Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Florian niemandsdochter door Claire Hulsenbeck

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Florian niemandsdochter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo/vwo | 355 woorden
  • 7 augustus 2006
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
20 keer beoordeeld

Boekcover Florian niemandsdochter
Shadow
Florian niemandsdochter door Claire Hulsenbeck
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Het boek bestaat eigenlijk uit 3 boeken. De boeken spelen zich allemaal net na elkaar af en overlappen elkaar een beetje dus ik doe het gewoon van het boek in zijn geheel. Het gaat over twee jongens, Kasper en Stanley, en een meisje, Florian (Floortje, Flora enz..). Florian haar moeders is overleden omdat ze heel veel begon te drinken toen de Baron dood was. Florian moest toen naar haar tante. Daar was ze het niet mee eens. Ze kon haar broer daardoor ook bijna nooit meer zien, ze had het daar helemaal niet naar haar zin. Ze was toen weggelopen en gaan wonen in een oud schoolgebouw in de stad. Ze had dus een schoolgebouw gekraakt. Kasper kwam daarachter en ging daar heen om met Florian te praten. Hij ging ook een nieuwe kamer voor Florian maken. Dat lukte hem wel. Hij mocht het geheim tegen niemand vertellen maar, hij deed het wel. Kasper vertelde het geheim tegen zijn beste vriend Stanley. Florian vond het toch niet zo erg toen Stanley ook mee kwam. Ze werden hele goede vrienden en maakten allerlei kamertjes voor Florian in de oude lokalen. Op een dag komen er allemaal vreemde mannen in leren jacks en motors de stad ingereden, Florian vertrouwt het niet en gaat weg. Waarheen weet ze nog niet. Zo zwerft ze een poosje over straat. Intussen zijn Kasper en Stanley heel erg ongerust over haar geworden. Ze heeft wel eens verteld over haar broer, Chris. Kasper gaat haar zoeken. Hij gaat eerst naar haar geboortedorp om Chris te zoeken. Die vindt hij vrij snel. Kasper legt alles aan Chris uit, en Chris beseft nu pas dat Florian het zo moeilijk heeft gehad. Als ze haar na een héle héle lange zoektocht vinden komen de verhalen los. Florian verteld over vroeger, hoe het was met haar moeder, wat ze allemaal hebben gedaan samen. Ze zou er zo een heel boek over kunnen schrijven. Ze was heel enthousiast maar toch heel verdrietig. Uiteindelijk is alles weer goed gekomen en Florian spreekt haar broer Chris weer. Zo proberen ze samen het verdriet van hun overleden moeder te verwerken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Florian niemandsdochter door Claire Hulsenbeck"