dat iemand een steen wil stelen die Voldemort weer beter kan maken. Ze moeten de persoon stoppen voor het te laat is! Ze denken dat het sneep is, maar ze letten op de verkeerde persoon. Het is professor Krinkel, iemand waarvan ze het helemaal niet verwacht hebben! Na een lang gevecht met Krinkel en Voldemort, weet Harry de steen te pakken. Harry is tijdelijk gewond, en de steen wordt vernietigd.

Beschrijving personages: Harry Potter - heeft zwart haar dat over zijn voorhoofd hangt, op zijn voorhoofd heeft hij een litteken in de vorm van een bliksemschicht.

Ron Wemel – heeft warrig oranje haar. Hermelien Griffel – bruin, krullig haar met een pony.

Fred en George Wemel – lang en slungelig. Ze zijn tweeling.

Oom Herman – heel dik, heeft bruine sprietjes haar en heeft een snorretje onder zijn neus.

Harry Potter-  hoofdpersoon ; heel het boek gaat over hem.

Ron Wemel – hoofdpersoon ; beste vriend van Harry.

Hermelien Griffel – hoofdpersoon ; beste vriendin van Harry.

Fred en George Wemel – bijpersonen; ze zijn alleen maar de grappige broers van Ron.

Oom Herman- bijpersoon; hij komt niet veel voor in het verhaal.

 Harry Potter: leeft bij zijn Oom en Tante en zijn neef Dirk, ze hebben het goed voor elkaar met dreuzel (niet tovenaars) munten. In de tovenaars wereld is hij ook best rijk. Zijn ouders hebben hem met een klein fortuin achter gelaten. (Hierboven heb ik al beschreven hoe hij eruit ziet.) Het lijkt me echt geweldig als Harry Potter echt zou bestaan. Hij lijkt me zo aardig en dapper, zo’n persoon waarmee je van alles beleefd. Zeker op Zweinstein. Hij is denk ik echt te vertouwen. Ron Wemel: lijkt me ook heel aardig, super grappig ook. Bij hem thuis hebben ze het niet zo heel erg breed, helaas. Hermelien Griffel: lijkt me ook heel aardig, maar misschien wel heel erg beterweterig en altijd volgens de regeltjes. Maar of dat zo erg is? J In het boek worden haar financiële omstandigheden niet genoemd.

Fred en George Wemel: allebei super grappig en ze halen heel veel kattenkwaad uit. Zijn broers van Ron.

Oom Herman: is de ‘voogd’ van Harry. Wil alles het liefst zo menselijk mogelijk houden.

Ik kan mezelf het beste identificeren met Harry. Niet dat ik een jongen ben, maar hij doet me gewoon heel erg aan mij denken. Ik hou ook van avonturen en alles wat hij doet en denkt zou ik ook zo kunnen denken en doen.

Mijn mening van het boek: ik vond het een heel leuk boek om te lezen. Het was zo geschreven dat je het in een keer uit móést lezen. Ook stopten de hoofdstukken op spannende momenten en er zit ook humor in. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling"