Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Geen verbinding door Bobje Goudsmit

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Geen verbinding
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 498 woorden
  • 12 augustus 2004
  • 48 keer beoordeeld
Cijfer 6
48 keer beoordeeld

Boekcover Geen verbinding
Shadow
Geen verbinding door Bobje Goudsmit
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De titel: Geen verbinding… Schrijfster: Bobje Goudsmit
Uitgeverij: Holland – Haarlem
Genre: Thriller Motivatie: Ik had dit boek al eerder gelezen. Ik lees heel veel dus de meeste boeken weet ik niet eens meer. Dit boek heb ik een jaar geleden gelezen, hiervan wist ik de draad van het verhaal nog precies. Ik heb het nog eens gelezen om het precies te kunnen opschrijven. Korte samenvatting: Mechteld is een meisje dat verdwaald is in een bos nadat ze gestopt waren met de auto. De auto startte niet meer. Ze ging het bos in om hulp te vragen, verderop. Even later schrikt ze van 2 jongens die roepen: “halt, wat doe jij hier!” Ze zei dat ze verdwaald was en dus de weg niet meer terug vond naar hun auto. De jongens boden haar aan iets verderop in een landhuis te bellen naar huis. Eenmaal daar aangekomen gebeuren er veel rare dingen. Als ze naar huis opbelt krijgt ze niemand aan de telefoon, er is geen verbinding. Ze merkte aan veel dingen dat het geen goede keus geweest was om met die jongens mee te gaan. Er woonde in dit huis ook nog een meisje, Samantha, en een kater, Tobias. Samantha speelde vaker met haar poppenhuis en vroeg een keer of Mechteld mee wilde spelen. Mechteld vond het hele vreemde poppen, eerst had ze niet door wat voor een poppen het waren. Tot op een dag Samantha aan haar vroeg ook zo’n pop te maken van haar. Nu wist ze zeker dat het voodoo poppen waren, ze waren allemaal van kinderen net zoals Mechteld die hier ooit geweest waren. Mechteld gaat wel op haar vraag in en maakt een voodoopop van zichzelf. Samen speelde ze met het poppenhuis. Dit was heel eng want ze kreeg de steken die haar poppetje ook voelde. Vanaf dit moment wilde ze haar poppetje beschermen tegen alle pijnlijke dingen. Ze wilde weg uit dit grote, enge huis. Maar ze lieten haar niet gaan met de smoes dat ze alleen maar meer zou verdwalen. Op een dag kreeg Mechteld te horen dat de telefoonverbinding gemaakt was dus dat ze kon bellen. Toen ze opbelde kreeg ze “Mechteld” aan de telefoon, zichzelf. Deze Mechteld vertelde wat ze allemaal ging doen. Dit waren de dingen die de echte Mechteld ook allemaal van plan was. Als laatste is er het terugkeren naar de werkelijkheid. Mechteld gaat terug naar haar moeder die zich langzamerhand na 3 uur(?) toch wel wat zorgen begon te maken. Evaluatie: Het boek is superspannend, maar wel heel verwarrend. Als je eenmaal in het verhaal zit laat je het niet meer los. Vooral goed eraan vond ik dat de werkelijke tijd stilstond terwijl zij dacht dat er al weken om waren. Zo’n voodoopop lijkt me heel eng. Ik geloof niet echt dat als je er met een naald insteekt dat je het zelf voelt, maar stel dat het zo is. Ik zou echt niet durven zo’n pop te maken. Het is absoluut een goed verhaal.

REACTIES

S.

S.

heu "tici".
Kheb net het boek ...geen verbinding... gelezen. Best wel eng ja, vooral die voodoopop. Mooie samenvatting heb je gemaakt! Egt heel prcies! Misschien kunnen we een keer met elkaar mailen? Wat zijn je hobby's???
groetjes,

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Geen verbinding door Bobje Goudsmit"