ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
ONDERWERP

ik vond het onderwerp van het verhaal interessant omdat het zo vaag is. Er is nog niet zoveel over bekent. En daarom vond ik het leuk om hier ook mijn werkstuk over te houden. Ik heb heel vaak over dit onderwerp nagedacht maar ik heb niet echt nieuwe dingen bijgeleerd nadat ik dit boek gelezen heb. Ik ben door dit verhaal niet anders over het onderwerp gaan denken. Dit is ook niet echt een boek die je op een andere gedachte brengt, tenminste niet voor mij.
Ik had wel verwacht dat het onderwerp op deze manier beschreven zou worden. je kon heel veel informatie uit de titel van het boek halen. Ik vond het bijzonder hoe de schrijver de laatste paar hoofdstukken van het boek beschreef. O.a hoe de docent van Justien de geesten verjoeg. Hier werd heel mooi uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat. In dit boek wordt niet echt een mening gegeven over het onderwerp er wordt meer een verhaal om heen gemaakt.
Ik vind dat er goed is ingegaan op het onderwerp. Het hele boek stond het onderwerp centraal vooral het laatste gedeelte. Alle onderwerpen zijn goed aan bod gekomen. Ik heb wel eens verhalen gezien op tv waarin mensen ervaringen vertelden die zij met geesten hebben gehad. Ik geloof hier zelf niet zo in maar ik vind het wel boeiend om naar te kijken. Ik kan niet echt zeggen of het verhaal in het boek beter is of het verhaal op tv omdat de 2 verhalen heel erg veel van elkaar verschillen.

GEBEURTENISSEN

De belangrijkste gebeurtenis is het verhaal dat Justien met haar 2 kleine zusjes alleen thuis is en dat ze oog in oog komt te staan met een geest. Vanaf dat moment wordt het duidelijk wat er mis is met het huis. De nadruk in het verhaal ligt op de gebeurtenissen van de personages. Je leest niet echt veel over hun gedachtes. Het verhaal bevat genoeg gebeurtenissen waardoor het hele boek spannend blijft. Er wordt het hele boek door heel gedetailleerd beschreven wat de personen doen. De gebeurtenissen komen goed uit elkaar voort. Zonder de ene gebeurtenis zou de andere gebeurtenis geeneens kunnen gebeuren.
Ik vond de gebeurtenissen spannend, boeiend en waarschijnlijk.
Spannend: de gebeurtenis dat Justien samen met een geest in aanraking kwam werd heel boeiend beschreven en vanaf dat moment gebeurde er nog meer vreemde dingen.

Boeiend: alle gebeurtenissen werden heel gedetailleerd beschreven zodat het hele verhaal boeiend bleef. Je kon je zo veel beter verdiepen in het verhaal.
Waarschijnlijk: ik vond het verhaal waarschijnlijk omdat veel dingen ook realistisch waren
De gebeurtenis dat Justien oog in oog kwam te staan met een geest maakte erg veel indruk omdat dat eigenlijk ook een beetje het hoogtepunt was van het verhaal. De gebeurtenis dat de docent van Justien de geesten aan het verjagen was heeft me wel aan het denken gezet. Ik kon het hele boek door een soort film voor me zien. Dus de gebeurtenissen maakten veel indruk. De gebeurtenissen spelen zich in een spannende en bedrukte sfeer af. Daardoor wordt het boek ook spannender. Het verhaal is heel compleet beschreven zodat je nergens dingen hoeft aan te vullen. Ik heb zelf nooit zulke dingen meegemaakt als die in het boek beschreven staan. Ik heb weleens films over dit onderwerp gezien. Ghostship, the poltergeist, the ring, the grudge e.d
Ik vind dat films meer zeggen maar dit boek was zeker niet slecht.

PERSONAGES

De hoofdpersoon gaat op veel dingen af en is erg nieuwsgierig. Ik zou er wel op willen lijken. Het lijkt me best weird om zoiets mee te maken.
Ik kan me goed verplaatsen in de gedachtes van justien. Ik zou me ook niet echt veilig voelen als ik in zo’n huis zat waar allerlei onverklaarbare dingen gebeuren.
De personen zijn goed beschreven waardoor je ze echt voor je ziet. Alle personages lijken in dit verhaal op echte mensen. Ik vind dat de personen allemaal leuke persoonlijkheden hebben. Geen een die vervelend of irritant is.
De ideeën van de verhaalpersonen zijn goed maar die van justien komen het dichtst in de buurt van het onderwerp van het verhaal. Geen een van de verhaalpersonen heeft mij beinvloedt. Het gedrag van de docent van Justien heeft me wel aan het denken gezet dat ze aan geestenverdrijving doet. De personages reageren verspelbaar waardoor het verhaal niet ingewikkeld wordt. Je komt het meest te weten van Justien omdat die eigenlijk de hoofdpersoon is van het verhaal. Je komt veel te weten over het innerlijk van de personen zodat je zelf niet veel hoeft in te vullen. Met de beslissing van Justien dat ze het computernetwerk van school gaat hacken ben ik het niet zo eens. Ik zou dat niet hebben gedaan.

BOUW

Alles in het verhaal hangt goed samen met elkaar waardoor het makkelijk te volgen is. Het verhaal is best spannend door de gebeurtenissen en door de manier waarop het verhaal beschreven is.
Het verhaal is ook boeiend doordat de gebeurtenissen snel op elkaar volgen. De gebeurtenissen wisselen elkaar snel af en het verhaal is op geen enkel moment langdradig.
Ik vind het wel belangrijk als de bouw goed is anders lopen de gebeurtenissen niet goed in elkaar over. Er is één verhaallijn en die wordt goed beschreven. Er wordt niet met de tijd gespeeld. Maar als dat wel zo was dan had dat voor mij niks uitgemaakt. De bouw van het verhaal past goed bij het onderwerp. Die opbouwende spanning vind je ook in films over dit onderwerp terug. Er zitten weinig terugblikken en herinneringen in het verhaal dat past ook niet zo goed bij zo’n onderwerp vind ik. Het eind is geloof/ongeloofwaardig. Er is nog zo weinig over bekend dus je kunt niet weten of het fantasie of realiteit is.

TAALGEBRUIK

Ik vind het verhaal niet lastig om te lezen. Daar heb ik eigenlijk nooit moeite mee. Ik kan geen enkele eigenaardigheid in de tekst terugvinden. De taal past goed bij de personages en het onderwerp. Er worden verder geen moeilijke termen gebruikt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.