Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hajar en Daan door Robert Anker

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
Boekcover Hajar en Daan
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 328 woorden
  • 3 september 2007
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
15 keer beoordeeld

Boekcover Hajar en Daan
Shadow

'Met zijn middelvinger tekende hij haar wenkbrauwen na, die begonnen in een stip en na een sierlijke boog eindigden in een punt, als de Arabische faa, maar dan omgekeerd, kachelzwarte wenkbrauwen die op haar getinte huid geplakt leken te ziten.' Het oppervlakkige leven van escapist Daan Hollander, leraar geschiedenis aan het DataCare College, neemt een nieuwe wending …

'Met zijn middelvinger tekende hij haar wenkbrauwen na, die begonnen in een stip en na een sierlijke boog eindigden in een punt, als de Arabische faa, maar dan omgekeerd, kachelzwa…

'Met zijn middelvinger tekende hij haar wenkbrauwen na, die begonnen in een stip en na een sierlijke boog eindigden in een punt, als de Arabische faa, maar dan omgekeerd, kachelzwarte wenkbrauwen die op haar getinte huid geplakt leken te ziten.' Het oppervlakkige leven van escapist Daan Hollander, leraar geschiedenis aan het DataCare College, neemt een nieuwe wending als hij de slimme Hajar (spreek uit Hazjar) in zijn klas krijgt. De leerlinge, een Marokkaanse met hoofddoek, valt als een blok voor hem. En hij voor haar, al heeft hij dat niet meteen in de gaten. Hajars broertje Khalid en de cynische collega's van Daan Hollander waarschuwen het stel op eigen wijze. Daan volgt uiteindelijk Hajar, tot zijn oren verliefd, tot in de medina van Tetouan, waar hij haar letterlijk en figuurlijk in de menigte verliest. Hajar en Daan is een zinderend liefdesverhaal in een vernuftige compositie. Twee mensen die weten dat ze voor elkaar bestemd zijn, proberen samen een leven op te bouwen ondanks de krachten die hen willen scheiden.

Hajar en Daan door Robert Anker
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Verwerkingsopdrachten Onmogelijke liefde, Dat is het probleem. Ik wil van je houden, Zonder dat ik de grootste plaats in je leven inneem. Onmogelijke liefde, Want misschien is al dit moois snel voorbij. Ik wil voor altijd bij je blijven, Jij bent mijn lieve, zoete honingbij. Onmogelijke liefde, Je zal het begrijpen op den duur. Wat zou er mooier zijn geweest dan samen in één land op te groeien, Met dezelfde religie en cultuur. Onmogelijke liefde, Een relatie kan ik niet aan. De verschillen tussen ons zijn te groot, Laat me asjeblieft gaan! Liefs, (Dit is een zelfgemaakt gedicht (Zoals Daan aan Hajar zou kunnen schrijven.) O, Liefste, Er is honing onder je tong, mitsgaders mirre en aloë, de bijen van mij hart weten je te vinden. Moest ik mij omgorden tegen jou? Mijn hoofd bedoeken tegen jou, om nu naar jou te tasten op mijn legerstede? Ik heb je ’s nachts gezocht, mijn Beminde, ik zocht je, maar ik vond je niet. O keer weder, Liefste, keer weder, dat ik je mag aanzien in mijn hoge woonst! Ik ben een muur en mijn borsten zijn als torens , maar voor jou ligt mijn hof open. Kom haastelijk, mijn Liefste! Vind mij in de hof en zet in mindertijd mij als een zegel op je hart. O, Liefste, Ben ik een marmot in de winter? Ontwaak, noordenwind en kom! Kom haastelijk, vind mij op de berg die naar de Berg wil, vind mij op mijn stee, met mijn purperen haarband om, mijn gouden spangen met de zilveren stipjes, in mijn witte goudbestikte kleed, mijn vingers in henna gedoopt, vind mij. O, Liefste, Overweldig me en maak me vrij! (Dit zijn kleine stukjes uit het boek, die Hajar naar Daan schreef. Ik heb ook nog een samenvatting, een mening en informatie over de schrijver verzameld. Ik heb een aantal enveloppen gepakt en daar een adres in Amsterdam opgeschreven met de naam van Hajar of Daan erbij. Eén onderdeel per envelop.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hajar en Daan door Robert Anker"