Florian niemandsdochter door Claire Hulsenbeck

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 668 woorden
  • 3 mei 2007
  • 11 keer beoordeeld
  • Cijfer 7
  • 11 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1995
Pagina's
199
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Florian niemandsdochter
Shadow
Florian niemandsdochter door Claire Hulsenbeck
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
De schrijver is; Claire Hülsenbeck.
De titel is; Florian niemands dochter.
De uitgeverij heet; Van Holkema & Warendorf te Houten.
Dit boek is uitgegeven in; 1995.


De hoofdpersonen zijn;
Florian, Kasper en Chris.

Florian;
Florian is een meisje, ze heeft zichzelf op haar vijftiende verjaardag een jongensnaam gegeven, haar echte naam is Floriana.
Florian is iemand die alles zelf wil uitvinden, en het liefst geen hulp krijgt van andere.
Ze heeft vaak grote jongenskleding aan, met kisten en een petje op.


Kasper;
Kasper is een jongen met hele leuke ouders, hij mag alles.
Hij is heel behulpzaam, maar als iemand dat niet geaccepteerd wordt, kan hij wel eens pissig worden. Over zijn kleding wordt niks gezegd.

Stanley;
Stanley is een bruine jongen, waarvan zijn ouders gingen scheiden, hij is toen bij zijn vriend Kasper in huis komen wonen. Hij is een beetje een macho type en hij draagt vaak dure en mooie kleding. Hij heeft wel veel geduld.

Mijn mening over Kasper;
Kasper heeft een meisje in een kraakpand leren kennen; Florian, en is haar gaan helpen. Ik vind dat Kasper veel geduld heeft voor Florian, en hij heel aardig en behulpzaam is. Hij bouwt voor Florian een keuken, en andere dingen; fiets enzo.
Hij helpt Florian ook te overleven. Wanneer ze verdween, was hij dan ook echt ongerust en ging haar zoeken. Hij is zeker een goede jongen, maar wel met een eigen mening.


De belangrijkste gebeurtenis vind ik;
Wanneer Kasper het briefje vindt, dat Florian zich niet veilig meer voelde en was weggelopen. Hij is toen naar haar broer Chris gegaan, en zijn samen op pad gegaan om haar te vinden. Dan worden ook delen uit haar leven besproken, en snap je meer over al de halve verhalen van Florian.

Ik raad dit boek zeker aan, aan mijn klasgenoten omdat;
Het is een heel leuk boek, maar je moet in het begin even doorlezen, en dan pas zit je echt goed in het boek. Het is ook gewoon een jongens en meisjes boek.
Het is geen standaard, liefdes of drama boek, het zit er tussen in.

Het thema is;
Dat je altijd over je problemen moet praten, en dat het ook kan helpen als je naar de plek waar het gebeurd is teruggaat.

De 3 voorbeelden zijn;
1. Florian loopt weg, en denkt zo van haar problemen af te zijn, maar als ze terug is bij haar vrienden, merkt ze dat ze ook met hun over haar problemen had kunnen praten.
2. Ze ging terug naar het huis dan zij en haar broer hadden geërfd, daar kwamen herinneringen terug, mooie en slechte.
3. Ze ging toen ze voor de 2de keer was weggelopen, zich alleen maar rotter, en schuldiger voelen, door er niet veel over te praten, en het optelossen.

Het stappenplan;

Inleiding;
Florian, Kasper en Stanley worden goede vrienden nadat ze elkaar hebben ontmoet in het kraakpand, het huis van Florian.

Kern;

1. Kasper en Florian zijn druk bezig met het schoolgebouw om te bouwen, naar een steeds levenbaarder huis. Maar alles moest en zou geheim blijven, alleen Stanley, de vriend van Kasper mocht het nog weten.
2. Florian begint steeds raarder te doen, ze neemt geen geld meer aan van Kasper en Stanley, en word opgepakt door de politie wegens diefstal.
3. Op een dag komen er mannen op motors en leren jacks de stad in rijden, voor het kraakpand. Florian is bang en vertrouwd het niet, ze gaat weg.
4. Ze laat een briefje achter met de woorden; ik moet nu eindelijk de waarheid weten, Ik wil me niet langer zo rot voelen. Kasper weet niet wat het betekend.
5. Kasper gaat naar haar broer Chris, om meer te weten te komen, en haar te zoeken; haar geboorte dorp, oude bekenden, en hun oude huis.
6. Na een lange zoektocht vinden ze Florian terug, alle verhalen komen naar voren, en ze vertelt over haar moeder, wat ze deden en hoe zij was.


Slot; Het gaat weer goed, Florian blijft nu contact houden met haar broer, en het ze is weer happy en gelukkig.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Florian niemandsdochter door Claire Hulsenbeck"