Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Philosopher's Stone
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 393 woorden
  • 15 januari 2013
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
30 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Philosopher's Stone
Shadow

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receiving mysterious letters and his life is changed for ever. He is whisked away by a beetly-eyed giant of a man and enrolled in Hogwarts School of Witchscraft and Wizardry. The reason: Harry Potte…

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receivin…

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receiving mysterious letters and his life is changed for ever. He is whisked away by a beetly-eyed giant of a man and enrolled in Hogwarts School of Witchscraft and Wizardry. The reason: Harry Potter is a wizard!

Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Naam: Niels Heunks

Samenvatting:
Harry woont bij zijn oom en tante Duffeling. Hij slaapt in de bezemkast onder de trap. Ze hebben ook een dik en verwend zoontje, Dirk.

Op een dag kreeg Harry een brief. Maar hij mocht hem niet lezen van zijn oom en tante. Er kwamen steeds meer brieven voor hem. Ze gingen met z’n allen naar een hotel. Daar kreeg hij ook brieven. En toen gingen ze met een bootje naar een eiland met een oud en verlaten huisje. Daar kwam een grote reus hem feliciteren en ophalen  om naar Zweinstein (hoge school voor hekserij en hocuspocus) te gaan. Hij ging samen met Hagrid de reus een bezemsteel en een toverstok kopen. En daarna met de trein naar Zweinstein, vanaf perron 9 3/4 . Hij ontmoette daar Ron en Hermelien. Zij gingen met z’n drieën naar Griefoendor. Er werd iets bewaard in Zweinstein wisten Ron, Harry en Hermelien. En ze gingen het zoeken. Ze moesten eerst hindernissen langs voordat ze bij de steen der wijzen (dat wat bewaard werd) konden komen. Ron en Hermelien moesten zich opofferen (tijdelijk). Harry zag de steen liggen maar toen kwam  Krinkel (leraar) er aan. Hij moest het opnemen tegen hem. Maar Voldemort (zijn ergste vijand en hij heeft zijn ouders vermoord) zat in Krinkels achterhoofd. Harry won het wel uiteindelijk.

Fictie:
Het lijkt realistisch maar dat is het natuurlijk niet want je kunt niet toveren of gevechten houden met toverstokken en het is fictie want je kan niet vliegen op bezems en schilderijen kunnen niet praten. En er bestaan geen reuzen. Maar het is wel goed en mooi verzonnen bijvoorbeeld “daar lag het bruine versleten, maar zonder gaten, bootje in het water”

Spanning:
Er is een raadsel want er wordt iets bewaakt op Zweinstein en het wordt uitgesteld omdat het best lang duurt voordat ze de steen hebben gevonden. En er is een enge omgeving.

 Hier is een voorbeeld van iets spannends:

GRIJP HEM! En Harry voelde Krinkels hand om zijn hals sluiten. Meteen ging er een messcherpe pijn door zijn litteken.

Beoordeling:
Het boek is een aanrader voor kinderen vanaf 10 jaar. En je moet ook de andere 6 delen lezen. Mijn cijfer voor het boek is een 9.5 want het is een heel goed en mooi geschreven boek. Het lijkt net of het realistisch is. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling"