Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Geen verbinding door Bobje Goudsmit

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
Boekcover Geen verbinding
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 585 woorden
  • 23 januari 2008
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
8 keer beoordeeld

Boekcover Geen verbinding
Shadow
Geen verbinding door Bobje Goudsmit
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De samenvatting:

Op een regenachtige dag ging Mechteld met haar moeder weg met de auto. Ze verdwaalden weer zoals gewoonlijk. Langs de weg zag Mechteld een meisje staan met een wit shirt, haar moeder zag haar niet. Mechteld stapt uit de auto en rende achter het meisje aan. Het meisje rende richting het bos. Wanneer ze het meisje niet meer ziet, ziet ze twee jongens andere jongens. Omdat ze nat was geregend en de weg niet meer terug wist, liep ze met die 2 jongens mee. Die 2 jongens heetten: Jesse en Tim. Zij zouden ervoor zorgen dat ze schone en droge kleren kreeg en dat ze naar huis kon bellen. In dat huis zit ook een meisje van 5 genaamd Samantha en haar kat Tobias. Samantha praat altijd met haar kat. Als Mechteld naar huis belt, krijgt ze een meisje aan de lijn die precies hetzelfde klinkt als zij. Ze snapt er niks van. Samantha geeft haar een rondleiding door het huis en dan besluiten ze te gaan slapen en om de volgende dag opnieuw naar huis te bellen. De volgende dag nam weer niemand op. Toen gingen Mechteld en Samantha met een poppenhuis spelen. Omdat er maar 1 poppetje was, moest Mechteld een eigen poppetje maken. Dat poppetje moest zoveel mogelijk op haar lijken, zodat het net echt leek. Dat vonden ze allebei echt leuk. Ze gebruikte een knoop van haar moeders jas als oog. Die was in de auto van haar jas afgevallen. Het poppetje gaf haar een veilig gevoel. Het poppenhuis waarmee Samantha en Mechteld speelden leek net echt. De kraan deed het, de poppetjes leken echt etc. Jesse probeerde Mechteld steeds te versieren zodat ze langer bleef. Hij noemde haar sprookjesprinses. Mechteld sliep nog een paar nachten bij hen omdat ze haar moeder niet aan de telefoon kreeg. Wanneer Mechteld naar huis wil vluchten lukt het niet. Elke keer wordt ze tegengehouden door iets. Het lijkt alsof ze geen stap verder komt. Op een dag hoort Mechteld iemand zachtjes huilen. Eerst denkt ze dat het Samantha is, die bang is voor onweer maar dan komt ze achter de werkelijkheid…

Het blijkt dat de poppetjes in het poppenhuis de kinderen (Tim, Jesse en Samantha) de ‘echte’ kinderen zijn geworden. De levensechte poppen probeerden dus ook Mechteld te vangen. Vanaf dat moment houd ze haar poppetje extra goed vast en beschermde ze zichzelf goed.


Daarna probeerde ze weer weg te lopen. De honden roken haar en renden achter haar aan. Ze zou binnen 5 minuten worden doodgebeten. Omdat de honden haar geur roken gooide Mechteld haar poppetje weg. Zo kan ze zelf wegrennen en nemen de honden het poppetje mee.

Wanneer ze is beland in het bos, ziet ze hetzelfde meisje weer met het witte shirt. Ze wisselen van shirt en het meisje verteelde Mechteld de weg naar haar moeder. Op het shirt dat Mechteld nu staat: “Any place, any time, any where”. Mechteld rent door het bos naar haar moeder. Het lijkt alsof haar moeder haar niet gemist heeft. Haar moeder keek ook een beetje raar toen Mechteld helemaal blij kwam aanrennen en dat ze een ander shirt aan had. Mechteld was wel helemaal kapot van het avontuur en is weer blij dat ze naar huis kon. De tijd is namelijk niet veranderd toen Mechteld in het landhuis was. Het andere meisje komt terug aan in het landhuis en doet alsof er niets is gebeurd. Het meisje blijkt uit een andere wereld te komen net als Tim, Jesse, Samantha en Tobias. Ze zijn allemaal gevangen genomen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Geen verbinding door Bobje Goudsmit"