Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eilandgasten door Vonne van der Meer

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
Boekcover Eilandgasten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 833 woorden
  • 8 maart 2002
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
27 keer beoordeeld

Boekcover Eilandgasten
Shadow

In Duinroos, een eenvoudig maar gastvrij huurhuis op een Waddeneiland, volgen de vakantiegangers elkaar op. De tijdelijke bewoners van Duinroos kennen elkaar niet, maar doordat ze aan dezelfde tafel eten, in hetzelfde bed slapen en in het gastenboek schrijven, komen ze met elkaar in aanraking. Zonder het te weten en haast onmerkbaar beïnvloeden ze elkaars leven e…

In Duinroos, een eenvoudig maar gastvrij huurhuis op een Waddeneiland, volgen de vakantiegangers elkaar op. De tijdelijke bewoners van Duinroos kennen elkaar niet, maar doordat ze …

In Duinroos, een eenvoudig maar gastvrij huurhuis op een Waddeneiland, volgen de vakantiegangers elkaar op. De tijdelijke bewoners van Duinroos kennen elkaar niet, maar doordat ze aan dezelfde tafel eten, in hetzelfde bed slapen en in het gastenboek schrijven, komen ze met elkaar in aanraking. Zonder het te weten en haast onmerkbaar beïnvloeden ze elkaars leven en voegen ze zich tot één verhaal. De werkster, die het huis aan het begin van de zomer schoonmaakt en aan het eind van de zomer winterklaar afsluit, beziet van een afstand het komen en gaan. Alleen de lezer is getuige van alle dromen en geheimen die schuilgaan achter de zinnetjes in het gastenboek.

Eilandgasten door Vonne van der Meer
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting: Gezin 1 : Het gezin wat bestaat uit Chiel, Dana en hun baby Floris logeren als eerste in het vakantie huisje Doornroos. Eigenlijk logeren ze alleen maar in dit huisje om hun relatie in stand te houden , omdat toen Chiel op zaken reis naar Duitsland was hij vreemd ging met een Helga en Dana daar achter is gekomen maar het hem toch vergeven heeft Chiel stort zich nu op hun kindje en probeert alles goed te doen voor Dana hij laat haar uitslapen doet boodschappen hij maakt de bedden op hij staat s’nachts altijd op als Floris huilt. In het begin vind Dana het best dat hij zich zo uitslooft maar op den duur wordt het irritant en heeft ze een uitbarsting ; ‘ Hou op met die Wiedergutmachung,’ riep ze uit ‘ik heb je vergeven de tijd moet de rest doen’. Gezin 2 : Dit gezin bestaat uit Martine en Sanne. Martine zou eerst met haar vriend Bas gaan maar hij moest toch op zakenreis. Toen had Martine aan een goede vriendin Jetta gevraagd of zij misschien mee wilde maar die haar man werd plotseling erg ziek en kon dus niet mee maar stalde wel voor dat haar dochter Sanne wel toe was aan vakantie want ze deed al een tijdje heel chagrijnig. In het begin van hun vakantie zat Sanne alleen maar op de bank te zitten en na te denken waarover wist Martine niet en ze hoopte stiekem dat Sanne het wel aan haar zou vertellen als ze een beetje aardig deed en een beetje probeerde een gesprek met haar aan te knoppen maar ze had het mis Martine moest de signalen die Sanne gaf maar zien te ontcijferen. Op een gegeven moment gaat Sanne boven een pak macaroni halen ze rende de trap op, het was een steile trap,en vijf minuten later weer af Martine hoorde een raar geluid en een hoop gestommel het leek net of het hagelde maar het was Sanne die van de trap was gevallen met overal macaroni om haar heen ze zat op de onderste tree te huilen. Uit alle signalen die Martine had op gevangen bleek dat Sanne zwanger was van Sjoerd. Martine kocht voor Sanne een prachtige buikdoek en ze verlieten eerder dan geplant.
Gezin 3: Leo is 78 jaar en logeert alleen in Duinroos zijn vrouw was een jaar geleden overleden. Leo was van plan om tijdens zijn vakantie op Vlieland zijn eigen dood in scène te zetten Hij heeft twee dochters Bea en An zij zijn beide erg zorgzaam Leo vind dit heel verveelend en treurt nog steeds over de dood van zijn vrouw Johannah. Hij probeert twee brieven te schrijven voor zijn dochters maar alles wat hij nog wil doen voordat hij zichzelf verdrinkt in de wilde Noordzee mislukt uit eindelijk geeft hij de poging tot zelfmoord op en ziet hij in dat het leven zonder zijn vrouw toch niet zo waardeloos is zoals hij het altijd zag. Gezin 4: Dit gezin bestaat uit moeder Simone vader Nils en twee kinderen Roos en Karlien. De hele vakantie op Vlieland wordt vergald nadat vader Nils een telefoontje krijgt van zijn baas dat Dennis Bokhoven (26) toch de promotie gekregen had en niet hij. Simone denkt al oooh daar gaat de vakantie. Nils is zo boos ; ‘ik gun het hem niet ,’ ‘ ik laat mijn leven niet verzieken door Dennis wonderboy Bokhoven, toen hij dit zei liep hij over de Badweg later had hij pas in de gaten dat er ook een vrouw met een fiets aan haar hand en aan de fiets bungelde een grote handtas ; ‘ Goedenavond, ’ zei de vrouw ‘ Goedenavond,’ antwoordde hij. ‘’t is nogal koud voor de tijd van het jaar, niet?’ zei ze met een noordelijk accent dat de medeklinkers benadrukte. ‘Erg koud,’ antwoordde hij. ‘’t is noordenwind. Eind juni slaat het om.’ ‘Dan moeten wij al bijna weer weg.’ ‘Als u nou nog maar een paar mooie dagen krijgt …..’ Hij knikte. ‘Een paar mooie dagen maken alles goed.’ ‘Zo is het.’ Na dit gesprek werd de vakantie een stuk gezelliger Nils deed weer leuk tegen de kinderen en Simone was ook erg tevreden over zijn omslag. Gezin 5: Dit is eigenlijk geen gezin, Walter en Willemijn zijn hele goede vrienden en slapen wel bij elkaar in bed maar ze hebben elkaar nog nooit naakt gezien het is eigenlijk een soort broer en zus verhouding , ook Tom is mee met Willemijn en Walter op vakantie hij is gewoon een soort vriend van hun. Walter en Willemijn hebben dus geen echte verhouding en Tom is eigenlijk verliefd op Willemijn en Willemijn op Tom. Tom en Walter zitten op een avond in café De Zeeman als Tom hem vertelt dat hij Willemijn heel erg leuk vind als ze dezelfde avond weer terug fietsen vraagt Tom Walter of hij zijn go-between wil zijn dat betekent dat Walter aan Willemijn moet vertellen dat Tom op hem verliefd is dat doet Walter. De volgende dag zijn Tom en Willemijn alleen nog maar samen bezig en Gaat Walter eerder naar huis.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Eilandgasten door Vonne van der Meer"