Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Fout door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Fout
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo/havo | 382 woorden
  • 19 januari 2012
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
38 keer beoordeeld

Boekcover Fout
Shadow

Stel je voor: je wordt wakker vastgebonden aan een boom en je hebt geen idee waar je bent. Het is koud, regenachtig en in de wijde omtrek is geen mens te bekennen. Bij je voeten ontdek je een briefje met de tekst: dit is je verdiende loon. Vanavond ben je dood. Het overkomt de zestienjarige Sophia. Ze is wanhopig en probeert van alles om te ontsnappen. Maar tevergeefs…

Stel je voor: je wordt wakker vastgebonden aan een boom en je hebt geen idee waar je bent. Het is koud, regenachtig en in de wijde omtrek is geen mens te bekennen. Bij je voeten on…

Stel je voor: je wordt wakker vastgebonden aan een boom en je hebt geen idee waar je bent. Het is koud, regenachtig en in de wijde omtrek is geen mens te bekennen. Bij je voeten ontdek je een briefje met de tekst: dit is je verdiende loon. Vanavond ben je dood. Het overkomt de zestienjarige Sophia. Ze is wanhopig en probeert van alles om te ontsnappen. Maar tevergeefs. Terwijl de tijd doortikt, herinnert ze zich langzaam weer flarden. Weet Sophia uiteindelijk wie haar heeft ontvoerd? Kan ze dit overleven? En welke rol speelt Damian, haar nieuwe vriend? Ze heeft slechts een dag om achter de waarheid te komen.

Fout door Mel Wallis de Vries
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Boekverslag Fout
Naam boek Fout
Schrijfster Wallis de Fries
Uitgever The house of books
Jaar uitgave 2008
Vertel perspectief Eerste persoon.

Samenvatting
Sophia is op zaterdagavond uit geweest en loopt terug naar haar fiets die in het parkje tegenover de discotheek staat. ze word met een stok bewusteloos geslagen en achter op een scooter meegenomen naar een afgelegen stuk bos. Daar word ze vastgebonden aan een boom. Als ze de ochtend daarna wakker word kan ze zich niet bewegen. Eerst weet ze niet wat er aan de hand is maar later dringt het tot haar door dat ze niet thuis is, maar vastgebonden in een bos. Ze ziet een briefje met erop: dit is je verdiende loon, vanavond ben je dood. Ze denkt dat Damian erachter zit. De jongen die haar had voorgelogen. Zaterdagavond hadden ze ruzie gehad. Het is ijskoud in het bos. De hele dag denkt ze aan het moment dat Damian terug zou komen en d’r zou vermoorden. Om half 7 s’avonds hoorde ze voetstappen. Ze probeerde zich nog los te trekken maar het touw zat zo strak dat ze haar polsen opensneed. Toen de voetstappen dichterbij kwamen zag ze ook de schaduw van iemand. Het leek niet op Damian.. Toen de voetstappen dichtbij genoeg waren zag ze dat het Celcine was. Het meisje uit haar hockeyteam! Ze wist niet waarom Celcine haar zoiets aan zou doen. Celcine bleek het vriendinnetje van Damian te zijn, en ze had gezien dat Sophia en Damian zaterdagavond samen waren. Ze wilde wraak nemen. Ze draaide zich met d’r rug naar Sophia toe om het pistool van haar vader te pakken. Na al het proberen is het touw voor een deel gesleten. Als ze nog een keer probeert schiet het touw los. Ze wacht op het goede moment en springt tegen Celcine op. Ze valt op de grond en het pistool is uit haar handen gevallen. Sophia rent weg, en als ze bij het fietspad in de slootrand zit belt ze de politie. Dankzei het ANWB paaltje kan de politie haar vinden, maar voordat de politie er is hoort ze een schot. Als de politie gearriveerd is zeggen ze dat ze Celcine gevonden hebben en dat ze zelfmoord heeft geprobeerd te plegen. Ze is zwaar gewond en gaat naar het ziekenhuis. Sophia is veilig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fout door Mel Wallis de Vries"